Български > Помаци
Истината за Помаците !
mustafa_b:
Прието е всички хора, притежаващи една и съща мутация на гена да бъдат формално причислени към една и съща, така наречената “Хаплогруп”. Хаплогрупите са започнали да се оформят доста отдавна - преди около 25-30 хиляди години, други много по-късно (преди 10-20 хиляди години). В момента съществуват около двадесетина хаплогрупи на Y-хромозомата, както и приблизително толкова на митохондриите. В по-ниските клонове на родословното дърво на човечеството се оформят под-хаплогрупи, за които се счита, че всички представители на една под-хаплогрупа имат един общ прародител. На този принцип се проследява дали двама души, които са се изследвали, имат общ прародител и каква степен на родственост имат. Като се има предвид, че Y- хромозомата търпи средно по една мутация на всеки 500 години, може чрез формула да се изчисли степента на родственост на двама души от една и съща хаплогрупа, а така също и приблизителния брой поколения назад до общия им прародител.
Около 95% от българското население по мъжка линия се причислява към 5 основни хаплогрупи: E3b1, J2, I, R1a и R1b, докато по женска линия е към хаплогрупи: H, K, T, L2a, D и други. Това показва че генотипа на българина е разнообразен и е оформен от смесването на различни народи.
http://bulgaria21.net/issue/t25906.htm
Nazmi:
--- Quote from: mustafa_b on July 19, 2009, 17:18 ---Прието е всички хора, притежаващи една и съща мутация на гена да бъдат формално причислени към една и съща, така наречената “Хаплогруп”. Хаплогрупите са започнали да се оформят доста отдавна - преди около 25-30 хиляди години, други много по-късно (преди 10-20 хиляди години). В момента съществуват около двадесетина хаплогрупи на Y-хромозомата, както и приблизително толкова на митохондриите. В по-ниските клонове на родословното дърво на човечеството се оформят под-хаплогрупи, за които се счита, че всички представители на една под-хаплогрупа имат един общ прародител. На този принцип се проследява дали двама души, които са се изследвали, имат общ прародител и каква степен на родственост имат. Като се има предвид, че Y- хромозомата търпи средно по една мутация на всеки 500 години, може чрез формула да се изчисли степента на родственост на двама души от една и съща хаплогрупа, а така също и приблизителния брой поколения назад до общия им прародител.
Около 95% от българското население по мъжка линия се причислява към 5 основни хаплогрупи: E3b1, J2, I, R1a и R1b, докато по женска линия е към хаплогрупи: H, K, T, L2a, D и други. Това показва че генотипа на българина е разнообразен и е оформен от смесването на различни народи.
http://bulgaria21.net/issue/t25906.htm
--- End quote ---
Благодаря на Мustafa_b за много ценната информация по горе!
Teres:
Е, те такова животно нема, EVROPOMAK!
Хем " стигайки чак до - 460 година пр.н.е., се оказва, че нямам абсолютно нищо общо с тези павликяни, богомили, славони, праболгари, бизанти, турки и разни други велики нации!" , хем "а пък и не ми трябва да знам, дали е имало или нямало! "
Работата е ясна!
RIBNOVO:
интересно.казваш,че нямаш нищо общо с тези народи без да знаеш,защото твардиш,че не ти трябвало да знаеш дали имало или нямало нещо общо с тях.накрая казваш;работата е ясна.питам кое по точно е ясно за теб,че не си ориентиран ваобще, или отрицанието,че такова животно ЕВРОПОМАК нема?
EVROPOMAK:
--- Quote from: Teres on July 20, 2009, 09:49 ---Е, те такова животно нема, ...... стигайки чак до - 460 година пр.н.е., се оказва, че нямам абсолютно нищо общо с тези павликяни, богомили, славони, праболгари, бизанти, турки и разни други велики нации!" , хем "а пък и не ми трябва да знам, дали е имало или нямало! " Работата е ясна!
--- End quote ---
Четете, бе ора, четете , и редовете и между редовете! :o
Работата, поне лично за менье се изясни, след като си направих изследването по тази метода, че иьяз сомь Помак! 8)
Най някой друг, кой, какво му се е прояснило, си е негов личен въпрос и проблем на слънцето и на земята, както и на техните временни слънчево-лунни затъмнения! ;D
--- Quote from: RIBNOVO on July 20, 2009, 11:35 ---интересно.казваш,че нямаш нищо общо с тези народи без да знаеш,защото твардиш,че не ти трябвало да знаеш дали имало или нямало нещо общо с тях.накрая казваш;работата е ясна.питам кое по точно е ясно за теб,че не си ориентиран ваобще, или отрицанието,че такова животно ЕВРОПОМАК нема?
--- End quote ---
"Рибновски", повтарям за нечулите! :(
Те, такова животньо, ПОМАК, има, и язь самь едно от них! ;D
Койту, не верва, могам да му са покажам, в целиет си рость! :D
А, другото подобно като "ЕВРОПОМАК" е подвид и разновиден единичен екземпляр, но не генномодифициран, а чист, натурален, балкански такъв, обследван подробно в хуманоидните Болгкански лаборатории по първата метода на Академиката! :o
Виж, "Метката" е пуснал и втората метода на Академиката, която е по-лесната и се прави с по-малко пари, можеш са изследваш и ти, за Рибновци като теб, ще помоля за отстъпка в цената! ;D
Ако, закъсаш за парички, след 3-месеца ще продавам тютюна и аз мога да помогна с некой лев за тази твоя кауза, щото за мен е много ясна, но изглежда на твойта нива има доста облаци! 8)
А, общото с онези народи, дету питаш, пак повтарям е само периодичните международностни свалки, либовньи закачки и забежкьи, чат-пат, дету са ставали, кату започне сезона на канарчетата и се чуват по-силно трептениятьа от трелитье на Поматските славеьйчита! ;D
Питаш и за ориентацията, амь, погледни си стрелката на компасьа, дье, дьа ньи са ти са оборкьоли стрелките на полюсетье, па тогава питай по-точно, за да ни сьа боркашь по баиретье, ше ти отдумамь, по- ясно! :D
А, иначе и на мен ми е иятцье интересно, ти, като какъв са определяшь, ощье преди да си се изследвал, генетично! ??? ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version