Български > Помаци
Истината за Помаците !
Hat:
--- Quote from: Сивин on November 11, 2010, 17:05 ---Добре уважаеми Хат, отиди и питай[но както каза че ходиш, май трябва да чакаме другото лято].
Аз не блъфирам но факта си е факт, интересно е както казва Вазов, за района за който спорим че е ''Център на Бабешкият колибак'' ,да има местности с такива звучни имена като Радювица, Богданов харман и пр. като се има впредвид, че там за разлика от другаде в един голям периметър селата и махалите са само помашки -явно на теб това не ти допада, но то си е факт.Имай впредвид че тези имена са си от време оно както се казва и е изумително как са се запазили, впрочем както езика разбира се.
А за произхода ,всеки сам си решава какъв ще се чувства разбира се ,но не и да убеждава другите в несъществуването на съществуващи неща.
--- End quote ---
Иди и се поразкарай из "бабешкият колибяк" както ти е казал Вазов поговори с вьзрастните хора и продьлжавай да твьрдиш безумията си и ако не се вьрнеш сьс смькнати гащи и посинен задник ей ме на.Опитай може да ти хареса.
Сидхарта:
--- Quote from: Hat on November 12, 2010, 09:04 ---Иди и се поразкарай из "бабешкият колибяк" както ти е казал Вазов поговори с вьзрастните хора и продьлжавай да твьрдиш безумията си и ако не се вьрнеш сьс смькнати гащи и посинен задник ей ме на.Опитай може да ти хареса.
--- End quote ---
Не вярвам ,че ще се конфронтирам с когото и да било, само защото нещо ще попитам.
Но няма какво да питам, аз съм питал и разпитвал приятелю ,сега питай ти.
Винаги е хубаво когато човек научи нещо ново, надявам се че и ти като научиш ще ти стане приятно защото познанието по принцип води до удовлетворение.
Hat:
--- Quote from: daczo
Pomak Traditional Song - Velche, belo Velche[/url --- Velcze,Velczo tova czisto pomashki imena.Otgovora e samo edin. ;)
--- End quote ---
Щом отговора е само един кажи го ясно не го завоалирай.Ти ми кажи името Вели какво е щом толкова много разбираш.
Hashashin:
Хат, ами Рада, и Динчо (Костадин)?
Hat:
--- Quote from: Балканджия on November 12, 2010, 09:28 ---Хат, ами Рада, и Динчо (Костадин)?
--- End quote ---
Не закьсня бе.На време си.В много песни се срещат християнски имена.Предполагам знеш,че за това има дадени обяснения тук вьв форума.Дори сега много типични помашки песни се накичват с християнски имена.Преди няколко месеца беше изпратено протестно писмо до Николай Славеев точно по този повод дори бяха преведени конкретни примери.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version