Български > Помаци

Истината за Помаците !

<< < (71/161) > >>

Nazmi:
Няма нужда от рояк теми едно и също да се говори.
 Има десетки теми за това,а и заглавието на темата не дава предпоставка за идеални хора въобще по света.Все пак  в темата http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1528.345.html "Истината за помаците" може да се води такъв един диалог,разбира се би било  добре исторически да се публикуват документи,а не лични съждения.! ;)

Hashashin:
Цитат от Десислава Владимирова Главева е родена през 1969 г. в Бургас :

"...Затова ги мразя тези спорове. И мразя да ме въвличат в тях. Защото никога не се стига до истината. Никога в спора не се стига до Истината. До някаква истина - може би. До половината истина – може би. До човешката истина – може би. Но не и до Истината в нейната пълнота. Защото до Нея не се стига със спор.

Затова, ако се хванеш да спориш така, само ще изхабиш време и нерви, докато накрая разбереш, че този срещу теб всъщност изобщо не Я търси. Дори не иска да Я чуе. Защото току-виж Я намери. Или пък Тя - него. Съвсем като Пилат, който също високомерно попитал: „Що е истина?”, без всъщност да види, че Тя стои пред него."

Шали:

--- Quote from: Балканджия on March 18, 2010, 11:40 ---Цитат от Десислава Владимирова Главева ...

--- End quote ---

Балканджи, тази Д. Главева, онази ли е за която си мисля :) Ако е така, то цитатът ти засяга Истината в предвид нашата религия и разбиранията за нея в този контекст.
Но като извънконтекстно мислене пак стои добре .

А във връзка с идеята за рамкиране на "помака"...нужно ли е?

Hashashin:
Точно тази Главева, но ми хареса точно този пасаж за истината и за това го написах. Аз не рамкирам никого Пепи, само давам едно размишление върху истината.

Шали:

--- Quote from: Балканджия on March 18, 2010, 12:56 ---... Аз не рамкирам никого Пепи, само давам едно размишление върху истината.

--- End quote ---

Въпросът ми бе към тези, които предлагат да се дадат норми за човека-помак. Изглежда ми абсурдно и обидно, защото всички сме мислищи създания.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version