Author Topic: Нещо интересно от Интернет  (Read 37484 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kaplan

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 752
 • Gender: Male
Re: Нещо интересно от Интернет
« Reply #30 on: September 27, 2011, 19:25 »
Хора, вижте този клип и споделете какво мислите. фанатизъм или реалност...

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Svetlina

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1160
 • Опознай родината, за да я обикнеш!
Re: Нещо интересно от Интернет
« Reply #31 on: November 06, 2011, 14:00 »
Получих връзка към доста любопитен сайт предлагащ собствено стопанство без значителни вложения. Може някой да се интересува.


You are not allowed to view links. Register or Login

 :)

Offline EvroPOMAK

 • Global moderator
 • ****
 • Posts: 1410
 • Gender: Male
 • POMAK - POMAKY
Re: Нещо интересно от Интернет
« Reply #32 on: November 06, 2011, 23:13 »
Как се каляваше археоисторията ?!?  8) :) ;)
Съкровищата на цар шАшман

Публикувана: Неделя, 6-ти Ноември 2011, автор(и): 24 Часа, Гeорги Милков; прочитания: 887; коментари: 1
 
Душманите дълго гонили Шишмана, последния цар на българите. Накрая го хванали и обезглавили. Но той не умрял. Продължил да бяга със своята собствена глава под мишница...

Така започва един цикъл предания от Самоковско за най-легендарния владетел в цялата българска история - цар Иван Шишман (1371-1395). За него и песни се пеят. С една от тях Българското национално радио ни събуждаше в годините на комунизма всяка сутрин точно в 7 и 15. После възстрог глас казваше: "България... Дела и документи".

Тази рубрика на БНР стартира в началото на 70-те години на миналия век. Почти едновременно с разкопките на крепостта Урвич край София. Това е едно от местата, най-тясно свързани с историята на Шишман и многобройните легенди за неговото мистериозно изчезнало съкровище. Епос, богат почти колкото митовете за крал Артур и свещения Граал, десетилетия наред владеещ въображението на учени, етнографи, археолози и обикновени иманяри.

И така до онзи ден, когато бе обявено: Открито е съкровището на цар Иван Шишман!

С тази грандиозна новина археологът Николай Овчаров свика пресконференция в БТА, загатвайки само, че откритието е направено при разкопки в крепостта Урвич край София.
................................................
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline muti6

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 927
Re: Нещо интересно от Интернет
« Reply #33 on: November 21, 2011, 21:57 »
ЕРДОГАН:АСАД ПРОЛИВА МЮСЮЛМАНСКА КРЪВ!

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган отново отправи остри критики днес към сирийския президент Башар Асад, заявявайки, че Турция не може да приеме проливането на "братска кръв" в Сирия, предаде турската частна телевизия НТВ.

В изказване на среща на религиозни водачи на мюсюлманските държави и общности в Африка, домакин на която е турската Дирекция по религиозните въпроси, турският премиер използва случая, за да критикува Асад, че пролива мюсюлманска кръв.

"Асад обяви, че ще се сражава, докато умре. Срещу братята мюсюлмани ли ще се сражаваш?," запита Ердоган. "Вече не можем да търпим жестокостите на мюсюлмани срещу мюсюлмани", каза още той и добави, че "рано или късно ще победят подтиснатите".

You are not allowed to view links. Register or Login


Offline Svetlina

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1160
 • Опознай родината, за да я обикнеш!
Re: Нещо интересно от Интернет
« Reply #34 on: December 06, 2011, 17:24 »
Психолог оцелява като шофьор в Испания

Иберийците са най-толерантните в Европа към емигрантите, убеден е Стефан Кузев


Стефан Кузев е роден през 1960 г. в Димитровград. През 1979-а завършва хасковската езикова гимназия, след което се дипломира с психология в СУ “Св. Климент Охридски”. Работи като психолог в баскетболния тим “Левски-Тотел”, година и половина се занимава с психотерапия на незрящите. От 1996-а до емигрирането си в Испания през 2000 г. е преподавател в димитровградската ПМГ “Иван Вазов”. Семеен, с две деца.

