Български > Религия и мистика
Има ли свободна воля?
oruch:
Всички книги са откровение на един и същи Бог,корана е "най-новата версия",завършена изцяло и не е имала друга след нея.
Добрините не се раздават,те се вършат.
Нали не си мислиш, че светите писания са човешко дело?
abc:
Тогава къде е проблема, след като различните книги са за един и същи Бог? Каква е разликата Боян Саръев от църква или джамия ще се обръща към Него? Или става въпрос за борба между посредниците? Тогава оти ги ручааме жабетата?
Добрините се вършат от добрите хора, да което не е задължително да имат указания свише.
Предпоследно - интересно ми е какви са подобренията от предишните версии
и последно - лека нощ :)
PS Светите писания СА човешко дело на хора с претенция за онлайн контакт с Него.
PNK2003:
--- Quote from: oruch on April 02, 2009, 01:47 --- Нали не си мислиш, че светите писания са човешко дело?
--- End quote ---
Аз така знам... ;)
oruch:
То и Петър така знаеше ама си побегна от темата,та останаха,други да го защитават.
PETER:
Оruch,
какво толкова не ти я ясно?
Нима не си чувал че Мохамед е бил обикновен епилептик и че Корана е сборник от несвързани двусмислени и преписвани текстове?
Господ е мъртъв - още Ницше го е казал.
Светът, науката и технологията са изхвърчали толкова напред, че вече твоята религия Оruch, пречи.
И ако не го схванеш сега, в бъдеще ти или твоите потомци ще бъдете принудени да се изправите пред живи богове - безсмъртните олигарси.
Религията е измама. За да не се повтарям - гледай Zeitgeist http://www.zeitgeistmovie.com/
Свободата и свободната воля са възможни само ако всички заедно се борим за тях.
Ако ние обикновените хора се оставим на власта и религията и се противопоставим един на друг, един ден ще се озовем пред живи богове и ще станем роби.
Нямам нищо против твоята религия, но не искам моите потомци да са роби.
А за господарите дали робите са мюсюлмани, християни или атеисти няма значение.
dim56,
Съгласен съм че в миналото обществено приетите морални норми са се покривали с религиозните такива, но днес религиозните норми бързо изостават. Споменах еднополови бракове, клониране, генни модификации и кой знае какво още...
Не може да бъде спрян прогреса и който не върви с него един ден бива смазан.
Целта ми не е да покажа превъзходство пред религиозните, а да им светна с фенерче в бъдещето,
а това дали са мюсюлмани или християни или други за мен е без значение.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version