Български > История

ПОМАЦИТЕ И ТОРБЕШИТЕ В МИЗИЯ, ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ

<< < (44/69) > >>

Metka:
Знаем че катарите са били духовни братя с богомилите.Известен и факта че именно катарите стоят в основата на създаването на френската държавност и консолидация.Ако приемем и факта че помаците са били богомили , както босненците, торбешите и горанците, то тогавя няма пречка да се гордеем че имаме заслуга за създаването на великата френска нация.

За  жалост католическата църква е спретнала специален кръстоносен поход срещу катарите, известен като Кръстоносния поход срещу албигойците.
Една част от тях са били избити до крак, а другата прогонени.

Ето една картина която показва прогонване на катарите от свирепите кръстоносци от крепоста им.
даже за назидание са ги съблекли чисто голи..

Тука свети Доминик дава благословията си за клането на катарите:

Катарски надгробен паметник

Българин:

--- Quote from: Metka on June 22, 2009, 18:13 ---Аз също се съмнявам.Източникът на информацията за тези снимки също изрази съмнение, особено за последната снимка.
Но има нещо друго.
В Босна има много паметници от богомилската култура.Там се смята че е било мекката на богомилството.
Аз скоро време ще кача още снимков материал.

--- End quote ---

Вгледай се в основата на камъка, която е разрушена повърхностно. Най-вероятно някой фанатичен православен християнин или пък по-съвременен възродител е махнал от него надписите и символиките, каквито има върху другите камъни...

Българин:

--- Quote from: Metka on June 22, 2009, 17:56 ---
6. Старинен кръст намерен в  България, вероятно в духа на богомилската традиция.

--- End quote ---

Българин:
Както се казваше в "Досиетата Х" - истината е някъде там...

Metka:
Българино, да ти кажа аз се паля лесно.Изглежда съм се метнал на моята баба - неня Алифея рааметлийката, тя беше такава.
Днес се запалих много по тази символика .Интересна е найстина.
Може би тепърва ще откриваме много интересни неща, за които сме били слепци.
Ето още една такава изненада за която съм бил абслютно сляп.
Изгледай този култов клип и се вгледай в символикта, вгледай се дори и в надписите на надгробната плоча...
Приятно гледане..

http://www.youtube.com/watch?v=7R9I9wXSoZ8&feature=related

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version