Български > Дискусии
Българските турци-преселници в република Турция.
PETER:
Кумук,
Очаквах от теб, като очевидец, коментар по статиите, а не коментар по коментарите. ;)
Простотия, незнание и омраза има навсякъде.
Все пак е добре да покажеш конкретно от какво си възмутен.
Kumuk:
Първо да почна от въпроса ти за мнението ми по статиите: Има истини но и доста краски прикачени към истинската картина. За да разбереш наистина нещо за Българските Турци трябва да останеш между тях наи малко няколко месеца. Защо толкова съм възмутен от коментарите. Ами постоянни ругатни и все обвинения за конспирация срещу България които са толкова смешни. По едно време се усъмних аз ли не съм в час и пропускам нещо за това отворих една Прес Агенция и написах първо ''Bulgar'' 0 резултати. После написах ''Bulgaristan'' 2 резултата тоест за последните 3 месеца са се публикували само 2 (два) материала свързани с България и 0 (нула) свързани с Българин в цялата Турска медия. Какво искам да кажа с това: Турция си има толкова много проблеми че България е последният и дерт. Не знам защо Българите си мислят че анадолските Турци са големи националисти. Тука за 90% от хората: вяра, религия, националност са парите.
PETER:
--- Quote from: Kumuk on April 11, 2009, 01:29 ---Тука за 90% от хората: вяра, религия, националност са парите.
--- End quote ---
Ами то и тука е така, с може би тази разлика, че най-големите пари се вземат предимно през политиката.
А обяснението за агенцията може би е следното:
Съотношението България спрямо Турция е горе-долу същото каквото е между Турция и Китай.(7:80 ~ 80:1000 )
Все пак всичко е условно и без конкретика е некоректно.
Kumuk:
Nazmi този празен пост като протест ли да го приемем с Петер. :) Напомни ми за един вестник в Турция които протестираше натиска и цензурата срещу пресата като издаде един брои с чисти бели страници само на последната страница пишеше: АКО НИ НЯМА КА ЩЕ СЕ ИНФОРМИРАТЕ. Чакам твоята последна страница. ;D
PETER:
Аааа, верно! Бях забравил че в Турция има цензура. Забранени са YouTube, детските филмчета за Мечо Пух и кой знае какво още ...
Та липсата на подобни коментари, в което все още силно се съмнявам ;), може би се дължи на цензура и страх.
Примерно как законово, стои в Турция въпросът с интернет следенето?
За сравнение тук вътрешния министър Миков бере големи ядове с граждански организации като "Фондация Програма Достъп до Информация", "Електронни граници" и др. докато се опитва да пробутва едни поправки в Закона за електронните съобщения ...
Лично аз предпочитам груб език и псувни по форумите от колкото каква да е форма на цензуа.
Дума дупка не прави. :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version