Български > Помаци

Истината за Помаците !

<< < (57/161) > >>

Пламен Пасков:

--- Quote from: gece yolcusu on February 17, 2010, 18:07 ---Търсиш доказателства - ти самия не даваш такива.
Въпроса е стар, защото страниците където го бяхме започнали изчезнаха.
--- End quote ---
Аз нямам вина за това, честна дума

--- Quote ---Как кои територий - не е ли ясно кои села са помашки и къде са?Ако ти самия не знаеш, къде се намират, на каква основа тогава излагаш тезите си.
--- End quote ---
Добре. Долината на Места и Одрин стават български (административно) още при Крум. Което не е българско, е византийско. Демек-ултраправославно.
Шансове за ислям: нула.

И по-нататък тези територии са преминавали в границите на България, която става не по-малко ортодоксална от Византия.
За да не стават своеволия, през Балканите и Византия минават и всичките 4 кръстоносни похода. Които на православните не са прощавали, за потенциални предполагаеми от вас мюсюлмани - да не говорим.
Отново: шансове за ислям, разпространяван от пленници-араби (които само вие предполагате, а никой и никъде не видях да е документирал) - никакви.

Още веднъж ще ви дам аналогията: това е все едно пленените араби да разпространят ислям из Франция след битката при Пуатие.
Такива данни няма!
Или пленените добре документирани и известни СТОТИЦИ ХИЛЯДИ германци, които са били на територията на СССР след ВСВ, да тръгнат да разпространяват лютерианство, католицизъм или протестантство.
Няма как!
Викингите са вършали из цялото Средиземноморие с векове. Пленявали са араби.
Къде са средновековните джамии в Скандинавията?
Къде са средновековните мюсюлмани сред тях?
Същият въпрос ще ви задам за която си искате европейска страна.

--- Quote ---По твоята а и по друга логика, в село, примерно от 500 жители, половината ще бъдат ислямизирани, другите ще ги оставят за следващия път.От две съседни села, едното цялото ще го ислямизират, другото на 3 км.от него, което е и без един мюсюлманин дори - османците ще оставят непокътнато.
--- End quote ---
Изобщо няма нужда от моята логика.
Такива са фактите и процесите, които са протичали. И са добре документирани.
Има над 1 млн страници в раздела по османистика в народната Библиотека Кирил и Методий в София.
Османски архиви.
Които бяха цитирани и вадени тук многократно: с факсимилни и фотокопия.
Какво повече трябва?

--- Quote ---Ами дайте и вие хроники за покръстването на това население, защо само търсите.
А тези граничари, сигурно са имали и радари -то в днешно време Берлинската стена минаваха, ти ги разправяш едни.
--- End quote ---

Хроники има много:
- "Документи относно помаците/Documents About Pomaks",
- Произход на помаците: проф. Кемал Гьозлер (също помак),
- "Лилково: богове, камъни и руни",  
- валията на Туна Вилает, по-късно велик везир Митхад паша във френското научно списание Revue Scientifique, 1878,
- Археологически разкопки край с. Барутин,
...и още, и още...само да искате...

Доказателствата, особенно археологичните, си стоят и днес: църкви с апсиди, част от тях в руини, на други само основите, трети по 50-100 см високи, но си има: десетки и стотици из целите Родопи и Пирин, из целите Балокани.
Искате ли фотогалерия с описания?

Националист:
Дениз, това е целта на разискването, всички помаци да бъдат обединени като бъде разбрана истината за техния произход. Днес някои си мислят, че са турци, други мислят, че са българи, трети че са дошли още преди българите по тези земи. По света няма такива неща. Хората знаят какъв е техния произход. Ето примерно ние не знаем дали прабългарите са тюрки или са от ирански произход, но знаем, че те заедно със славяните са нашите предци. За вас има една най-разпространена - българи приели исляма, която според мен е вярната, но хората тук са приели и много други за верни. За мен това е интересно и затова пиша тук, да разбера заедно с вас кои сте вие. Мислех, че заглавието ясно сочи, какво се разисква тук, но ти явно не си разбрала.

Pomak-Spartak:
Като гледаме т.нар. "Църква - Базилика" в с.Барутин е съществувала поне 2 века преди княз Бориса да покръсти българите и в България да се наложи християнството!  :o
Какви са аритметиките, защото трябва да се върнем много преди да се наложи като национален флаг - конската опашка и всички да вярваме в бога Перун или Тангра, тъй като много преди тях са били наштье Помаки и Траки!   :D ???
И от всичките тези писания и едностранчиво представена информация, ще трябва в сегашни дни - Помаците в България, в Гърция в Турция  и в Македония, вече да ги няма и да не съществуват изобщо! А, и толкоз силно их яростно да се отричат и да не се приемат тези хора, е направо озадачаващо, като пък никой от тези, не кара насила другите, да се имат за Помаци, а искат всеки да си се чувства такъв, какъвто всеки сам си пожелае!   :o
Какво се цели с това тотално отричане, че Помаците не съществуват като хора, не е нужно никой да отговоря, защото язье съм един от тях, и засега, докато не съм измрял, все още съществувам!  :D  :)
Аз пък съм Марсианец - на някой да му се промени нещо или да го засегнах, май, че не!  ;D

deniz7:

--- Quote from: Националист on February 17, 2010, 21:07 ---Дениз, това е целта на разискването, всички помаци да бъдат обединени като бъде разбрана истината за техния произход. Днес някои си мислят, че са турци, други мислят, че са българи, трети че са дошли още преди българите по тези земи. По света няма такива неща. Хората знаят какъв е техния произход. Ето примерно ние не знаем дали прабългарите са тюрки или са от ирански произход, но знаем, че те заедно със славяните са нашите предци. За вас има една най-разпространена - българи приели исляма, която според мен е вярната, но хората тук са приели и много други за верни. За мен това е интересно и затова пиша тук, да разбера заедно с вас кои сте вие. Мислех, че заглавието ясно сочи, какво се разисква тук, но ти явно не си разбрала.

--- End quote ---
Не много добре съм разбраЛ и много добре знам истината за себеси, знам я от сигорни източници от дедите ми алларахметеле мисля че всеки помак знае истината за себеси, чувства се такъв а ние какво бихме спечелили като ги убеждаваме в нашите версии

Hat:
Незнам в някое от селата населявани изцяло от помаци около Велинград да има останки от цьркви а и каквото и да било друго,което да показва някаква врьзка с християнството.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version