Български > История

ПОМАЦИТЕ И ТОРБЕШИТЕ В МИЗИЯ, ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ

<< < (45/69) > >>

Българин:
Метка, и аз се паля лесно. Май цялата ми рода е такава. Ще изгледам клипа на лаптопа у дома, щото в момента съм на работа и тука компютърът ми е малко тромав.

Българин:
Да, клипът наистина е много интересен. Не съм го гледал, макар че съм слушал песента десетки пъти. Благодаря.

pomak BG:
Интересен клип цялата сцена се разиграва около един надгробен камък изглежда от типа на богомилите. Ако не броим оная петолъчка де. Ама накрая нему сванах смисъла. Камъка го трошиха два пъти за да намерят кръст и той пак си остана цял.

Metka:
Хусеин, остави кръста. Все пак клипа е прохристиянски.
Виж надписа на камъка в началото  - има  думата - catars
Чел бях някъде че богомилите особено във Франция са слагали и кръстове по този начин за да не бъдат преследвани от свирепата инквизиция.
Но е очевидно че и кръста не ги е  спасил. Кръстоносците ги изтребват до крак.
А сега кажи ми тука във форума, какво обещаваш ако дам един ден доказателство че в Брезница има останки от богомилски гробища?
Хайде казвай и не се стискай...

Българин:
Не е вярно, че са ги избили до крак, Метка. Чел съм, че част от тях са избягали в днешна Швейцария (в района на Женева и Лозана), друга част са се скрили в южните склонове на Пиринеите и създават някогашното кралство Навара, а трети са отишли в тресавищата на Фландрия и Холандия. Когато идва реформацията, те са едни от първите, които прегръщат протестантството.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version