Български > Помаци
Истината за Помаците !
neru:
Natzionalist,zemi ta pro4eti gornoto!
Националист:
Неру, за съжаление си направих труда да го прочета.Трябва да ти кажа, че това е най-голямата глупост представена ми като нещо достоверно не съм чел никога през живота си. Ти сериозно ли си мислиш, че този, който и да е написалият го има мозък в главата си? Това е една историйка подобна на тази, която аз съчиних, но за разлика от тази глупост, моето творение поне е забавно... Как може да кажеш, че думата град идва от тракийски произход след като тя е опотребявана от всички славяни, ОТ Русия ДО Словения. Според този гений на науката всички славяни са траки, така ли? Продължаваме с думата друм - на български език тя има ясно значение - ПЪТ, никакви гори или морета, а точно път. Продължаваме с думата земя, която отново присъства в огромната част от славянските езици. И идва кулминацията:
--- Quote ---Трауси означава жалеещи, оплакващи. Херодот описва техния странен обичай да жалеят и оплакват новородените деца. Името на траусите е свързано съсстаробългарската думатрьsание – жаление;
--- End quote ---
Кой го е измислил това? Автора? Най-вероятно да...
Моля ви, темата е изключително сериозна и би било добре да работим със сериозни факти и аргументи, а не със блоговете на разни безделници, мислещи се за нàучни факири.
neru:
"Ти сериозно ли ми мислиш"-Ni6to ne ti mislia!Po na4ina na pisane i izraziavane"SI" mislia ,4e ti lipsvat niakoi osnovni normi .V koeto i da e ob6testvo,takiva kato teb sa autsaideri!!I vsiakakvi drugi saideri. ;D
Ra4o:
Здравейте на всички :) Незнам дали това е мястото където мога да задам въпроса, ако е решната тема моля да ме извините. Казвам се Радослав от Русе. Не съм помак, но имам много познати. В русенско помаци, доколкото аз знам има В селата Сливо поле и Борисово. Ще съм Ви благодарен, ако ми кажете нещо повече- кога и от къде са преселени,насилствено и е станало и т.н.
Националист:
Щом се заяждаш за запетайките, значи няма какво да кажеш по темата. Тук ме наричате аутсайдер и туморно образование. За мен това означава слабост. Нямате с какво да защитите това, което казвате и започвате да обиждате. Все пак аз съм сам, а вие сте много. За да продължа диалога и за да продължи дискусията по темата, ще игнорирам тези коментари и няма да им обръщам повече внимание. Темата се казва "Истината за помаците" и мисля да пиша по нея, не за разни самозвани блогери и хора, които са толкова в защитаването на тезите си, че прибягват до убиди.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version