Български > История

ПОМАЦИТЕ И ТОРБЕШИТЕ В МИЗИЯ, ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ

<< < (61/69) > >>

rcn:

--- Quote from: mechta on October 26, 2009, 19:36 ---г-нХюсеин, горещи поздрави от Родопите за прекрасните изследвания и фактологии в книгата ви. колкото повече я ползвам толкова се убеждавам, че има истини затулвани с стотици години, за които някои се надяват да ги асимилират като всичко автентично в България. Пишете, имаме желание и лично да установим контакт с вас.

--- End quote ---

Пожелавам ти да идеш и да се запознаеш с г-н Хюсеин Мехмед. За мен личната ми среща с него беше незабравимо преживяване.

Shumarov:

--- Quote from: mechta on October 26, 2009, 20:46 ---Господа чудя ви се на акъла.Тъй нареченият професор П. Петров не беше ли от гвардията на Живков специално подготвени псевдонаучни работници за бързо реагиране? Историята е анализ на факти и събития, а те пък всичко получаваха на готово, защото партията нареждаше предварително за кое събитие как да се пише. Както бе наредено  на супер академика Антон Дончев да напише книгата Време разделно, такива бяха и много от великите творби в кавички и на Хайтов май и той бе произведен в академик от същите сили.

--- End quote ---

Добре дошъл/дошла/ в сайта, mechta.Това, което те впечатлява е отдавнашен бисер на един индивид, който вече не ни радва с присъствието си, защото му наложих бан! :) Но изглежда ника ти отговаря на наивната изненада.Само един мечтател може да предположи, че лакеите и блюдолизците на покойния Тато са недостойни личности и ерудити със съмнителни титли.Реалистите ги намират за герои, икони, тотеми, скалпове и какви ли не още дивотии! Аз също страдам от такива наивни отклонения в психиката :) бях си позволил да нарека Дончев блюдолизец, и веданага ми скочи един юнак, който се изпъчи и каза, че Дончев е икона за българската литература.Разбира се, не му препоръчах да се лекува, защото знам, че този съвет няма да даде ефект.Препоръчах му да си го закачи на стената и да си пали свещи, и да се кланя.Не си дава сметка нещастника, че обижда българската литература по този начин...той няма вина-толкова му е акъла.Та и с този историк Петър Петров сигурно така стоят нещата. Той е насъбрал поръчкова история, предполагам и хора с комплекси за произхода си ни я поднасят тука и ни убеждават какъв ерудит е този поръчков придворен историк.

mechta:
от какво се стрхувате, че не пускате отговора в сайта за да се чете от всички? знам - стари комунистически трикове. уверете се, че играта на политическата сцена не ме интересуува, защото политическите и религиозните войни са взели повече жртви от всички останали бедствия заедно и тянхата цел е да облагодетелства тесен кръг от хора, а народа да се държи в невежество и страх.

Rahmie:
Изтрих всичко не по темата!

pomak BG:
Още един добър отзвук за книгата ми.

Уважаеми г-н Х. Мехмед,
Пиша Ви OT слънчева Калифорния. Преди години преподавах арменски език в Софийския университет.
Приятно ми беше да се запозная с книгата ви за помаците и торбешите в интернета:
Похвално е, че сте извършили това голямо изследване и сте
допълнили една съществена празнина. Милчо Иовков и др. изследваха предимно павликяните - католиии.
Книгата ви сигурно е много търсена и аз бих си купил, ако я имате тука.
Ha стр. 31, в изречението, в което cе говори за павликянскоарменските гробища има някаква несъгласуваност Ha изречението.
що се касае до името "помак'", аз имам друго обяснение.
ще ми бъде приятно, ако имате възможност да ми cе обадитс пo електронната поща. Aдресът ми е: ……..

С най-добри пожелани-я,
доц. д-р Едуард Селиан
26.10. 2009 г.

С въпросното лице влязах в контакт чрез ел. пощата. Някога ако прочете писмото си в нета, трябва да знае още нещо, че съм му благодарен за отзвука.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version