Български > Дискусии
Българските турци-преселници в република Турция.
Subeyi Kurt:
Rasate, eгаси и изворите от които черпиш ''знания''. :o Едно време 2 x 2 правеше 5 с БКП напред. Сега пак същата песен на нов глас. Значи едни професори нищо не знаят и постоянно са в грешка, а други от националистическите кръгове всичко знаят и не грешат. Самият стил на изразяване показва че в техните материали всичко е манипулация за да се oпази националното чувство което напоследък доста е корозирало. Тази политика може да има своите обяснения, но да ни се пробутват манипулации за научни данни си е бая менте. :D :D :D
erol.elis:
--- Quote from: BG POMAK on August 24, 2012, 16:06 ---Към Гелина- /госпожа ли сте, госпожица ли сте или господин не зная/ Нещата стоят така:Правя реставрация на крепост в близост до София и стара турска къща от 1888г. в София. Трябват ми квалифицирани работници на каменна зидария за реставрация. Строя два замъка в Хасково на двамата братя собственици на "Даймод".Същия обект е във фаза довършителни работи.Трябват ми монтажници на мраморна облицовка и настилка от гранит, гипсокартон и др. Строя десет къщи в Хасково, които са на нулев цикъл и ми трябват зидарокофражисти.Приблизително надника си получава от 40-50лв.Спането е осигурено от мен, осигуродки с договор. Заплащане всеки петък в края на работния ден.
Иронията относно безработицата ще е излишна, ако сте в строителния бизнес?
--- End quote ---
BG POMAK, Интересно ми е кой си? За "Замъците" в Хасково задължително си имал работа със мен. Обади ми се непременно. Поздрави, Ерол
erol.elis:
Българските архитектурни школи са няколко,които се различават с малко една от друга-сред тях,ако гледаме религията,мога да кажа са и две помашки-не случайно в България има много християнски и помашки фамилии - Терзиеви ;)
Rasate, Нещо не се вързва фамилията Терзиеви = Шивачеви ;D
ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
Veroiqtno e iskal da kaje Diulgerovi koeto v bylgariq ezik se podrazbira kato 'Maistor'.
Da v osnovata na dumata e dülger ( ot persiiski dur°ger) no v turskiq esik ozna4ava 4ovek izvar6va6t grubata dyrvena izrabotka pri stroej na sgradi i steni. Ako izvar6vanat rabota e izvar6ena vyrhu ky6ta cqlosno izrabotena ot dyrvesina togava mogat da bydat s4itani za maistori kakto e bilo edno vreme. Sred bylgarite tazi familiq se sre6ta 4esto.
Rasate:
--- Quote from: erol.elis on August 28, 2012, 16:54 ---Българските архитектурни школи са няколко,които се различават с малко една от друга-сред тях,ако гледаме религията,мога да кажа са и две помашки-не случайно в България има много християнски и помашки фамилии - Терзиеви ;)
Rasate, Нещо не се вързва фамилията Терзиеви = Шивачеви ;D
--- End quote ---
Терзия като Нивелир(отвес) ,но може и шивач.Впрочем повечето шивашки потомци са с фамилии Абаджиеви.
http://www.onlinerechnik.com/duma/терзия
Поздрави с тази песен.
Български Народни Песни - Сьоднал ми е млад терзия
Спомням си,като малък на майстора строител му викаха Уста Терзията- оти постоянно мери и смята-за разлика от калфите и чираците дето работят тежката работа.
Поздрави
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version