Български > Bестник

Турция по пътя към членство в ЕС

<< < (52/283) > >>

tersid:

--- Quote from: Isyankar on January 10, 2010, 13:02 ---КОЛКОТО Е БЯЛА БЪЛГАРИЯ - ТОЛКОВА Е БЯЛА И ТУРЦИЯ, А СЪЩО ТАКА И КОЛКОТО Е ЧЕРНА БЪЛГАРИЯ - ТОЛКОВА Е ЧЕРНА И ТУРЦИЯ !

Това е изречението, което мога да кажа и което е максимално обективно на обстановката.

--- End quote ---
Поздравявам те и си променям мнението за тебе ,с една малка уговорка "Не е достатъчно само да го кажеш,трябва и да го разбираш".

Isyankar:

--- Quote from: tersid on January 10, 2010, 13:10 ---Поздравявам те и си променям мнението за тебе ,с една малка уговорка "Не е достатъчно само да го кажеш,трябва и да го разбираш".

--- End quote ---

Неща от които не разбирам или не коментирам, или го правя с уговорка, че не съм запознат в максимална степен. За горното - не съм правил такива уговорки :) Даже пак ще го повторя щом толкова ти харесва:

Ако говорим за икономика с осреднени и количествено изравнени данни (тъй като не може да се сравнява стадо със 7 овце и стадо със 77овце), мога да заявя към 10.01.2010 година, преведено на прост език от икономическа терминология, че да - КОЛКОТО Е БЯЛА БЪЛГАРИЯ - ТОЛКОВА Е БЯЛА И ТУРЦИЯ, А СЪЩО ТАКА И КОЛКОТО Е ЧЕРНА БЪЛГАРИЯ - ТОЛКОВА Е ЧЕРНА И ТУРЦИЯ !

:)

rcn:

--- Quote from: Isyankar on January 10, 2010, 13:12 ---
Ако говорим за икономика с осреднени и количествено изравнени данни (тъй като не може да се сравнява стадо със 7 овце и стадо със 77овце), мога да заявя към 10.01.2010 година, преведено на прост език от икономическа терминология, че да - КОЛКОТО Е БЯЛА БЪЛГАРИЯ - ТОЛКОВА Е БЯЛА И ТУРЦИЯ, А СЪЩО ТАКА И КОЛКОТО Е ЧЕРНА БЪЛГАРИЯ - ТОЛКОВА Е ЧЕРНА И ТУРЦИЯ !

:)

--- End quote ---

Защо не изнесеш данни като нормален статистик за да си направим изводи, а говориш като Настреддин Ходжа когато е отсъждал спор между свои съседи.

tersid:

--- Quote from: Isyankar on January 10, 2010, 13:10 ---Направи докторска дисертация на тема: "Връзка между нарастването на чуждестранните инвестиции на глава от населението и нарастването на номиналния и реалния доход на населението".

--- End quote ---
Всъщност тази дисертация съм я направил, след около ,да речем петнадесетина дена във вестник "ШОУ" ще публикувам продължението:
 - "Чуждестранните инвестиции по икономически сектори и връзката им с жобъ на убикнувение българин" ,
а въф  вестник "Криминъле"  ще публикувъм чирешкъта нъ тортъта:
- " Кой ,как и защо в България не пузвули на чуждестранните инвестиции да се налеят в секторите произвеждащи националън прудукт."

abc:

--- Quote from: Shumarov on January 10, 2010, 12:33 ---Има нещо тъпо в отрицателното отношение на българите към турците, абц!
Бедата е, че това отношение е враждебно.Бедата е, че след толкова години на свобода, продължават такива анти настроения! Аз не намирам за нормално сладникаво-блудкавата миерда от сериалите да се бори да изкорени омразата, която беше наложена от другата миерда "Време разделно"! Намирам го обидно за интелекта на хората! Надявам се да не се опитваш да "оправдаеш" антитурските настроения, или да ги намираш за нормални! Има милиони българи, които са успели да опазят сърцата си от омразата, която ни беше налагана! Сигурен съм, че ти лично си се запазил от омразата, която ни беше налагана и стоиш над нея.

--- End quote ---

Това твърдя и аз, че това отношение е глупаво, но се опитвам да намеря причините. Няма огън без пушек. А няма и лошо, че посредством сериалите българите разбират, че в Турция животът е различен от представите им. Какво като това е начина? Важен е резълтатът. Време разделно възприемам по друг начин, но това не е по темата.

Интелекта на хората е друга тема. Глобално той е на посредствено ниво при 70% от народа. Това не е мое твърдение и се отнася са всяка кредностатистическа група хора, дали като селце, трудов колектив, народ или континент.

Не оправдавам разбира се омразата, но се опитвам да уточня причината. А причината е в елементите които съм посочил, сигурно някъде не съм прав, сигурно има и за допълване, но нещо набивано в главите десетилетия не може да се изкорени отведнъж. Все пак и според Библията Моисей е водил евреите 40 години през пустинята, за да достигнат до новите земи и заживеят нов живот само хора, непомнещи старото. А ние с теб го помним.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version