Български > Дискусии

Българските турци-преселници в република Турция.

<< < (9/18) > >>

feggaria:
Виж какво си писал и в други теми, и съвсем наскоро писа, че понякога казваш, че си от булгарите както ти ги наричаш. Ти си го писал, не аз те клеветя.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: feggaria on August 16, 2012, 13:16 ---Виж какво си писал и в други теми, и съвсем наскоро писа, че понякога казваш, че си от булгарите както ти ги наричаш. Ти си го писал, не аз те клеветя.

--- End quote ---

Това че не правиш разлика между Булгари и Българи си е твой проблем. Тук доста хора се сърдят ако ги наречеш Булгари защото сигурно им е убидно да се чувстват сродни с Тюрките Булгари които говорят Турски език от Огузката езикова група и живеят предимно  по Волга-Урал и Казан ( понякога са представяни като Татари, но те не са съгласни ) Така че разликата е както при Ямбол и Истамбол. Тези Булгари имат голям дял в Турското националистическо движение в началото на миналия век. Надявам се да съм те светнал малко

feggaria:
Да, да, светна ме. Но ме светни и защо не си казал, че си помак. В България живеят българи и никой не говори тюркски език от огузката езикова група, а ти си роден тук доколкото разбирам, тъй че няма как да имаш общо с булгарите(които и да са те). Да си българин и дума не може да става следователно си помак, но не си се представил за такъв, защо?

Subeyi Kurt:

--- Quote from: feggaria on August 16, 2012, 14:11 ---Да, да, светна ме. Но ме светни и защо не си казал, че си помак. В България живеят българи и никой не говори тюркски език от огузката езикова група, а ти си роден тук доколкото разбирам, тъй че няма как да имаш общо с булгарите(които и да са те). Да си българин и дума не може да става следователно си помак, но не си се представил за такъв, защо?

--- End quote ---

Май че отричаш и Турците в БГ.

И това съм го обяснил но май не следиш. Тук на Помаците им викат Помак Тüрклери, така че не е необходимо да се впрягаш в подробности, Помак или Помак Тüрклери, все си тая. Ако се потрудиш малко ще разбереш че същия този език го говорят и Гагаузите в БГ. Те се считат за внуци на Булгарите и се наричат ески Булгар.
А да не говорим за Куманите които са управлявали Булгариа стотица години. Та и Печенезите които са се били заселели по цялото Софийско поле чак до Вардар. Четене му е майката.

feggaria:
Както знаеш в света има само една държава с името България и в чужбина знаят понятието българин и никой няма да задълбава към коя етнографска група принадлежиш(дали си помак, гагаузин, ром и т.н.)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version