На 28 юли 2000 г. димитровградският психолог и педагог Стефан Кузев поема риска и емигрира в Испания. Безпаричието и несигурността в България са сред основните причини за неговото решение. Кузев заминава без семейството си, което успява да изтегли при себе си едва след 7 г. “Тръгнах не защото обичам Испания или за мен има нещо специално в тази страна. На испански знаех само “карамба”. Трябваше да избирам между Кипър и Испания, тогава и двете държави приемаха емигранти. Решихме с две познати жени да заминем, дадохме подкуп на един местен агент, Койчев. Той беше приятел на Ангел Чушката, който се занимаваше с трафика на такива като нас.

Платихме 500 лв. подкуп на секретаря на френското посолство. Отделно дадохме 200 лв. за пътя, още по 200 лв. – да имаме работа и квартира. Трябваше да взема пари назаем, за да финансирам цялата тази операция”, спомня си Кузев. Димитровградчани получават едноседмична туристическа виза за Франция. Тръгват с колата на Койчев, пристигат във Франция, преминават я и стигат на границата с Испания. Никой не ги пита какви са, що са. Първото нещо, което правят, е да отидат в столицата, където Койчев носи сирене и ракия на приятели. По онова време се прекарват цигари и номера на коли с регистрация от Монтана, но изглеждат, че са от Мадрид.

“В испанската столица ме посрещна Жоро Операта. Той ми каза: “Ти ще се оправиш, но тези мадами с теб няма да могат. Напусни ги веднага и остани тук.” Бях поел ангажимент към техните съпрузи в Димитровград и отидохме с Койчев на друго място. Спяхме в района на Валенсия и към 23 ч. една вечер той ни каза да си вземем багажа и че няма да може да ни намери нито квартира, нито работа. Едната от жените попита къде е пиацата, където са курвите… Тогава се наложи аз да взема нещата в свои ръце. Казах на Койчев да звъни по приятели и на третия ден намерихме работа. Успяхме да открием и квартира. Имах един разговорник за 2 лв., започнах да уча испански в движение”, описва първия удар по димитровградската емигрантска група психологът.
След няколко опита да бъдат преметнати от Ангел Чушката Кузев успява да намери работа на жените в склад за чесън. “Най-накрая Чушката ни уреди в склад за портокали. Обаче Ангел не искаше да прави документи на никого, а чух как собственикът на склада настояваше пред него за това. Тогава започнах да ходя в местната кръчма. Койчев ми бе казал: “Почерпи испанец – веднага става твой завинаги.” Там никой никого не черпи и не му дава даром нищо.

Продължава на адрес:
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline EvroPOMAK

 • Global moderator
 • ****
 • Posts: 1410
 • Gender: Male
 • POMAK - POMAKY
Re: Нещо интересно от Интернет
« Reply #35 on: December 07, 2011, 22:17 »
Както се и очакваше - Циганите пак ще се с една крачка напред пред Помаците.  8)
Етноса им е вписан в анкетната карта по преброяванета за разлика от помаците - които си нямат своя графичка, а сега и ще им правят и азбука за разлика от наште Помаци, които пак са последната дупка на българо-славянския кавал и по-неорганизирани от циганите !
  ;D :) ;)

Шукар! И ромите ще си имат азбука
07.12.2011 14:39152
Международният проект ще стане факт до 2014 година

Унифицирана ромска азбука ще бъде изработена по международен проект "Възстановяване на европейските измерения на ромските език и култура", който трябва да приключи през лятото на 2014 г., обяви доц. д-р Илона Томова, която е координатор на проекта за България.

По думите й с амбициозната цел се е заел френският национален институт за източни езици и цивилизации.

Така до 2 години ромската азбука ще стане факт, а за да влезе тя в употреба, ще се чака одобрението на основните ромски общности.

Специалистите от френския институт смятат да подготвят и учебници по новата азбука, в които граматиката ще бъде представена на три основните ромски диалекта - първият е масово разпространеният в Румъния и Западна Европа, вторият – диалектът на турските роми, заселени основно в България, Македония, Сърбия и Албания, а третият - някой от влашките диалекти.

В момента ромите използват азбуките на страните, в които живеят, отбеляза доц. Томова.

Същевременно стана ясно, че броят на лицата, самоопределящи се като роми в Кърджалийско, е силно ограничен.

