Български > Помаци
Истината за Помаците !
Националист:
Aferim, Ferko, mashallah!
Идва , драсне няколко думи на шльокавица и очаква да остане в историята като гуру! :)
А сега, малко по темата. Първо да ви кажа, не разбирам от съкращения на надписи и турски правопис! Но мога да ви кажа, че е невъзможно тази плоча да е от тези години. Версия 1 - надписа е на турски : турците по това време са били НЕПИСМЕН народ, ако въобще тогава селджуките са съществували като народ. Версия 2 - надписа е на арабски: през тия години Византия е била не просто силна, а много силна - покорила е България, с арабските мисионери са са отнасяли по-зле отколкото с кучетата. Как според вас в тая империя, посредата между българи и византийци - все християни, ще се заселят мюсюлмани без никаква съпротива? Защо ги няма на нито една карта или писмен документ - просто никъде. Отговорът е ясен - по това време мюсюлмани там е нямало.
karaveli:
помаците са българи какво все към турците клонят.......в носии религия това се чудя .въпрос към мустафа
mustafa_b -какъв се определяш турчин ли ? не се заяждам но ми е болно че помаците някой отричат истинския си пройзход.....
isa71:
--- Quote from: karaveli on October 14, 2010, 01:52 ---но ми е болно .
--- End quote ---
Има болници бе човек,що не се прегледаш
sirrio:
--- Quote from: FERKO1977 on May 27, 2010, 12:21 ---,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,kakviste vie ciganili ste kakvi bg sanuvate pomacite sme 4isti musliumani i po golemi ot turcite doshlisme ot reka olga vie ludili ste daje sme voiuvali protiv turcite i predi da doidat turcite v bg sme jiveeli po teia zemi,da ......... sam 4esam musliumanin te hristianite stavat musliumani nai 4istata religia vie pak obratno kak moje sramee ot vas
--- End quote ---
Ама и ти измисли една история - като македонците...
Hashashin:
"Родопея" - Задали са се от Рожен
Вслушайте се внимателно в текста на тази песен. Пее се че комитите отиват в село Устово, което е помашко. Веднага в мен изникна въпроса като са тръгнали на веселба, защо аджеба на не отиват в съседното християнско село Райково. След като поразмислих, стигнах до извода че хайдутите и помаците в този район (Смолянско) са били приятели и явно не са имали никакви проблеми един с друг, щом са се веселяли заедно. Това пък ме навежда на един други мисли, за част от кого са се смятали тогава помаците там, защото турците определено не са били приятели с комитите. Показателен е и случая с управителя на Ахъчелебийско (Смолянско)- Салих ага- също помак, който давал пари и оръжие на комитите християни.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version