Български > Помаци

Истината за Помаците !

<< < (127/161) > >>

ibrahim65:
Господа rodopski haidyti тонът на обеснението ви е на ниво НО аз зададох съвсем други въпроси
а не каква ви е организацията нямате нужда от реклама та затава ще ви ги повторя още еин път.
-1 Какво е това – чисто българско мохамеданско каква е тази вяра защото и аз спадам в тази група
мога ли да се самоопределя и да се преброя като такава етнос.
Допълнение-Вашата организация подържа ли идеята за  оделна графа за Българо-мохамеданите или ни слагате в един кюп със всички.
Нека да е ясно , както е на запад и щял свят, така трябва да е и в България имам право да се самоопределя.
Та това самоопределение не е насочено нито срещу държавата нито срещу режима а точно обратното името му е демокрация.
Говорите за история но във сегашната история не намирам нищо съществено нито за ПОМАЦИТЕ нито за бэлгаро-мохамеданите нали.
Интересна е друга тенденция , някои хора да искат да са по-турци от самите турци .....на това му казва уууха...аз искам да съм ПОМАК когато всички тук това го разберете един път завинаги ще е от полза за всичкини...... и да защитават някакви чужди идеи....вземи още едно... уууха докажи го искам да знам кой и с какво защитава и работи за чужди интереси.
А за иселнишката кампания да не говорим че ви е бедна фантазията- нито ви е ясно защо са затворели границата нито за кого нито как са са отнесли с тези иселници там но това си остава едно голямо лайно което исра България и никой не е виновен а Турция е виновна че виждаш ли затворила е границите .....хайде със здраве.

Turas:
Помак и помаклък и всичко свързано с това си е чисто Гръцка измислица!

http://www.dnes.bg/balkani/2011/01/31/grycka-televiziia-pusna-novini-na-pomashki.110104,12

http://www.segabg.com/article.php?id=503412

http://www.bolgari.net/%D0%90%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%8E%D1%80%D0%BA_%D0%B5_%D1%81_%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4-l-119.html

Един човек търсел упорито ключовете си под светлината на уличната лампа.
-   Сигурен ли си, че си ги загубил точно тук? - питали хората.
-   Не, но тук е по-светло! - отговорил умникът.
Днес, когато българите се събуждат от вековната летаргия, в която ги е държала една властна и тъмна воля, те не трябва да търсят ключовете на достойнството си под светлината на между-народната политика, военни групировки и икономически отношения, а там, където са ги загубили - при собствените си исторически корени.
Враговете на нашия народ са се постарали да скрият тези корени и по нихилистичния римски принцип "Разделяй и владей!, балканските българи бяха изкуствено разединявани чрез фалшифицираните македонска, тракийска, помашка, добруджанска и други "народности", насъсквани срещу тях; а волго-уралските българи са именовани съответно татари, чуваши, башкири, чеченци.
Постарали са се територията ни да намалява като шагреновата кожа - навсякъде граничим с наши земи;
Древната ни история бе скрита, а новата - изопачена.
Всичко бе съзнателно славянизирано тук и татаризирано на Волга.
Затова се криеше и изопачаваше напр.:
-   българската история отпреди Новата Ера;
-   траките - не фигурират в учебниците, въпреки многобройните им храмове;
-   истината за българските империи и техните креации;
-   славната Велика България и какво е направила за Европа;
-   петте български държави на картите от IX век;
-   приноса на богомилите за Новия свят;
-   а Българска история се изучава само в XI клас. Това е коварен удар срещу Българознанието като цяло.
Но, "Не е во веки!" - както казали богомилите и будителите в най-тежките години на робство.

ibrahim65:
Вологез на погрешно място си го пуснал брат този постер
пусне го там кадето пише за вас происхода на българите
Та който се интенересува от българи да го чете.
Тук е страницата за истината за ПОМАЦИТЕ.
Чети заглавията.

Родопчанин:

--- Quote from: ibrahim65 on January 05, 2012, 20:11 ---Господа rodopski haidyti тонът на обеснението ви е на ниво НО аз зададох съвсем други въпроси
а не каква ви е организацията нямате нужда от реклама та затава ще ви ги повторя още еин път.
-1 Какво е това – чисто българско мохамеданско каква е тази вяра защото и аз спадам в тази група
мога ли да се самоопределя и да се преброя като такава етнос.
Допълнение-Вашата организация подържа ли идеята за  оделна графа за Българо-мохамеданите или ни слагате в един кюп със всички.
Нека да е ясно , както е на запад и щял свят, така трябва да е и в България имам право да се самоопределя.
Та това самоопределение не е насочено нито срещу държавата нито срещу режима а точно обратното името му е демокрация.
Говорите за история но във сегашната история не намирам нищо съществено нито за ПОМАЦИТЕ нито за бэлгаро-мохамеданите нали.
Интересна е друга тенденция , някои хора да искат да са по-турци от самите турци .....на това му казва уууха...аз искам да съм ПОМАК когато всички тук това го разберете един път завинаги ще е от полза за всичкини...... и да защитават някакви чужди идеи....вземи още едно... уууха докажи го искам да знам кой и с какво защитава и работи за чужди интереси.
А за иселнишката кампания да не говорим че ви е бедна фантазията- нито ви е ясно защо са затворели границата нито за кого нито как са са отнесли с тези иселници там но това си остава едно голямо лайно което исра България и никой не е виновен а Турция е виновна че виждаш ли затворила е границите .....хайде със здраве.

--- End quote ---

На първия неясен за каквосе търси отговор -   всеки има право да вярва в каквото и да е било и да се счита за какъвто иска , НО да говорим за етнос на българо-мохамеданите е нелепо , първо защото корените ни са едни и същи историята ни е свързала така здраво , че дори с изопачаване на едни или други неща не се поклаща .... 
Това е дефиницията на етнос : Етническа група или етнос е обособила се група от хора, членовете на която се идентифицират един с друг въз основа на действително или предполагаемо общо наследство - биологичен произход, история, раса, родствени връзки, религия, език, култура, територия, националност или външен вид. Членовете на етническата група осъзнават принадлежността си към нея, а хората извън нея признават нейната обособеност.
Така като гледам разликите са в религията и имената ....... освен ако някой, не вярва в смехотворни теории, като тази на един гръцки историк , че "почаците били докарани от Александър Велики от някакъв остров " !!!
Защо да няма такава графа българо - мохамедани ДА нека има , но тя да не всява допълнително разделение , защо трябва да се подчертава ВЯРАТА ? Прави ли вярата хората по-добри или по-лоши ?
Относно сегашната история е , много по добра отколкото по време на комунизма .... а вие трябва да излъчите подготвени кадри за да се чуе за този проблем , както и ние трябва да забравим мита , че всичко , което е различно от на е против нас ...... !

KaraIbrahim:
 rodopskihaidyti,
Уикипедията не е най-точното място,откъдето на разбереш какво е етнос.Потърси по-внимателно.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version