Те са 1296 и са концентрирани основно в общините Кърджали и Момчилград, отчете на заседание Областният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси.

В област Кърджали ще се работи по шест основни приоритета за работата с ромите.

Те са свързани със задържането на ромските деца в образователната система, осигуряването на достъпа им до здравни услуги, подобряване на жилищните условия, повишаването на трудовата заетост, гарантирането на обществения ред в ромските квартали и насърчаването на културното многообразие, традиции и обичаи на общността.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Svetlina

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1160
 • Опознай родината, за да я обикнеш!
Re: Нещо интересно от Интернет
« Reply #36 on: February 07, 2012, 02:53 »
Тровят ни излишно с лекарства

7 Февруари 2012

Дянко Мадемов* 

Фармацевтичният бизнес диктува какво да се изучава в университетите и с какво да се лекува
През последните десетилетия сме свидетели, а и потърпевши, на един световен парадокс. От една страна световната наука, и в частност световната медицина, бележат невиждан досега прогрес. От друга страна – хората стават все по-болни, снижава се възрастовата граница на диабета, инфаркта, раковите заболявания… Защо става така? Всеки ще отговори – стрес, напрегнат ритъм на живот, обездвижване, непълноценно хранене… Така е. Но има и още един фактор, който подценяваме:

химическите съединения, които наричаме лекарства!

Даже и един прост аспирин да си купим, когато разгърнем листовката ще се ужасим какво може да ни се случи ако го изпием. Така е, за съжаление с всички лекарства, създадени по изкуствен път! Тогава по-мислещите от нас носят листовката на доктора и питат загрижено: „Докторе, да няма някаква грешка? Виж какви страхотии пише тук…” Но докторът те потупва по рамото: „Спокойно! Аз съм преценил. Това не се отнася за теб.”  Истината всъщност е точно обратната. Написаното е истина и то със сигурност ще ни се случи макар и не веднага и не толкова забележимо! Например всички мъже, които пият лекарства за хипертония, особено пък в комбинация , имат проблеми с потентността! Но понеже хипертонията е характерна за по-напредналата възраст, се успокояват – това е от годините. Нищо подобно!

Добре, в такъв случай възниква логичният въпрос – осъзнават ли лекарите, че от една страна лекуват болния, но от друга страна го увреждат често и невъзвратимо? Разбира се, че го осъзнават. Защо тогава

лекувайки пациента, ние всъщност го убиваме?

Причините са комплексни, както се казва. От една страна лекарите това са учили, това знаят – това и правят. От друга – години наред им е втълпявано в главите, че това е официалната, научната, конвенционалната медицина. Всичко останало – билколечение, иглолечение, йога, хомеопатия, холистична медицина – са ненаучни, емпирични и следователно незаконни и несериозни методи! Но трябва ли да отричаш това, което не познаваш?

В медицината  все още битуват остарели догми от преди сто години, които не са се променили и до днес. Такава догма, още от времето на Пастьор е, че виновни за простудните и инфекциозни болести са болестотворните микроби и разни там бацили…

Нека поразсъждаваме върху следния факт: Някой болен кашля срещу нас. След няколко часа и ние се разболяваме. Но ето втори пример – никой не кашля срещу нас. Но ходим цял ден с мокри чорапи. Вечерта се разболяваме по същия начин, сякаш някой е кашлял срещу ни. Какъв е изводът? Виновни за нашите проблеми са не микробите, които си живеят покрай нас и в нас, и от които не можем да се отървем. Виновни са нашите слаби защитни сили и неефективна имунна система. Как например са живели хората по Адамово време без антобиотици? И тогава сигурно е имало микроби. И са живели по 900 години, според Библията. Значи имунната им система е била ефективна.

Други остарели догми са, че високата температура е нещо лошо и вредно и трябва по най-бързия начин да се смъкне. А всъщност тя е адекватна защитна реакция на организма, целяща „да сварú” микробът-нашественик! Високата температура е показател за добра имунна система.

Друга, особено вредна, но модерна догма е, че единственият ефикасен унищожител на микробите са антибиотиците. Но те не подбират – наред с болестотворните микроорганизми убиват и тези, без които не можем, и което е още по-лошо – увреждат черния ни дроб, така че „заради бълхата изгаряме юргана”, че май дори и къщата!

