Български > Помаци

Истината за Помаците !

<< < (38/161) > >>

Shumarov:

--- Quote from: abc on November 22, 2009, 22:01 ---Не е негодумание Сюлеймане. Не става въпрос за този разказ.

Субиги, именно за това иде реч. Никой няма да повярва, че при налагането на православието, католицизма или исляма не е играла често голямата гьостерица. Но именно отричането на свещенните книги на насилието при разпространението от една страна и човешката глупост от друга НАЛАГА да бъде пропагандирано НЕнасилие при този процес. Разбира се ще кажете, че не е вярно. Но това не е вярно.

--- End quote ---

Сигурно е играла голямата гьостерица,абц! Но, ако се окаже истина за този камък, че не са били османците, които са наложили исляма в Родопите! Даваш ли си сметка колко жалко би било за помаците, които са повярвали във версията на "Време Разделно", ако се окаже, че не са били "потурчени"?? Колко е жалко за идеолозите на преименуванията с цел "възстановяване на историческата справедливост", и колко отвратително е това за всички потърпевши??

Hat:
В такьв случай е важно да имаш вьзможност на избор и то свободен.

abc:
Шумаров, доколкото знам е имало единични места където е съществувал исляма преди османците. А цялата история надали и децата ни ще я научат.

Shumarov:

--- Quote from: abc on November 22, 2009, 22:21 ---Шумаров, доколкото знам е имало единични места където е съществувал исляма преди османците. А цялата история надали и децата ни ще я научат.

--- End quote ---

В никакъв случай не поставям под съмнение познанията ти по въпроса, абц - поставям под съмнение източниците на познанията ти! Допускам, че са ни еднакви източниците :) Проблема при мене е, че аз съм отвратен от историята и вече не се интересувам от нея, но пък съм сигурен, че беше манипулирана историята и по този начин са ни манипулирани знанията!
Имам спомен, че в мойто родно село са извадени надгробни камъни и са спасени от чупене по някакъв мистериозен начин.Готов съм да заложа бана на фотакиев, че в тези плочи също ще има цифри, които потвърждават наличието на мюсюлмани отпреди Османската империя  ;D

abc:
Манипулирана беше. Нямаме спор. Аз не съм отричал наличието на мюсюлмани преди османците.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version