Български > Bестник
Страх ме e от света извън Рибново
Беглик:
Не виждам нищо тъжно в статията, напротив, доста ме зарадва, даже въодушеви, че в България все още са останали острови на здравия разум, в които моралът е над всичко и че "прогрес" без морал е фалшив и не си заслужава. Другото, което ми направи впечатление е че момичето не се позовава на авторитети, а на собствени наблюдения. Също евала и на майката, която с 5 думи не само постави диагноза на положението, но и дава лекарството, което ще го оправи. Моята надежда е, че светът е цикличен и все още има надежда да се върнем към корените си, особено ние като малка държава и след като навремето навсякъде беше така.
"А дори и за миг не се замисляме, дали пък НИЕ не трябва да поспрем и да се опитаме да усетим радостта от простичките неща, които ни заобикалят.
Да си дадем сметка, кое е по-важно за нас - семейството или обществения живот?" И двете са важни, но няма по-важно нещо от семейство. Без него всичко друго се разпада. С него и дискотеките не са страшни, макар че в сегашния си вид те представляват оръжия за масово поразяване. В началото на седмицата чух по ББС, че 90% от англичанките им е писнало от стреса в работата и биха предпочели да си стоят в къщи и да се занимават със семейството.
Гелина, това за хармонията случайно ли го каза или си го мислила отдавна?
Тео, този форум е толкова напред с материала, че в него има началото на "Песента на колелетата".
Gelina:
Беглик, не съм руса! И ако обичаш,кажи какъв ти е проблема с мен?
Беглик:
Гелина, нямам проблем с теб, но наскоро и аз попаднах на връзката на хармонията със спокойствието и ми стана интересно, дали комбинацията е случайна или нарочна. Извинявай, ако съм те засегнал.
PETER:
--- Quote from: teo on March 26, 2009, 13:44 ---Градскиото дете се ражда със компютъра и със интернет.Модерен е но, като му кажеш кое е пшеница и ечемик и ръж ,няма да познае.Дори на полето да види царевица няма да познае.Селското дете много добре познава прородата.
--- End quote ---
Дали все още е така? ;)
Най-малко вече има канали като Discovery, National Geographics, Animal Planet ...
А в нета има толкова информация, че ако ми потрябва да науча кое е пшеница и ечемик и ръж ща науча само за няколко минути, и то с подробности за които само агрономи са чували...
rado:
Ша научиш, да, вярно е. Ама като си накъра ша си гола вода, та не не надигай твърде.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version