Български > Bестник
Твърдението,че България е еднонационална,е дискримина
Сидхарта:
Автора на горното прозрение пренебрегва няколко елементарни факта-
1-в бившата югорепублика живеят хора с българско самосъзнание
2-макар и в Европеиския съюз България не може а и не бива да остане чужда към неволите на българите зад граница
3-В отношението към хората с българско самосъзнание има какво да се желае.
Metka:
--- Quote from: ves.K on October 19, 2009, 21:39 ---
3-В отношението към хората с българско самосъзнание има какво да се желае.
--- End quote ---
Hmm ;):
--- Quote from: subigi kurt on March 18, 2009, 15:34 ---За национализма и дискриминацията
12:37 18-03-2009 Проф. д-р Кръстьо Манчев*
Конституционното положение за еднонационалност на България великолепно кореспондира с обръщението “Драги сънародници!”, с което държавните ни мъже често се обръщат по разни поводи към народа, но грубо се разминава с реалната действителност. (Защото населението на държавата ни е пъстро, защото не всеки български гражданин е българин, може да бъде турчин, ром, арменец, евреин, палестинец и всякакъв друг. Приемливото за всички обръщение е “Драги съграждани” или “Драги съотечественици”, но не и “Драги сънародници”, това последното е дискриминационно и асимилационно – само ние българите сме тука, други няма! Да, ама не, както би казал Петко Бочаров, слепи ли сме, та не ги виждаме тия “другите”?
--- End quote ---
Сидхарта:
--- Quote from: Metka on October 19, 2009, 21:45 ---Hmm ;):
--- End quote ---
Метка, имам в предвид отношението към хората с българско самосъзнание в Македония-да се надяваме че си ме разбрал.
Що се отнася за написаното от Субигу, за мен обръщението е без значение- просто трябва да е ясно че да си гражданин на една държава, това означава не само права, но и задължения за индивида.
Shumarov:
--- Quote from: ves.K on October 19, 2009, 21:55 ---Метка, имам в предвид отношението към хората с българско самосъзнание в Македония-да се надяваме че си ме разбрал.
Що се отнася за написаното от Субигу, за мен обръщението е без значение- просто трябва да е ясно че да си гражданин на една държава, това означава не само права, но и задължения за индивида.
--- End quote ---
Странно защо не коментираш неадекватните действия на държавните мъже и жени, а търсиш загриженост за хората с българско самосъзнание!
От ценностната система ли ще е това, аджеба??? Не те бърка, че се държат, като циркаджии.Не те бърка, че обиждат Македония с неадекватните си действия.Те обиждат и нас по този начин, защото допускам, че в Македония също има хора със съмнителна ценностна система.Както казва автора на статията:
Добре, че Македония наистина се доближава до Европа, защото, ако бяха комитските времена, някой вече щеше да е дал фира.
Сидхарта:
Ako не си забелязал се обърнах към Метка не към теб.
Действията на държавните мъже не са за мен неадекватни ,ти мислиш иначе твой проблем.
Кой кого обижда с поведението си се вижда - недопустимо е в страна членка за европейския съюз ,а стават подобни неща.
И накрая да ти кажа -коментирам така както си искам,и не мисля че дължа на някого обяснение най малкото на теб.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version