Български > История
ПОМАЦИТЕ И ТОРБЕШИТЕ В МИЗИЯ, ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ
mustafa_b:
Сега пък и тангриани се появиха в Родопите. Тоя Христо КРАСИН ми изглежда доста предубенен. Опитва се да отрече един мит с налагането на друг. Отново никаква история - само интерпретации на база лични предпочитания.
djef:
Бояне,виждам че бързо палиш когато нещата се казват такива каквито са!Това на мен ми е достатъчно!Но за останалите,които не са от селото не е достатъчно и аз ще се постарая да разберат.Сега ще почна отзад напред: и аз никъде не съм ПИСАЛ, че ти определяш Шуров като историк!Просто си казвам мнението за книгата му!Кое от написанато от мен те навежда на мисълта,че съм казал, че ти твърдиш подобно нещо?Мисля,че добре знам българския език и съм го написал ясно и точно!А още нещо- сега гледам,че си редактирал това, което си написал в Уикипедия за къщата на Николай (Нейзи) Парпулев.Много е удобно да напишеш Н.Парпулев вместо Николай и сега да твърдиш,че става въпрос за Назми (Нено)Парпулев!
Да смесвам понятията етнос и религия!Но ако си направиш труда малко да понаучиш за исляма ще разбереш защо ги смесвам!
И сега до личните неща, които си позволявш да коментираш неподготвен!Аз не се продавам!Не дължа на никоя фондация или каквато и да било подобна организация нито пари нито услуги!Дължа пари само на две банки, което теб изобщо не те интересува!Също така не отричам, че една фондация ме спонсорира (разбирай плащаше ми таксите в НБУ, когато бях първи курс).И не това ме прави мюсюлманин!Аз съм роден такъв и елхамдулиллях все още съм такъв, и иншаллах ще бъда такъв до края на земния си живот!
Не искам и нямам право да бъда адвокат на Хюсеин, но не мога и да премълча!Когато аз бях първи курс,той беше трети или четвърти,тъкмо завършваше.И знам как караше по цял ден на чай от коприва!Защото джобовете му бяха препълнени от стипендии!Така,че изобщо не си прави труда да коментираш подобни неща,падаш още по ниЗко!
mustafa_b:
Бояне, от сканираното забелязвам, че въпросния "поп" е изписан като "Петре папа", т.е. няма я буквата "с" накрая. Имайки предвид, че регистрите са на османотурски език с арабски букви, а в арабската азбука липсва буква "п" /изобщо в арабския език липсва безвучната съгласна "п"/, току виж, че този Петре папа се оказал "БЕТЕР БАБА". Нещо като въпросния Енихан баба.
djef:
Що се отнася до това какво "се втълпява в джамиите" ти няма как да знаеш!По простата причина, че само слушаш и четеш за това,но никога не си бил част от джемаата!И специално за нашата джамия,но съм сигурен,че това е така и в джамиите в останалите помашки села,никога не е имало спор какви са помаците-те никога не са се чувствали,нито определяли като потомци на християни.
Но ти вече не си онлайн,така че ще продължа друг път и всички ще се убедят за какво става въпрос!А от Бандата може да ти донеса и видео послание щом отскоча до село!
mustafa_b:
djef, не обръщай внимание на личните нападки. Това е стар прийом от "логически заблуди" , нарича се "отклонение от темата - атакуване на личността" с цел демонизиране на опонента в дискусията за да се намали тежестта на твърденията му. Боян го е използал много пъти в този форум по отношение на религиозните мюсюлмани, сакън не се принизявай до това ниво!
Говори по същество, представяй фактите такива каквито са, а не каквито някой би искал да бъдат. Не забравяй, че според религията ни произходът няма никакво значение. Затова не трябва да бъдем фанатици, а да обсъждаме без предразсъдъци всякакви версии за нашия произход.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version