Български > Религия и мистика

Има ли свободна воля?

<< < (25/43) > >>

fotakiev:
Ok taka e

ovchar:
Ia stoto tazi vecher kato hraneh ovcete s med i maslo reshih da poglednam v bibliata kakvo kazva za Lot. Da ne bi da si predlaga sobstvennite dashteri na talpa maje? Molia vi sa kajete mi kvo se iska da se kaje:

И дойдоха двата ангела в Содом вечерта, и Лот седеше при Содомската порта; и като видя Лот, стана та ги посрещна, и поклони се с лице до земята,  и рече: Ето, господа мои, свърнете в къщата на вашия раб, и пренощувайте, и умийте нозете си; и станете утре, та идете на пътя си. А те рекоха: Не; на улицата ще пренощуваме.  И като ги принуди много, свърнаха към него, и влязоха в къщата му; и направи им угощение, и изпече пресни хлябове, и ядоха.  И преди да си легнат те, градските мъже, жителите Содомяни, млади и стари, всичките люде от всякъде, обиколиха къщата.   И викаха на Лота, и говореха му: Де са мъжете, които дойдоха у тебе таз нощ? изведи ни ги, да ги познаем.   А Лот излезе при тях пред вратата, и затвори вратата зад себе си,  и рече: Моля ви се, братя мои, недейте струва таквоз зло.  Ето, имам две дъщери които мъж не са познали: да ви изведа тях вън, и сторете с тях каквото ви е угодно; само на тези мъже да не сторите нищо, понеже за това влязоха под покрива на стрехата ми.

(Битие 19: 1-8)

Pa ima i drugo be maika mu stara. Pa Bibliata niashtu duma, che Lot e vliazal v polov kontakt s dashterite si :o Ma tova niashtu dali e viarno????

И тъй, когато Бог разоряваше градовете на тая равнина, Бог си спомни за Авраама и изпрати Лота изсред разорението, когато разори градовете, дето живееше Лот.  А Лот излезе от Сигор и живееше в планината, и с него двете му дъщери, понеже се боеше да остане в Сигор; затова живееше в една пещера, той и двете му дъщери. 
 Тогава по-старата рече на по-младата: Баща ни е стар, и няма мъж на земята да влезе при нас, според обичая на цялата земя.   Ела, да упоим баща си с вино и да преспим с него, за да запазим потомството от баща си. 
 И тъй, оная нощ упоиха баща си с вино; и по-старата влезе та преспа с баща си; а той не усети, нито кога легна тя, нито кога влезе.  На другия ден по-старата рече на по-младата: Виж, миналата нощ аз преспах с баща си; да го упоим с вино и тая нощ, та влез ти и преспи с него, за да запазим потомство от баща си.    И тъй, и оная нощ упоиха баща си с вино, и по-младата влезе та преспа с него; а той не усети нито кога легна тя, нито кога стана.  Така и двете Лотови дъщери зачнаха от баща си.   И по-старата роди син и го наименува Моав; той е и до днес отец на моавците.   Роди и по-младата син и го наименува Бен-ами; той е и до днес отец на амонците. (Битие 19: 29-38)

Petreeeeeee Petre kade si ba? Ma poviarvai mi na ovcete kato im prochetoh tezi stihcheta ot bibliata IZBIAGAHA  :'( :'( :'(

PETER:
Ще избягат я. Ти им прочети нещо от Корана - и от него ще избягат.
То Сам Харис не напразно казва че "Религиите трябва да отмрат"  ;)
http://e-vestnik.bg/3796

ovchar:
   Sam Haris Chocum e vcherashno lape. Demek otpredi niakolko godinki. A religiite sa ot predi niakolko hiliadi godini i si prodaljavat. Sam Haris si ima Petercho za posledovatel, religiite si imat miliardi. Kakavto i da e terorizam da izmisliat tvoite simvoli, kakvito i gluposti da izmisliat, RELIGIITE NIAMA DA OTMRAT, PONE MOIATA NIAMA. No kakto se vijda i drugite ne otmirat.

Korana na teb kato ti go cheta ti gledash da se izmakvash    
ovcete sa vazpitani davash im med te ti davat mliako. Ot teb edin citat poiskahme da dadesh ot sobstvennata si istoria , ti zapochna da mi govorish ot sorta.... ama ne viarvam, ... ama ne viarvam taka da bade.... i tem podobni biseri. PROSTO S EDNA DUMA NAUCHNI OTKRITIA.  ;D ;D ;D

PETER:
То на Oruch това вече му го казах, ама да го кажа и на тебе:

Високообразованите, богатите и младите са на противно мнение на твоето.
Може би са високообразовани и богати защото са на противното мнение.    ;)

http://www.gallup.com/tag/Religion%2band%2bSocial%2bTrends.aspx

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version