Български > История

Публикация в Саудитска Арабия-изопачаване на историят

<< < (3/3)

mustafa_b:

--- Quote from: gugu on March 18, 2009, 17:29 --- Но заради историческата истина и паметта на предците ни - историята не трябва да се фалшифицира.

--- End quote ---

Историята е била фалшифицирана много преди да се родим. Сега спорим за "втората" /или "n-тата"/ поправка. Тук изглежда не става дума за обикновен опит за изопачаване на българската история, а за подмяна на вече фалшифицираната такава.

gugu, най-много се плаша от такива, които започнат да говорят "в името на историческата истина".

gugu:
Какво да се прави, историята е моята любов и истината преди всичко. От вас научих много за страданията на мюсюлманите през последните 100 години-нещо което не бе широко известно. Но това не може да промени  фактите в документи от османските архиви за братя мюсюлмани и християни в Родопите през 15-17 век.

mustafa_b:
Аз не оспорвам архивите. Те са показателни за това, че по онова време нашите деди са направили своя избор, който ние днес трябва да уважаваме. Защото именно когато в някои от нас се прояви стремеж за "корегиране на историческата несправедливост", се получава трагедията от последните сто години.

dim56:

--- Quote from: mustafa_b on March 18, 2009, 21:08 ---Аз не оспорвам архивите. Те са показателни за това, че по онова време нашите деди са направили своя избор, който ние днес трябва да уважаваме. Защото именно когато в някои от нас се прояви стремеж за "корегиране на историческата несправедливост", се получава трагедията от последните сто години.

--- End quote ---

Да, и моето мнение е същото.

PNK2003:
И аз споделям мнението на Мустафа, но съм категорично против подобни изопачавания на историята, както в посочената публикация. 

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version