В края на краищата след като осъзнаваме всичко това, логично е да се запитаме

съществува ли алтернатива на химичните лекарства?

Отговорът е да. И той е много прост и логичен! Господ, или Вселенският разум или… както и да го наречем, сътворявайки човека, се е погрижил и да му осигури оптимални условия за живот. Създал му е безкрайно разнообразие от вкусни плодове, зеленчуци и морски дарове, но и различни лековити растения. И за да може да се възползва от всичко това му е дал перфектна храносмилателна система и най-съвършената химична лаборатория в света – черния дроб, със задачата да разпознае кое е естествен, родствен по природа продукт, и кое е изкуствено, съмнително вещество – и да го унищожи. Ние обаче се опитваме да надхитрим Природата като вкарваме по венозен път химичните съединения, заобикаляйки черния дроб. Вярно – моментално си решаваме проблема – бъбречна, чернодробна или нервна криза, без да мислим како става после с това химично съединение…

Пословицата „За всяка болка си има и билка” се оказва много точна и нещо повече – оказва се, че с лечебни растения и хранителни добавки могат да се лекуват много болести, дори и такива, които конвенционалната медицина смята за нелечими. И забележете – без никакви странични действия и без опасност от предозиране – направо на принципа на Мечо Пух – „Колкото повече – толкова повече”!

Ето един пример, а такива мога да дам стотици. Все още официалната медицина е убедена, че мозъчните клетки на човека не могат да се регенерират. Открито е обаче едно водорасло, което, приемано в подходящи количества може да стимулира костния мозък от плоските кости на човека да започне да си произвежда достатъчно количество собствени стволови клетки. Това са универсални, недиференцирани клетки, които, попадайки в даден орган придобиват неговите качества и характеристики. Например – настанявайки се в мозъка те стават мозъчни клетки, отивайки в сърцето те стават истински миокардни клетки! Ето ви ново, ефикасно лечение на инфаркта и инсулта, каквото официалната медицина за съжаление не предлага! Без да е необходимо пролежаване в клиника и скъпи трансплантации, всеки може сам да си произведе колкото му трябват такива клетки, пиейки тази добавка!
Разбира се, тук ще се намери един Тома Неврни, който да запита: „Добре де, ако това е така

защо химическата медицина не се замени с природна?

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline havaika

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 880
 • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
  • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
Re: Нещо интересно от Интернет
« Reply #37 on: February 07, 2012, 19:12 »
Бенедикт XVI: Заради педофилите да обновим Църквата!
07.02.2012 07:14
28
Асоциацията на жертвите иска досиетата на духовници педофили
За "дълбоко обновяване на Църквата" призова папа Бенедикт XVI в послание до участниците в симпозиум в Рим, организиран от Римокатолическата църква по темата за педофилията, съобщи Франс прес.

Най-важно за християнската общност трябва да е утешаването на жертвите и то трябва да върви заедно с дълбоко обновление на Църквата на всички нива, заяви папата при откриването на срещата.

"Светият отец подкрепя и насърчава всички усилия, целящи да се отговори на постоянното предизвикателство за осигуряване на уязвимите деца и възрастни благотворна среда за техния човешки идуховен разцвет", отбеляза в посланието вторият човек във Ватикана - държавният секретар, кардинал Тарчизио Бертоне.

"Католическото духовенство трябва да съобщава в полицията за свещеници педофили", заяви на конференцията префектът на Конгрегацията по въпросите на вероучението кардинал Уилям Джоузеф Левада, цитиран от Ройтерс.

Църквата е длъжна да сътрудничи на изискванията на гражданското право при съобщаването за такива престъпления на съответните органи, каза Левада.

Асоциация на жертвите обаче разкритикува конференцията, заявявайки, че тя е само една фасада, и настоя Ватиканът да предаде документацията за сексуалните посегателства на Международния наказателен съд в Хага.

"След години на обещания, срещи и празни извинения Ватиканът не може да направи най-простото, евтино и полезно за децата нещо - да направи обществено достояние десетилетия критите досиета за духовници, вършили сексуални посегателства, и за хората, които са допуснали това да се случва", заяви Жоел Кастеикс от организацията "Мрежа на оцелелите след посегателства от страна на свещеници" (SNAP).

