Български > Дискусии

Възродителният процес - Горчиви Спомени !

<< < (136/172) > >>

onegavon:
Много ясно съм го написал.Загубилите войната са тези които са били против независимостта на България и с оръжие в ръка са се противопоставяли на тази кауза. Визирам всички османски мюсюлмани,унгарци ,поляци и англичани които са воювали на страната на Османската империя против българи,руси,финландци,сърби,румънци,арменци,гърци,черногорци и волжски и кавказки мюсюлмани.Тъй като голяма част от помаците са се били в редовете на Османската армия и отделно като башибозук в отредите на Синклер. Мисля , че е правилно да ви причисля към загубилите войната.
Така, че не съм руснак и не виждам какво рия та да го хвърлям на гърба си .Какви сте вие се разисква в други теми, а това че искате да сте отделно териториално е повече от ясно, но  неосъществимо в обозримото бъдеще.

havaika:

--- Quote from: onegavon on June 02, 2012, 12:13 ---Много ясно съм го написал.Загубилите войната са тези които са били против независимостта на България и с оръжие в ръка са се противопоставяли на тази кауза. Визирам всички османски мюсюлмани,унгарци ,поляци и англичани които са воювали на страната на Османската империя против българи,руси,финландци,сърби,румънци,арменци,гърци,черногорци и волжски и кавказки мюсюлмани.Тъй като голяма част от помаците са се били в редовете на Османската армия и отделно като башибозук в отредите на Синклер. Мисля , че е правилно да ви причисля към загубилите войната.
Така, че не съм руснак и не виждам какво рия та да го хвърлям на гърба си .Какви сте вие се разисква в други теми, а това че искате да сте отделно териториално е повече от ясно, но  неосъществимо в обозримото бъдеще.

--- End quote ---
И на теб да ти подпалят къщата и ти откраднат храната за зимата "четниците" (разбониците) на ВМРО  с подкрепата на попове(Писмата с молба за помощ от Стойо Шишков-управител на средните родопи) и ти ще търсиш начин да се защитаваш  >:(
 За справка Гоце Делчев не помилвал къща в гр.Доспад и околните села  не опожарена.Но се мълчи и даже и населено място има на този разбойник.Тия нашественици с руската армия да не са дошли на туризъм Обещано им е да безчинстват и да мародерстват.Те не са грабили от османската империя, а от работното мюсюманско население. Да воюваш с войска е достойно ,да грабиш и палиш на  мирни хора   имота е разбойничество и мародерство. ;)
 Но светът е дал ясна дефиниция на думата "Варвари" и е присъдила тази дума на определен народ. ;)

skoti3:

--- Quote from: havaika on June 02, 2012, 15:10 --- И на теб да ти подпалят къщата и ти откраднат храната за зимата "четниците" (разбониците) на ВМРО  с подкрепата на попове(Писмата с молба за помощ от Стойо Шишков-управител на средните родопи) и ти ще търсиш начин да се защитаваш  >:(
 За справка Гоце Делчев не помилвал къща в гр.Доспад и околните села  не опожарена.Но се мълчи и даже и населено място има на този разбойник.Тия нашественици с руската армия да не са дошли на туризъм Обещано им е да безчинстват и да мародерстват.Те не са грабили от османската империя, а от работното мюсюманско население. Да воюваш с войска е достойно ,да грабиш и палиш на  мирни хора   имота е разбойничество и мародерство. ;)
 Но светът е дал ясна дефиниция на думата "Варвари" и е присъдила тази дума на определен народ. ;)

--- End quote ---

Нима християните не са имали същите проблеми през тези години на война. Хайде  малко помислете. И днес к'во може да се направя аз  ? Колкото до войната - една част от помаците са били откъм страна на Османската империя. А Османската империя сигурно нищо не е правила върху християните. Та да обвиняваш християните за неща преди 100 години е все едно някой българин да тръгне да обвинява днешното турско население в България за нещата, които са ставали през Османската власт. Абсолютно същото е. Но продължавайте да си пеете старата песен на нов глас. Колкото са били мирни хората не знам.

onegavon:
Пак ли трябва да се връщаме към фундаменталния въпрос за кокошката и яйцето? Кои нападнаха първи Османците или българите. Значи от там нататък всеки си носи последствията.Колелото на историята се завърта мюсюлманите губят и им се връща .След столетията тормоз и унижения. Понеже времената са били други и репресиите съответно не достигат мащабите от времето на султаните и са били ограничени по време, а не перманнтно да ви грабят и колят.Да си чула за продадени помаци в робство или някой да ви е взимал децата насила ? Възродителният процес отмина върнаха ви имената, извиниха ви се . Какво искаш още?

ASH:
ЕЕЕ ЗЛАТНА ПОЧВА Е ЗА РАСАТЕ ДА СИ БРЪЩОЛЕВИ ГЛУПОСТИТЕ ТУК ВЪВ ТОЗИ САЙТ-НО РАСАТЕ КАТО СИ ТОЛКОЗ ГОЛЯМ БЪЛГАРИН БИХ ТИ ПРЕПОРЪЧАЛ ДА ОБЪРНЕШ ВНИМАНИЕ ЕТО НА ТОВА ЗАПАЗИ ГО СЪХРАНИ ГО ТО Е ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ ДА СЕ ДО РАЗРУШИ        http://www.bivol.bg/solakoviat-han.html

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version