Български > Bестник

Турция по пътя към членство в ЕС

<< < (40/283) > >>

десс:

--- Quote from: havallar on April 21, 2009, 18:26 --- Затова  и аз като любител географ Ви препоръчвам да копувате български стоки ,като по този начин ще подпомогнете БГ земеделието.Помашките райони бяха производители на екологично чисти зеленчуци,но на някой му хрумна да затрие този отрасъл.Накой има интерес да сме икономически зависими и без поминък.Но това е др тема.И вие кото потребители с копуването на хр.стоки от др държави подпомагахте и поощтрявахте още производството на неекологично чисти  продукти. Затова не копувайте домати и картофи от турция ,а като патриот за какъвто се имате си купете картофи от родопите и домати от др наши райони.

--- End quote ---
Абе по убаво от винарството и овошкията за родопите няма-я сум свидетел-кви ракии и к'во вино става там немате си напрестава.
Наистина родопите са благоприятна почва за развитие на винарство и овошкия.

десс:

--- Quote from: ivotsonev on July 11, 2009, 23:48 ---а като цяло, какво ви е мнението за присъединяването на Турция към ЕС, защото това на Европа е доста смесено?
Турция е една от първите страни, която е получила статут на започваща преговорите още от преди 40 години, но реално успех няма никакъв. Това се държи както на редица вътрешни така и на външни фактори. Първо политичестата система -демократичност и стабилност за твърде далеч от изискванията на ЕС , а това е първостепенно. Човешките права са масово нарушавани и нерегламентирани. Няма достатъчна либерализация и на икономиката. Но също така, самите турци не искат да се присъединят към съюза. На проучване, дори сред младите хора, по-толямата част са казали, че са против, и съвсем нормално тъй като самата политическо-религиозна система там е изолационилистична, а не интрегационна. Единствената възможност е с повишаване на светската власт.
Турция е страна с огромно население в сравнение с съюза и би имала твърде голяма тежест в парламента и комисията, ето защо присъединяването сигурно няма да стане. ЕС не може да си позволи да се ръководи от ислямска държава, без демократични традиции и почти изцяло разположена в Азия. При това е абсурд външната граница на съюза да достига до Ирак. С изключение на европеиската си част Турция е напрактика Неразвита, във всички отношения. Присъединителните преговори по-скоро целят именно да се повиши демократичността и от тук стабилността в този район на Европа и да се дадат надежди на останалите страни от Балканите, който вече с сигурност ще бъдат приети след 10тина години. Плюс това за България членството на Турция в съюза не е в особена полза, дори напротив.

--- End quote ---
E в тракията си е помаклъка-демек помакистан,демек българи мюсюлмани(ако на некой му пречи името българи мюсюлмани да разбира-помаци(потомце на българе))-та затова си е развита. :D :D :D :D
Сега по сюрьозно-в Турция съотношението между привържениците на ислямиските и светските партии е някъде 3:1-ако не е армията като гарант за светска власт-вече да се е превърнала в нова ислямиска държава.Впрочем ако не сте забелязали изселниците от Балканите са за светска държава.А за Анадола-големите градове са развити(пак са пълни с изселници) и рязко контрастират на селата.

Isyankar:
Именно изселниците от Балканите са тези, които в последните 80 години поддържат "светския пламък" в Турция. Вижте произхода на генералите в Турция, вижте произхода на най-светската им личност Ататюрк - всички са от Балканите. Високия стандарт на живот, европейските (които всъщност са християнски до известна степен, ама айде да не разлайвам кучетата) ценности и начин на живот - всичко това тече в Турция именно чрез Балканите. Самият Ататюрк се е възхищавал миналия век от новото европейско развитие на България и е искал Турция много да прилича на нашата родина - и тя да има театри, университети, опера и пр. Никой обаче не е предполагал, че след толкова години, кюрдите ще станат 1/3 от населението на страната и за да бъде компенсирано тяхното неевропейско несветско влияние в Турция - вече не могат да противодействат и светските балкански турци или такива с балкански произход. Естествено и други ислямистки потоци текат по видими и невидими канали. Светското отслабва. Ислямизма настъпва, а някои от този форум даже се радват на този факт - иди, че ги разбери. Не съм оптимист за тази страна. Ислямизма настъпва с бързи крачки. Някой ще каже икономика - каква икономика - вижте какви контрасти има, а най-лошото е, че те се увеличават. Няма съвременна капиталистическа западна страна с такова контрастиращо вътререгионално развитие както Турция. Това състояние не може да продължи дълго и не е никак здравословно.

десс:

--- Quote from: Isyankar on January 06, 2010, 11:38 ---Мустафа_б, малко е обидно при всяко повдигане  на тази тема, да изскача някой и в общи линии да ми казва "Кои сте вие в тая жалка държавица да поставяте условия на Турция, никой за нищо не ви има в ЕС и пр.".

Ами малко ми е обидно от това, но малко, тъй като знам, че не е истина. Именно, защото сме малка държава имам шанса да съм се докосвал до тази голямата външна политика чрез наши представители тук и в Брюксел и знам, че не само имаме пръст в цялата работа, а цели ръце. :) Ама, ако някой го е грижа повече това, не, че Турция преговаря с ЕС, а че България била никоя в ЕС - нека си живее в илюзорния свят.

--- End quote ---
Абе малка държава ама натири 'великата" османска империя в миша дупка през 1912г.:D :D :D :D
Вижте великите битки на 20 век-епопеята Дойран е в челните редици-: Doiran 1918-The biggest English defeat in history -55,000 killed.
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=3460
http://tvtv.bg/news/view/id/1436

десс:
http://malkidis.info/en/

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version