Български > Религия и мистика

Има ли свободна воля?

<< < (18/43) > >>

PETER:
Овчар,
Който е избрал да се родя не е избрал изцяло живота ми.
От едно време нататък съм почнал сам да избирам.
Придобил съм един вид свободна воля. И при теб е така.
Примерно сега баща ти ли е решил да си лягаш или ти сам. ;)

А за стареенето не си осведомен - вече има технологията "стволови клетки".
За съжaление е скъпо.

Лека нощ. :)

Мирвам,
ако на едно шише пише отрова ти би ли го надигнал, за да провериш дали наистина е отрова?
Дано да си доволен, щото друг въпрос в линка ти не видях.
А да - извинявай че те питах за личния живот.

ovchar:
Ia shoto si izdoih ovcete tazi sutrin, ama mnogo malko mliako dadoha. Shoto Petreto ne dalo zadovolitelni otgovori.

Който е избрал да се родя не е избрал изцяло живота ми.

Ama e izbral nai-vajnia stadii v jivota ti. Da se poiavish ot nishtoto, i da stanesh neshto. Ama sia ia shoto ne mojah da razbera KADE E TVOIA CHOVESHKI IZBOR V POIAVATA TI NA TOZI SVIAT?
Da zemem edin robot, to niama izbor, ama si priznava. Ne kat teb Petrence. Ta niakoi ia proizvel tazi tenekia, niakoi e IZBRAL kak da ia napravi. Ta i na teb taka niakoi ti e otredil da se rodish v Balgaria, da imash roditeli balgari, da ne si negar, da ne si sakat, za da mojesh da pishesh gluposti ot sutrin do vecher i t.nat…. Kazvash, che zaradi pari slushkash i se podchiniavash na izbora na rabotodatelia ti? Tova go iziasni malko. Demek sutrin ot 8 vecher do 8 ti mu se podchiniavash na povelite i posle kazvash che imash choveshki izbor? Ma kakav izbor??? Ti niamash izbor be choveche. Zashtoto ne mojesh da kajesh na rabotodatelia si, neeee az samo sledobiad dva chasa shte rabotia, a ti duhai mandjata. A i niama kak da izbirash da ne rabotish, zashtoto shte umresh ot glad, sledovatelno i izbor na jivot niama da imash.

От едно време нататък съм почнал сам да избирам.

E Allah ti e dal tova pravo be kardeshim

И кажи: “Истината е от вашия Господ. Който желае, да вярва, а който желае, да остане неверник!”   (Kahf: 29)

Примерно сега баща ти ли е решил да си лягаш или ти сам.

Ami sashtia vapros kam teb? Ako rabotodatelia ti ti zapoviada da rabotish do 12 chasa prez noshta, a ti iskash da si liagash v 22:00, shte si liagash v 22:00 kogato moite ovce se prevarnat v ateisti.

А за стареенето не си осведомен - вече има технологията "стволови клетки".
За съжaление е скъпо.

Ma ne dumai be bate. Seriozno li govorish? Ma te za tova li holivudskite zvezdi se skasaha da ne ostariavat i da ne umirat? Ma glei i Bush ostariava. Shto petrol izmakna otkradna ot miusiulmanite. Ne viarvam da ne e osvedomen za tvoiata tehnologia?
Ai ti otgovariai, az otivam da podmladia ovcete. Che malko parichki sam si natrupal.

oruch:
Петер,
например, човек, който не може да спре употребата на алкохол,друг, който не може да спре да краде, трети, който не може да спре да лъже, четвърти, който не може да спре наркотиците и т.н.Тоест все неща които рано или късно унищожават човека заедно с неговата воля в него,защото тя се е движела в отрицателна посока.
  Това, че ти си възпитан на честност,както сам беше писал някъде по нагоре, то това е черта присъща на религията и ти несъзнателно я следваш,от което следва, че в теб е закодирана тя.

PETER:
Овчар,
защо имам усещането че овцете които доиш са двукраки?  ;)
Ако доенето ти е толкова доходно ето ти едно линкче да се погрижиш за стареенето си
http://st.lazar-hospital.com/bg_stv_kletki.html
Че кой знае има ли Алах, няма ли...?
Вземи все пак се застраховай, че може да се окаже накрая че бедева си се кланял по пет пъти на ден.
А ако не ти харесва линчето има и други. На мен това първо ми попадна в гугъла. ;)

Оruch,
мотаеш. Търсим не отрицателна посока а отрицателна воля.
И за да не се закачаме повече да ти кажа - Няма отрицателна воля както няма отрицателен разум.
Това са реални, а не имагинерни величини.
Това дето го сочиш е  липса на воля и аз го посочих като такова много по-рано някъде назад в темата.
А липсата на воля е нулева воля.

Възпитанието и морала ми нямат нищо общо с ничия религия. Те са осъзнати от разума ми а не повярвани от вярата в химери.

Т.е. ако искаш да говорим сериозно - отнасяй се към разговора и тезите си сериозно.

Забелязвам обаче че никой нищо не коментира за високия процент синдром на Даун сред помаците.
Удобно - ако нещо не е приятно не се коментира. :)

havallar:

--- Quote from: PETER on April 04, 2009, 19:38 ---

Забелязвам обаче че никой нищо не коментира за високия процент синдром на Даун сред помаците.
Удобно - ако нещо не е приятно не се коментира. :)

--- End quote ---
Тази болест причинена още при заченването на едно бебе,и раждането му като ненормално -слаборазвито умственно ,не е само при помаците-то е световен проблем. >:(

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version