Български > Помаци
Истината за Помаците !
Hashashin:
Хат, кръстният знак на хляба е факт. Когато бях в Истанбул обикалях из един квартал и за мое очудване видях хлябове с кръстове отгоре в една фурна. Влязох и попитах за собственика. Оказа се че е потомък на преселници помаци от Девинско. И че така винаги са правили там хляба за да втаса.
Hat:
--- Quote from: Балканджия on November 10, 2010, 09:58 ---Хат, в много от случаите исляма е бил приеман доброволно, така че няма проблем да се пази дълго. За тези неща които говориш съм съгласен че ги е имало, но има и друго. В някои райони действително са намирани доказателства, че помаците са били християни. Още повече че в тези райони те пазят много християнски неща. Иска ми се много да ги кажа, но няма да го направя, защото хората векове са ги крили от ходжите и са ги запазили. Доверили са ми се, споделяйки ги с мен и аз нема да предам доверието им.
--- End quote ---
Много те моля недей да пишеш абсолютни глупости.Сигурен сьм че дори ти не си убеден в това,което си написал.Просто трябва да бьдеш по искрен не трудно.Опитай.
Hat:
--- Quote from: Балканджия on November 10, 2010, 10:06 ---Хат, кръстният знак на хляба е факт. Когато бях в Истанбул обикалях из един квартал и за мое очудване видях хлябове с кръстове отгоре в една фурна. Влязох и попитах за собственика. Оказа се че е потомък на преселници помаци от Девинско. И че така винаги са правили там хляба за да втаса.
--- End quote ---
Както ти така и аз сьщо сьм обикалял из Истамбул и сьм виждал много видове хляб с разни черти отгоре но никога не сьм ги оприличавал на крьст,това го изисква технологията на рьчно направеният хляб има такива видове хляб и в Бьлгария с нанесени две три успоредни черти на гьрба му. Ти просто преиграваш.
Hashashin:
Напротив Хат, убеден съм. Преди бях скептичен към такива неща, но като видиш някои неща с очите си и се убеждаваш. Много неща не знаеш за района между Девин и Кърджали явно. Препоръчвам ти да проучиш местните хора, но не знам дали ще ти се доверят и ще ти разкажат. Надявам се да го сторят, както с мен.
Hashashin:
--- Quote from: Hat on November 10, 2010, 10:26 ---Както ти така и аз сьщо сьм обикалял из Истамбул и сьм виждал много видове хляб с разни черти отгоре но никога не сьм ги оприличавал на крьст,това го изисква технологията на рьчно направеният хляб има такива видове хляб и в Бьлгария с нанесени две три успоредни черти на гьрба му. Ти просто преиграваш.
--- End quote ---
Хат, не успоредни, а кръстосани две черти върху хляба ;) Фурната е в квартал Чаталджа, можеш да идеш и да провериш.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version