Български > Помаци
Истината за Помаците !
Hat:
--- Quote from: Сивин on November 10, 2010, 10:02 ---Остатъци от минали вярвания има и опита да се прикрият е равносилен на това в което се обвиняват разни полуидиоти, само че с различен знак и ако се съди по делата им, те са еднакви ,макар че искренно се съмнявам някой някъде да тръгне да разкопава и да прави такива неща.
--- End quote ---
Поразмисли малко и ако все още се сьмняваш "икренно"ще те заведа и покажа такова място.За полуидитите с различен знак няма да оспорвам има ги навсякаде.
Hat:
--- Quote from: Балканджия on November 10, 2010, 10:27 ---Напротив Хат, убеден съм. Преди бях скептичен към такива неща, но като видиш някои неща с очите си и се убеждаваш. Много неща не знаеш за района между Девин и Кърджали явно. Препоръчвам ти да проучиш местните хора, но не знам дали ще ти се доверят и ще ти разкажат. Надявам се да го сторят, както с мен.
--- End quote ---
Виж може да не знам много неща за района между Девин и Кьрджали но за сметка на това знам много неща за района на Велинград и Якоруда и мога да те уверя,че това,което разказват тук старите хора ме крепи и дава сили да вярвам в помаците вьпреки всичко.Посети и ти този район,за да разбереш,че няма нищо страшно и хората не се притесняват за да ти доверят истината.Може би ти си попаднал на хора с користни цели.Знам ли.По шарено е кьм Девин и Кьрджали.
Hashashin:
--- Quote from: Hat on November 10, 2010, 11:10 ---Виж може да не знам много неща за района между Девин и Кьрджали но за сметка на това знам много неща за района на Велинград и Якоруда и мога да те уверя,че това,което разказват тук старите хора ме крепи и дава сили да вярвам в помаците вьпреки всичко.Посети и ти този район,за да разбереш,че няма нищо страшно и хората не се притесняват за да ти доверят истината.Може би ти си попаднал на хора с користни цели.Знам ли.По шарено е кьм Девин и Кьрджали.
--- End quote ---
Хат, за вашия регион не споря. Нямам преки наблюдения от него. С радост един ден бих го посетил и разговарял с хората. И повярвай ми в района между Девин и Кърржали съм попаднал на доста свестни хора!
tersid:
--- Quote from: Балканджия on November 10, 2010, 10:06 ---Хат, кръстният знак на хляба е факт. Когато бях в Истанбул обикалях из един квартал и за мое очудване видях хлябове с кръстове отгоре в една фурна. Влязох и попитах за собственика. Оказа се че е потомък на преселници помаци от Девинско. И че така винаги са правили там хляба за да втаса.
--- End quote ---
Да ,така е гусин Балканджийски. Навсякъде повсеместно из нашите райони слагаме кръст върху хляба,след туй като седнем на софрата се прекръстваме. Само дето още не сме научилинаизбер "Отче наш"ама и това ще стане,немой бърза,да се не спетлаеш.
Ама на теб за какво ти беше да ходиш чак до Истанбул за да видиш това, трябваше да дойдеш тук на терен да ти направим една хубава кръстачка.
Hashashin:
--- Quote from: tersid on November 10, 2010, 11:56 ---Да ,така е гусин Балканджийски. Навсякъде повсеместно из нашите райони слагаме кръст върху хляба,след туй като седнем на софрата се прекръстваме. Само дето още не сме научилинаизбер "Отче наш"ама и това ще стане,немой бърза,да се не спетлаеш.
Ама на теб за какво ти беше да ходиш чак до Истанбул за да видиш това, трябваше да дойдеш тук на терен да ти направим една хубава кръстачка.
--- End quote ---
Брей много агресивен си аго Шабане. Немой ейсей. Пий един айрян и се успокой.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version