Български > Bестник
Турция по пътя към членство в ЕС
PETER:
--- Quote from: hat on January 29, 2010, 09:56 ---Опасноста,която идва отвьтре в много случаи е по жестока от вьншната за това всеки милеещ за страната си винаги е на щрек.В това отношение помаците,като етнос в Турция са особено високо ценени.
--- End quote ---
Я ми покажи преброяване в Турция, дето помаците да са се писали като помаци?
Щото етнос без официално преброяване не е етнос. :)
ЕvroPOMAK:
--- Quote from: PETER on February 07, 2010, 13:31 ---Я ми покажи преброяване в Турция, дето помаците да са се писали като помаци?
Щото етнос без официално преброяване не е етнос. :)
--- End quote ---
И в Туркията и Болгарията, Помаците ги нема в преброителните фермани поради по-големата хитрост и умност на едната страна, май, че е на Туркията! 8)
Щото, ако двете страни се подкрепят задружно по този въпрос да я няма графата "Помаци", хитростта на "Туркина" ще да е по-голема от тази на "Болгарина", тъй като той знае, че като ги нема отделно графата "Помаци" в таблицата, то след неколко години сички Помаци ще се запишат като Турци, поради това немане! :o ::)
Ей, и примера от началото на 1990-та, Якорудско, ЧЕЧ-лийско и варви нататък към Кърджалийско, тъй, че от тове немане на графата, на "Болгарето" май ше отрази най-зле, щото ТЕ почнаха да учеть и турецкого язикьа! ;D ;)
PETER:
ЕvroPOMAK, аз питам за Турция. Не ме успивай с примери от България.
Та, радвайте се че я има България и българите, щото без българи няма и помаци.
Разумееш? :)
ЕvroPOMAK:
--- Quote from: PETER on February 07, 2010, 14:24 ---ЕvroPOMAK, аз питам за Турция. Не ме успивай с примери от България.
Та, радвайте се че я има България и българите, щото без българи няма и помаци.
Разумееш? :)
--- End quote ---
Язье от векове са радувамь от това, щото чрез "Помаките" и БГ-то присъствуа в двороветье на сички нейни комшии! 8)
Амь, то това ти дали го разумья, че ако ги нема графата "Помаци", след несколко години и като се разшири Аврупата, може да се окаже, че по-скоре и наштьо БГ, можь ичь да са изгуби, но теб шть та сохранимь за приказ и показ, налей си нашь чилякь и штьи дадем да са определиш, какь си ищешь, като големь малък и изчезващь видь! Анадъмь мьа! ;D ;)
Инакь, за Помака и в Туркията и в Болгарията, голема разлика нема, вай сьи на тебье! :o :)
PETER:
Има голяяяма разлика.
Примерно тук вече не заравяме живи децата си, след "семеен съвет".
В Турция заровили живо 16-годишно момиче
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2754211
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version