Български > Помаци

Истината за Помаците !

<< < (13/161) > >>

PNK2003:
И още нещо не ми е ясно.  Бях задал същия въпрос преди време, но остана без отговор.  Какво ще стане, ако помак смени религията си?  Няма ли това право според вас?  Очаква го съжаление ли?

mustafa_b:
Питаш за становището на религията ни?

PNK2003:

--- Quote from: mustafa_b on March 19, 2009, 13:20 ---"Религиите трябва да отмрат" е тезата на ПЕТЕР. Мисля, че това са също много силни думи.

--- End quote ---

Дори и това да е неговото мнение, ПЕТЕР има право на такова.  Не съм видял да задължава когото и да е с него. 

Когато говорим за религии, мисля че е важно да се има предвид епохата, в която живеем.  Нека не забравяме, че сега сме в 21 век.  Не може да гледаме на тях както е било преди десет века.  Личното ми мнение е, че днес на първо място трябва да поставяме общочовешките ценности.  И ако религиите ще служат само като средство за разделение и противопоставяне, то доста сериозно бих се замислил каква е ползата от тях.   

abc:
Отмрат е естествен процес, а ликвидират насилствен. Това обаче не е най-важното. Моят поглед върху религиите е, че през периода на тяхното съществуване са донесли повече мъка, страдание и смърт от колкото добро. Това го казвам като християнин със ясното съзнание, че Бог не е нтаправил светът за 5 дни.

Да кажем, че мнението ми е смегчен вариант на ПЕТЕР. Моите деца знаят, ще знаят за християнството, 10-те Божий заповеди, Отче наш, ще знаят и за исляма и будизма, и че е глупаво да преценяват човек по религията му или липсата на такава. Но ще знаят също, че прогреса се дължи на много четене, но не на Библията и Корана и ако ги заболи стомах трябва да отидат при лекаря си.

PNK2003:

--- Quote from: mustafa_b on March 19, 2009, 13:29 ---Питаш за становището на религията ни?

--- End quote ---

По принцип...  От гледна точка на религията, на помашката общност и т.н.  В частност вашето мнение.   

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version