Български > Помаци

Истината за Помаците !

<< < (150/161) > >>

BG POMAK:
Към Subeyi Kurt
Ако живееш в България и познаваш обстановката около имената на помаците тук, този въпрос нямаше да го задаваш.Но сигурно си изгубил всякаква представа за нещата тук и ще ти обясня. В България 80% процента от помаците по документи са с "не арабски имена". Подчертавам  "не арабски имена", защото твоето определение "Българско, Булгарско, Гръцко или Християнско" е много абстрактно.Аз съм от старата генерация и тези маймунки в края на въпроса не ги възприемам. Това е характерно според мен за тийн поколението. Бъди жив и здрав. С теб ми е приятно да влизам в спор.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: BG POMAK on September 13, 2012, 13:38 ---Към Subeyi Kurt
Ако живееш в България и познаваш обстановката около имената на помаците тук, този въпрос нямаше да го задаваш.Но сигурно си изгубил всякаква представа за нещата тук и ще ти обясня. В България 80% процента от помаците по документи са с "не арабски имена". Подчертавам  "не арабски имена", защото твоето определение "Българско, Булгарско, Гръцко или Християнско" е много абстрактно.Аз съм от старата генерация и тези маймунки в края на въпроса не ги възприемам. Това е характерно според мен за тийн поколението. Бъди жив и здрав. С теб ми е приятно да влизам в спор.

--- End quote ---

Щом си се засегнал това показва че още имаш неща които те свързват с нашата си черга и затова си взимам ''маймунките'' обратно. Разбирам че някои от моята генерация в моята геогравска област си имат по документите така наречените български имена но ги носят  само за формалност. Тези хора си казват техните мюсулмански имена които са им сложени с ''Езан''. Именно тази съкрална традиция ни кара да се наричаме поне помежду си така както биха искали и дедите ни. Надявам се че ще бъда разбран правилно. Поздрави!!!

BG POMAK:
Помаците само за хамали ли ще ги използвате  Поне един помак да има допуснат например в http://naim.bg/bg/content/news/600/880/247/
    Рецензия на проф. д-р Александра Димитрова-Милчева (член на НЖ)
    Рецензия на проф. д.и.н. Румен Иванов (член на НЖ)
    Становище на доц. д-р Кръстина Панайотова (член на НЖ)
    Становище на доц. д.и.н. Диляна Ботева (член на НЖ)
    Становище на доц. д-р Людмил Вагалински (член на НЖ)
    Становище на доц. д-р Павлина Владкова (член на НЖ)
    Становище на доц. д-р Венцислав Динчев (член на НЖ)

Списък на публикациите и резюмета на трудовете на д-р Анета Емилова Петрова:

Списък на публикациите

ИЛИ ЗА ТОВА НЕ СТАВАТ ЗАЩОТО СА МЮСЮЛМАНИ

Към Хавайка.
Пак някакъв качамак си забъркал/забъркала.Би ли пояснила какво искаш да кажеш с тези учени помаци и какво общо имат техните рецензии с нашия спор. Аз съм вярващ мюсюлманин и също с не арабско име, като тези учени, които си изброил.Аз също имам рецензии и публикации свързани с конструкциите на жилищни и промишлени сгради.

BG POMAK:
Щом си се засегнал това показва че още имаш неща които те свързват с нашата си черга и затова си взимам ''маймунките'' обратно. Разбирам че някои от моята генерация в моята геогравска област си имат по документите така наречените български имена но ги носят  само за формалност. Тези хора си казват техните мюсулмански имена които са им сложени с ''Езан''. Именно тази съкрална традиция ни кара да се наричаме поне помежду си така както биха искали и дедите ни. Надявам се че ще бъда разбран правилно. Поздрави!!!

От една маймунка аз не мога да се засегна, защото те са животни.Не ме разбра.Исках да ти обясня, че този начин на изразяване с маймунки, за моето поколение не е характерно.Относно имената. Аз също имам арабско име, което се ползва в определени моменти за които ти пишеш.Името ми е сменено преди 41 г. когато бях в четвърти клас.Казах, че не си в час за обстановката в България, защото не знаеш това, че ако публично ползваш арабското си име ще срещнеш винаги подиграванията на българските турци и българите християни.Арабските имена на помаците тук се ползват публично само в присъствието на помаци и вътре в семейството .

Subeyi Kurt:

--- Quote from: BG POMAK on September 13, 2012, 14:10 ---Не ме разбра. Относно имената. Аз също имам арабско име, което се ползва в определени моменти за които ти пишеш.Името ми е сменено преди 41 г. когато бях в четвърти клас.Казах, че не си в час за обстановката в България, защото не знаеш това, че ако публично ползваш арабското си име ще срещнеш винаги подиграванията на българските турци и българите християни.Арабските имена на помаците тук се ползват публично само в присъствието на помаци и вътре в семейството .

--- End quote ---

Именно тази психологическа обстановка я знам поради което и критиката ми не е радикална. Форума е абстрактна обстановка поради което бих желал да се изказваш в унисон с духовете на дедите ни. На дали в друга страна по света е имало подобни нечовешки кръстилки поради което би трябвало винаги да сме против и да не приемаме насила наложените ни имена. В съвремието вече се гледа като богатсво на отделните етоси които си имат своя спесифична култура. Смяната на имената цели асимилация както на самите етноси така и на тяхната култура, а това е форма на геноцит и е престъпление против човечеството което няма давност.
Може би ще трябва да се представяме по-смело защото Ислама не е нещо от което може да се срамува един човек. Светът тръпне от мисълта че Ислама е най-бързо разпространяваната религия и се опитва по всякакъв начин да я омаловажава. Поздрави.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version