Български > Bестник

Турция по пътя към членство в ЕС

<< < (63/283) > >>

Hat:

--- Quote from: Isyankar on January 21, 2010, 12:38 ---За какво ти е да влизаш в съюз с такива държави като България ?

Едно се чудя:

НЯМА ЛИ ДА ВИ Е ГНУС, ЧЕ ЩЕ СТАВАТЕ ЧЛЕН НА СЪЮЗ В КОЙТО ЩЕ Е ОМРАЗНАТА БЪЛГАРИЯ ?

--- End quote ---
Това което е написано тук е цинизьм в истинският смисьл на думата .Чудя се обаче кьм кого е насочено.

Isyankar:
Цинично е някой да мрази от дъното на душата си една страна, а в същото време да стиска нейния паспорт и да се хвали с "европейското си потекло". Но ние тук си ги знаем тези, че само по паспорт са европейци и по нищо друго. А те нека си вярват, че са по-богати от "повечето европейски държави". Смешки на килограм.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: abc on January 21, 2010, 10:21 ---Субиги не си ме чел внимателно. Никъде не съм нападал Турция. Географски обаче тя си е азиатска, както голямата част на Русия също е в Азия. За Кипър ще се произнесат специалисти по морските граници и географското деление, но наистина е по-близо до Азия.

--- End quote ---
абс, остави географията за исянкяр, ако трябва ще го попитаме. НАТО е Атлантически Пакт но не можаха без ТР. Така и Европата. ТР интензивно премина към безвизово пътуване със много страни. Сега се преговаря и с Саудитска Арабия и Русия. Само в Истанбул има над 50 000 Арменски гасарбайтери. Румънци и българи( визирам граждаство) са много повече. Колкото и да не ви се иска има наплив на ефтина работна ръка. Тук в ТР няма ентусиазам за ЕС, а новините свързани със фалирането на този сауз растат от ден на ден. Като гледам на какво дередже е БГ, Румъния и Гърция та и ти си помисли малко. 

Isyankar:

--- Quote from: subigi kurt on January 21, 2010, 14:40 ---абс, остави географията за исянкяр, ако трябва ще го попитаме. НАТО е Атлантически Пакт но не можаха без ТР. Така и Европата. ТР интензивно премина към безвизово пътуване със много страни. Сега се преговаря и с Саудитска Арабия и Русия. Само в Истанбул има над 50 000 Арменски гасарбайтери. Румънци и българи( визирам граждаство) са много повече. Колкото и да не ви се иска има наплив на ефтина работна ръка. Тук в ТР няма ентусиазам за ЕС, а новините свързани със фалирането на този сауз растат от ден на ден. Като гледам на какво дередже е БГ, Румъния и Гърция та и ти си помисли малко.  

--- End quote ---

Сега и от икономика ли разбираш ? За географията си призна вече - айде признай и за икономиката. И ми са интересни тези новини за фалирането ... Най-голямата икономика в света (тази на ЕС)...До колкото си спомням МВФ като функция на ЕС и запада помага на страни като Турция в момента да не фалират.

Би ли ми обяснил също кое е по-лошия вариант: Страна като Турция извън еврозоната с висок бюджетен дефицит или страна като Гърция част от Еврозоната с висок бюджетен дефицит ? За кого е по-голяма вероятността да фалира ? Гърция знаеш ли какъв процент от еврозон-ската икономика е ? Най-лесното нещо е да се налеят пари директно, но въпроса е, че ще бъде лош пример за други страни от Еврозоната с по-висок бюджетен дефицит.

Знам, че ще си много щастлив, ако ЕС фалира, ама трябва да попаря надеждите. Впрочем би ли ми обяснил защо има 7% инфлация в Турция през дефлационната 2009-та ? Това наред с дълбоката рецесия (по-дълбока от средната за ЕС !!!) добра новина ли е ? Защо оттатък все ви чертаят розови картинки, а има толкова икономисти-реалисти в Турция, които предимно на запад ги четат, тъй като в родината им не са "на мода" ...

Тъй, че не ме убеждавай как ЕС умира и затъва, а Турция върви нагоре. Равносметката до тук е, че икономическите показатели на Турция спрямо тези на ЕС са доста по-влошени.

abc:
Няма незаменими държави и хора Субиги. Така са мислели монголите, римляните, гърците, пък виж какво стана с тях :) В Турция идват разни хора, от там пък други се оправят в гадната Европа и САЩ. Такъв е живота. Като няма ентусиазъм - няма. То и от страна на ЕС няма. Само дето не трябва да се забравя, че Турция е на това си ниво не без чужда помощ. Което не е ненормално разбира се. Самостоятелни държави няма. Има няколко относително затворени за пример - Куба, Северна Корея, Сомалия и подобни на тях. Те са самостоятелни.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version