Български > Bестник
Турция по пътя към членство в ЕС
onegavon:
Напълно си прав- въпрос е на култура и най- вече на избор.Твърде са различни европейските традиции,тука отношенията между половете са изпреварили с векове тези в Анадола.
Изкам само да подчертая, че пътя ви към Европа ще е доста дълъг.Имате много да наваксвате .
Subeyi Kurt:
--- Quote from: onegavon on October 12, 2012, 17:57 ---Напълно си прав- въпрос е на култура и най- вече на избор.Твърде са различни европейските традиции,тука отношенията между половете са изпреварили с векове тези в Анадола.
Изкам само да подчертая, че пътя ви към Европа ще е доста дълъг.Имате много да наваксвате .
--- End quote ---
Kато ви е стабилна културата защо се плашите и треперите от Ислама? Защотo бързо се развива и печели все повече последовател нали?
Европа ни е известна отдавна; и вие ще я разберете но има още малко време докато ви се втръсне от ягодите дето ги берете за тях .
Поканили магарето на сватба, а то отказало горкото, защото знаело за какво го канят ( да носи товар де ;)). Поучете се, ако ви е по силите разбира се!!! ;) :D
onegavon:
Те и хлебарките се размножават бързо ;). Аз пък знам една друга басня от Лафонтен за лисицата и гроздето.
Я да изпраскам аз още малко инфо за прелестния живот в Анадола тъй и тъй съм в темата:
Турция е най-големият нарушител на правата на човека в Европа
Турция е на първо място в Европа по брой на делата в Европейския съд за правата на човека, свързани с нарушения в периода между 1959 и 2010 г., съобщава Анадолската агенция.
Най-нарушаваното в Турция право е за осигуряване на справедлив съдебен процес, сочат данните на съда в Страсбург. През 1990-те години 90% от делата срещу Турция са били започнати заради предполагаеми нарушения на правото на живот и престъпване на забраната срещу изтезанията.
Сега страната е държана отговорна най-вече заради дългия престой в затвора без издаване на присъда и нарушения на правото за справедлив съдебен процес.
Турция е осъдена да плати обезщетения в 2 245 от 2 753 дела, свързани с такива нарушения, допълва БТА.
havaika:
--- Quote from: onegavon on October 13, 2012, 12:52 ---Те и хлебарките се размножават бързо ;). Аз пък знам една друга басня от Лафонтен за лисицата и гроздето.
Я да изпраскам аз още малко инфо за прелестния живот в Анадола тъй и тъй съм в темата:
Турция е на първо място в Европа по брой на делата в Европейския съд за правата на човека, свързани с нарушения в периода между 1959 и 2010 г., съобщава Анадолската агенция.
Най-нарушаваното в Турция право е за осигуряване на справедлив съдебен процес, сочат данните на съда в Страсбург. През 1990-те години 90% от делата срещу Турция са били започнати заради предполагаеми нарушения на правото на живот и престъпване на забраната срещу изтезанията.
Сега страната е държана отговорна най-вече заради дългия престой в затвора без издаване на присъда и нарушения на правото за справедлив съдебен процес.
Турция е осъдена да плати обезщетения в 2 245 от 2 753 дела, свързани с такива нарушения, допълва БТА.
--- End quote ---
Последните правят забележка на предпоследните ;D ;D
botev:
Турция продължава да се нуждае от ЕС, според експерти
http://setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/bg/features/setimes/features/2012/10/08/feature-05
Състоянието на малцинствата в Турция бавно се подобрява
Лаки Вингас, турски гражданин от гръцки произход, е първият немюсюлмански член на Главната дирекция за фондациите - институция, прикрепена към кабинета на министър-председателя - където той представлява 165 малцинствени фондации. В ексклузивно интервю за SETimes той говори за връзките между държавата и немюсюлманските общности в Турция, твърдейки, че продължаването на диалога в положителна насока е "естествен процес".
http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/bg/features/setimes/features/2012/04/27/feature-03
Най-нарушаваното в Турция право е за осигуряване на справедлив съдебен процес
http://inews.bg/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82/%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0_l.a_c.371_i.136181.html
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version