В четиридневния симпозиум в Рим под надслов "Към изцеление и обновление" участват около 200 души, сред които епископи, водачи на религиозни ордени, жертви на посегателства и психолози.
 КОМЕНТАР:Десетте божи ?????Добре ,че съм поклоничка на Ислама,пък нека да го изкарват най-"черен"

Offline Svetlina

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1160
 • Опознай родината, за да я обикнеш!
Re: Нещо интересно от Интернет
« Reply #38 on: February 07, 2012, 20:17 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Световната конспирация срещу здравето

Offline Seiko

 • Global moderator
 • ****
 • Posts: 847
 • Gender: Male
Re: Нещо интересно от Интернет
« Reply #39 on: March 07, 2012, 23:47 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Subeyi Kurt

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 3439
 • Gender: Male
Re: Нещо интересно от Интернет
« Reply #40 on: March 08, 2012, 00:13 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Както се и очакваше - Циганите пак ще се с една крачка напред пред Помаците.  8)
Етноса им е вписан в анкетната карта по преброяванета за разлика от помаците - които си нямат своя графичка, а сега и ще им правят и азбука за разлика от наште Помаци, които пак са последната дупка на българо-славянския кавал и по-неорганизирани от циганите !
  ;D :) ;)

Шукар! И ромите ще си имат азбука
07.12.2011 14:39152
Международният проект ще стане факт до 2014 година

Унифицирана ромска азбука ще бъде изработена по международен проект "Възстановяване на европейските измерения на ромските език и култура", който трябва да приключи през лятото на 2014 г., обяви доц. д-р Илона Томова, която е координатор на проекта за България.

По думите й с амбициозната цел се е заел френският национален институт за източни езици и цивилизации.

You are not allowed to view links. Register or Login

Това да не е началото на края :D

Offline Seliam-hodja

 • Avarage member
 • ***
 • Posts: 55
Ynt: Нещо интересно от Интернет
« Reply #41 on: April 24, 2012, 10:32 »
YouTube стартира услуга за таргетирана видеореклама


Най-големият видеохостинг в света YouTube стартира услуга, позволяваща публикуването на таргетирана видеореклама. Както съобщава изданието The New York Times, създаването на видеорекламата в YouTube, който е собственост на Google, се осъществява чрез платформата на Google AdWords.
 
Реклама ще може да създава всеки, който разполага с акаунт в AdWords, независимо от това, с колко малък бюджет разполага. По-рано тази платформа се използваше само за текстова и медийна реклама. Услугата позволява на потребителя да настрои множество параметри на целевата група на своята реклама, включително възраст, геолокация, ключови думи и други. Рекламодателят ще плаща за броя показвания във видеоклиповете, като ще се отчитат само случаите, когато потребителят изгледа видеото до края му, съобщава порталът Search Engine Watch. Освен това, на рекламодателя се предоставя възможност да разбере и какъв клип е гледал потребителят след рекламата.
 

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Seiko

 • Global moderator
 • ****
 • Posts: 847
 • Gender: Male
Re: Нещо интересно от Интернет
« Reply #42 on: March 28, 2013, 01:50 »
Зехтин POMACE :) ::)

Изключително мек зехтин, добит чрез смесване на натурален с рафиниран зехтин, който ще обогати вкуса на вашето ястие без да оставя неприятна миризма. Устойчивостта му на високи температури го прави напълно подходящ за всякакъв вид готвене включително и пържене. Най-горещо ви го препоръчваме!


Offline borqn

 • Candidate member
 • *
 • Posts: 3
Re: Нещо интересно от Интернет
« Reply #43 on: July 07, 2013, 16:14 »
Сериозно за Има ли извънземни. Има бактерии които могат да издържат на супер неподходящи среди като температура -100 градуса или 200 градуса, силно налягане, космическа радиация.. и без проблем могат в замръзнали астероид да попаднат тук на земята и да си продължат живота си. Такива има на земята но въпреки това факт е че непрекъснато падат такива астероиди с тях, което е доказателство че все пак има макар и същите форми на живот на други планети
You are not allowed to view links. Register or Login

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42