Български > Bестник
Турция по пътя към членство в ЕС
Isyankar:
--- Quote from: havallar on April 21, 2009, 18:30 ---И пак ще повторя България ще има още един плюс, ако се приеме Турция в ЕС.
--- End quote ---
Важни са плюсовете и минусите за страни като Франция, Германия, Испания, т.е. по-големите. България не е чак толкова важна. Но пък да не забравяме, че право на вето има всяка страна и не бива да се подценява ролята на който и да било...Но, ако се стигне до приемане и останат само "вето-тата" - веднага се сещам за една страна - Кипър - която никога не би гласувала със ЗА...Но не мисля, че процеса ще стигне чак до "вето" ... Даже не знам за къде е тръгнал - при положение, че дори няма консенсус на политическо ниво в ЕС, камо ли на гражданското, а парадоксалното е, че и в турското общество .... И какъв процес в крайна сметка тече ?
havallar:
--- Quote from: Isyankar on April 21, 2009, 18:35 --- България не е чак толкова важна.
--- End quote ---
Ако за теб не е ,за мен е.Защото ако ВГ даде този вот,ще е в нейна полза,за всеки ВГ граждани.
Isyankar:
--- Quote from: havallar on April 21, 2009, 18:40 --- Ако за теб не е ,за мен е.Защото ако ВГ даде този вот,ще е в нейна полза,за всеки ВГ граждани.
--- End quote ---
Ползите или обратното за България - те са си за нейна сметка. Ама България не определя дневния ред на евросъюза в крайна сметка и кой да се присъединява и кой не ... Да, тя участва в този процес, водят се дискусии, но нормално е думата на страни като Франция и Германия да е по-тежка. Но пък когато става въпрос за вето - видяхме в НАТО (случая БЮРМ - Гърция), че и малките страни понякога могат да имат много решаващ глас...Но, според мен, България няма да е страната, която ще спре Турция по пътя и към ЕС ....
havallar:
--- Quote from: Isyankar on April 21, 2009, 19:13 ---Ползите или обратното за България - те са си за нейна сметка. Ама България не определя дневния ред на евросъюза в крайна сметка и кой да се присъединява и кой не ... Да, тя участва в този процес, водят се дискусии, но нормално е думата на страни като Франция и Германия да е по-тежка. Но пък когато става въпрос за вето - видяхме в НАТО (случая БЮРМ - Гърция), че и малките страни понякога могат да имат много решаващ глас...Но, според мен, България няма да е страната, която ще спре Турция по пътя и към ЕС ....
--- End quote ---
Бъдещето ще покаже.Живи и здрави до тогава.......
Isyankar:
Прав си. То тези преговори са от 50 години, може и още 50 год да продължат и ние да не сме живи....:)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version