| Български > Религия и мистика |
| Съдния ден според Корана |
| << < (2/5) > >> |
| abc:
Графоманията често мъчи ;) |
| mustafa_b:
ПЕТЕР, правилно е това нещо, което се помества в рамката, неречена правило. За мюсюлманите правилата за религиозен живот са Свещения Коран и Примера на Пророка - Сунната. |
| Serif mkd:
Povtorno pozdrav prijatele!oprosti na mojata otvoremost i direktnost-nediplomaticnost,ako toa podobro zvuci.Mi se cini deka nie dvajcata ne se razbirme no ne zaradi jazikot,jazikot ne eproblem. Prvo ne odgovori: spored Tebe sto e dobro a sto loso od ona za sto te prasav!!?? Vtoro ovde e temata Sudniot Den spored Kur"anot ,a Ti zboris za sociologija,za filozofija (racionalizam),apsulutni gledni tocki..i tn.Nisto ne e apsolutno prijatele(Albert Ajnstajn)nisto osven .... Bog-Allah dz.sh.ili kako sakas narecigo-ima 99 iminja,no gresis koga prasuvas koj Bog? On e Eden i Edinstven Gospodar na Svetovit i moj i tvoj... i Muhammedov i Isaov-Isusov i Musaov(Mojsej) i Irahimov-Avramov i ..........i Ademov-Adamov Bog ....Jas se nadevam deka ce me razberes.So pocit kon site Negovi svorenja. |
| PETER:
Мустафа, Правилно е да се запиташ кое прави едно правило правилно. Вярата в правилото или доказване на правилото? Сериф, Повторни поздрави и от мен. :) Вярно че трудно ще се разберем, но поне можем да взаимно да се уважаваме. По питането. За добро и лошо се осланям на доказаната наука, експертите и преценката на суверена. Сиреч на закона. Осланянето на религия я оставям на вярващите, но така щото осланянето им да не е в полза на налагането им и във вреда на невярващите. Ето затова тръгнах така отдалече. Казано конкретно по въпроса ти не приемам разбирането на исляма че пълнолетие съвпада с т.н. биологично пълнолетие, когато момичето получи мензис а момчето изхвърляне. Това разбиране, според мен и според закона, е зло за момичето (момчето), зло за семейството и зло за обществото. Закона е казал, защото науката е доказала, 18г. или 16г. с разрешение на родителите. По-рано е вредно а понякога е и педофилия. Аналогично възприемам и хомосексуалността. Осланям се на науката че това за тези хора е вродено, но така щото осланянето ми да не позволи налагането им, и да не вреди на нас хетеросексуалните. Колкото до Бог. Нямам нищо против да си имаш своя Бог, докато не се опитваш да направиш насила така щото и аз да си го имам. Моята вяра е в науката, не в писанието ( което и да е то) . Затова “съдния ден”, според мен, е една заблуда. Дали е според корана или друго писание е без значение. Дали съм прав или ти си прав да оставим да се реши когато дойде този ден ( ако дойде ). Което не пречи да си говорим по темата. :) |
| omega2:
Назми, видно е че знаеш доста,но аз мисля,че не достатъчно,за да вземаш отношение по съдбовно важи въпроси,като този например как е разпространен или по точно как е дошъл исляма в областите заемани от помашкото население.Искам да те попитам,как ще обясниш факта,че в много мюсюлмански гробища са запазени надгробни камъни датиращи от 9 век,които са с арабски надписи |
| Navigation |
| Message Index |
| Next page |
| Previous page |