Български > Помаци
Истината за Помаците !
tersid:
Знаеш ли защо.Защото е много тъпо и грозно да присвовявате нещо чуждо. Незнам защо толкова сте се впънали за едно две имена ,след като знаете ,че тези имена не са само български.Имам предвид името Рада,откъде ви хрумна,че то е българско или тва е същото като онова с "България на три океана"
Hashashin:
Tersid, името Рада е славянско, а по тези ширини където е Ксанти единствените славяни са българите ;) Името Рада например в Сърбия го няма. От другите славянски страни се среща при чехи и словаци. Нищо чуждо не присвоявам аго Шабане. Защото помаците не са чужди, нито песните им, нито християнските песни за помаците са чужди ;)
tersid:
Много си тъп ,Пешо.Отвори сръбския именник да видиш има ли Рада или нема.Аз немам мнение дали българите са славяни ли не са защото един път казвате ,че сте ,друг път казвате че не сте.Имам мнение ,единствено за помаците ,че сме славяни и то отделен славянски народ от другите които се имат за такива , и от другите дето един път са такива ,друг път не са.Та ,във тази връзка името Рада като славянско име да , но като българско едва ли.
Hashashin:
Тъп ли съм, остър ли съм не знам. Ама ако идеш в Сърбия и извън западните покрайнини ми найдеш некоя Рада ще те черпя. А ако са отделен славянски народ, защо прекрасно се разбират с един друг славянски народ, дето пеят едни и същи песни с него, имат сходни обичаи и нрав? ;) Сега ше кажеш че всички българи са бивши помаци. В думите ти има резон до толкова до колкото българите християни и помаците имат един корен. Това е видно и от самолет дето се вика ;)
isa71:
--- Quote from: Балканджия on November 12, 2010, 14:17 --- Името Рада например в Сърбия го няма.
--- End quote ---
Ама в Сърбия името Рада хич го няма....
Ама наистина си много тъп.
Rada Manojlović feat. Saša Matić 2010 - Mešaj Mala
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version