Български > Bестник

Страх ме e от света извън Рибново

<< < (11/17) > >>

Whitesnake:

--- Quote from: PNK2003 on March 27, 2009, 20:33 ---Хората са устроени да бъдат различни и всеки живее със собствените си мечти и цели.  Важното според мен в крайна сметка е човек да се чувства щастлив и пълноценен. 

Конкретно по темата бих искал да кажа, че историята на това момиче, така описана, ме натъжава.  Родителите отнемат мечтата на детето си да учи в университет, защото било опасно.  С тази теория изобщо не съм съгласен.  Излиза, че всички, които сме учили в университети и живеем в големия град, вървим в грешната посока.  Опасности има навсякъде, но дълг на всеки родител е да научи децата си да разпознават тези опасности и да ги избягват. 

Не напразно започнах с това, че човек трябва да се чувства щастлив.  Ако подобен начин на живот прави въпросното момиче щастливо, то никой няма право да му отнема това щастие.

--- End quote ---

PNK , saglasen sam s tova koeto kazvash.Bezuslovno.Moje bi s tvoito mnenie temata se iz4erpva.
Nie i da iskame po niakakv na4in da pomognem na tezi hora ot tuka , osven beskone4no barborene, bartveji  i 4atene nishto ne mojem da napravime.

halikan:
Evala na tova momi4e ,edna istinska musulmanka primer za mnogo drugi otdalise na zemnite nasladi,tya nesamo 4ee 6tastliva no i ubedensam 4e pravi i drugite okolo neya 6tastlivi,da 6tastlivec istinski 6tastlivec 6te bade i neyniyat saprug ,ne neynata istoriya e tajna gospoda i dami tajna e na6ata istoriya na vsi4ki onezi koito se otdadohme na zemnite sablazni,jiva i zdrava dae,ostani tova koeto si

mustafa_b:
Като знам какви ги вършат журналистите, сигурно само 10% от думите на момичето са действително нейни. Другото са интерпретации на интервюиращия. И все пак едно е ясно - целта на момичето в живота й е да се омъжи и да се отдаде на семейството си. Никаква кариера, никаква показност пред обществото. Просто една вярна съпруга и добра домакиня.

Половината цел е изпълнена, останалото зависи от бъдещия й съпруг. Аллах да й помага да намери истинската половинка в своя живот!

mirvam:

--- Quote from: halikan on March 27, 2009, 21:05 ---Evala na tova momi4e ,edna istinska musulmanka primer za mnogo drugi otdalise na zemnite nasladi,tya nesamo 4ee 6tastliva no i ubedensam 4e pravi i drugite okolo neya 6tastlivi,da 6tastlivec istinski 6tastlivec 6te bade i neyniyat saprug ,ne neynata istoriya e tajna gospoda i dami tajna e na6ata istoriya na vsi4ki onezi koito se otdadohme na zemnite sablazni,jiva i zdrava dae,ostani tova koeto si

--- End quote ---
Да, евала й, такива момичета ни трябват. Какво нещо стана живота, направо не мога да повярвам. Тези, които държат на морала и принципите на Исляма ги изкарват за "изостанали", а тези, които нямат ни свян, ни морал и всяка година се женят и след това се развеждат ги приемат, че са "модерни". Модерно, ама май от много модерност много хора ще са постелята в Ада.

--- Quote from: mustafa_b on March 28, 2009, 20:23 ---Като знам какви ги вършат журналистите, сигурно само 10% от думите на момичето са действително нейни. Другото са интерпретации на интервюиращия. И все пак едно е ясно - целта на момичето в живота й е да се омъжи и да се отдаде на семейството си. Никаква кариера, никаква показност пред обществото. Просто една вярна съпруга и добра домакиня.

Половината цел е изпълнена, останалото зависи от бъдещия й съпруг. Аллах да й помага да намери истинската половинка в своя живот!

--- End quote ---
Повечето от журналистите са настроени срещу нас и едва ли ще пишат благи думи за нас. Едва ли.
Да брат, Аллах да я улеснява. От опит знам и от разкази на много от приятелите ми знам, че който търси вярваща съпруга и я намери, никога няма да съжалява. И хем на този свят ще е щастлив, хем на Ахирета иншаллах. Аллах да улеснява искрените.

Isyankar:

--- Quote from: mirvam on March 29, 2009, 04:09 ---
Повечето от журналистите са настроени срещу нас и едва ли ще пишат благи думи за нас.

--- End quote ---

Глупости на търкалета. Аз също съм работил в медия като репортер - имам поглед ... Това са глупости...

По-скоро бих казал, че доста от младите ни журналисти са по-скоро некомпетентни по темите за помаците, някои дори не знаят, че в България има мюсюлмани, които не говорят турски ... Но пък след събитията от последните няколко седмици - мисля, че вече и те са разбрали ...

Ама така да се обобщава за всички журналисти - не е коректно..

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version