Български > Bестник
Турция по пътя към членство в ЕС
Пламен Пасков:
--- Quote from: Shumarov on February 12, 2010, 16:32 ---Осмисли този цитат от чаршафоподобния ти постинг и намери връзката с пребиваването ти в този форум!
Ето ти един jocker:
--- End quote ---
Осмислих, намерих, давай следващия въпрос.
--- Quote ---Страно как определяш своя престой в Русия, или където там в бившия СССР се намираш? По пътя на логиката ти е ли Русия приют за нереализирани, комплексирани недоносчета от комунистическа България? Ако широките славянски руски души приемат твоя аттитуд към турски емигранти в Европа, даваш ли си сметка, че за такива, като тебе би имало място само в Сибир при мечките?
--- End quote ---
Не ме плаши със Сибир, Шумаров, преди 3 дена се върнах от там. Бил съм много пъти, и още толкова ще бъда.
Ще ти пратя на лични фотографии и видео, да видиш каква канадско-скандинавска мечта са си реализирали хората, в какви къщи живеят, какви коли карат, какви пари заработват, каква природа имат, какъв въздух дишат, и каква нулева битова и друга престъпност имат там.
---
Връщайки се към въпроса ти: ако искаш да си последователен, ще трябва да ми намериш български министър на външните работи, който да е размахвал пръст на Русия, че тя била проблем, България била решението, и като "аргумент" да сочи възпроизводителната си способност. И то, главно по землянките и териториите, където няма ток и течаща вода, а животът с животните е 60-80% съвместен. Имам предвид битовите условия, не само чобанлъка.
Или намери аналогично поведение на българската дипломация към Европа в предприсъединителния ни период.
Това е точната аналогия, която няма как да ми я сложиш в случая.
Subeyi Kurt:
Paskov:А защо господинът не напомни: кой, аджеба, на времето видя сметката на някогашния Константинопол, че да иска да прави дивиденти на днешен ден от легендата за него?
Сметката на Константинопол я видяха внуците на Аварите, Татарите, Печенегите, Узите, Карлуковците, Булгарите ;) i drugi. Това бе мечта на всички народи, да притежават един такъв прекрасен град-легенда. Такива бяха времената тогава. Руснаците изклаха Булгарите и взеха Казан. И на Хан Крум много му се искаше да го превземе но някой трябваше наистина да го заслужи. ;) Евалла на дедите ни че са ни оставили такова прекрасно наследство.
От думите ти разбирам че не се радваш на нито едно Турско положително развитие и предпочиташ да се къпеш в злобата си вместо да търсиш път и начин за съвместни добросъседски отношения които ще са в полза както за мира в региона така и в полза за световния мир. В ТР има премного хора които работят именно за това, постарай се да се свържъш с тях вместо да вагабонтираш по степите на Сибириа ;)
Пуснах тема за Казан Тüрклери и техния апел към ТР.
Нека стария континент си остане за вас, и без това му скърцат дъските. То бива ревност, злоба и завиждане ама вашето-булгарското си е бамбашка- Ганйо-Вутевско ;)
Shumarov:
--- Quote from: Пламен Пасков on February 12, 2010, 16:37 ---Връщайки се към въпроса ти: ако искаш да си последователен, ще трябва да ми намериш български министър на външните работи, който да е размахвал пръст на Русия, че тя била проблем, България била решението, и като "аргумент" да сочи възпроизводителната си способност. И то, главно по землянките и териториите, където няма ток и течаща вода, а животът с животните е 60-80% съвместен. Имам предвид битовите условия, не само чобанлъка.
Или намери аналогично поведение на българската дипломация към Европа в предприсъединителния ни период.
Това е точната аналогия, която няма как да ми я сложиш в случая.
--- End quote ---
Тъй, тъй Пасков! Нагли чалми! Позволяват си назидателен тон и да размахват заплашително пръст на Европата! Вместо да свали панталона, на Европата и да славослави името и в името на членството си, той моля ти се, си позволява мурафети с достойнства!
Пасков, Турция в твойте очи може да бъде 5 вековен тиранин, но в очите на много други е прекрасен икономически партньор!И поради тази причина някои страни я ухажват за да бъде приета в ЕС.Разбира се, някой си правят сметки без кръчмар, като си мислят, че могат да и извиват ръцете, както на България и други страни, които отчаяно се мятат от съюз в съюз! Аз не познавам политиката и не одобрявам никакви съюзи, но ми се струва, че Турция не би била незначителен член от никакъв съюз! А назидателния тон е за предпочитане пред жалкото поведение, което имахме възможността да гледаме в покойния Тато и неговия наследник Бойко!
Пламен Пасков:
--- Quote from: subigi kurt on February 12, 2010, 16:45 ---Сметката на Константинопол я видяха внуците на Аварите, Татарите, Печенегите, Узите, Карлуковците, Булгарите ;) i drugi. Това бе мечта на всички народи, да притежават един такъв прекрасен град-легенда. Такива бяха времената тогава. Руснаците изклаха Булгарите и взеха Казан. И на Хан Крум много му се искаше да го превземе но някой трябваше наистина да го заслужи. ;) Евалла на дедите ни че са ни оставили такова прекрасно наследство.
--- End quote ---
Български владетели са ДЕФИЛИРАЛИ в Константинопол и са го СПАСЯВАЛИ от гибел, не са го рушили и клали.
Войните са си войни, но фактите са си факти. Българските владетели и българската войска е сваляла, убивала (винаги на българска земя, когато са ни нападали) или слагала и възстановявала римски (византийски) императори. Но не са изтребвали населението на Константинопол и не са рушили града, за да му продават руините след 600 години като туристическа атракция.
Усещаш ли разликата?
--- Quote ---От думите ти разбирам че не се радваш на нито едно Турско положително развитие и предпочиташ да се къпеш в злобата си вместо да търсиш път и начин за съвместни добросъседски отношения които ще са в полза както за мира в региона така и в полза за световния мир. В ТР има премного хора които работят именно за това, постарай се да се свържъш с тях вместо да вагабонтираш по степите на Сибириа ;)
--- End quote ---
Нищо не разбираш от думите ми или нарочно се правиш.
Постиженията и доброто съм го писал и признал, видял съм го с очите си, бил съм там и съм го оценил. Никога няма да го отрека.
Но в никакъв случай няма да мълча за двойните стандарти, витиеватите лъжи, неспазване на подписани договори и за нечестната и не добросъседска външна политика.
Повтарям: истината ми е по-мила.
--- Quote ---Пуснах тема за Казан Тüрклери и техния апел към ТР.
Нека стария континент си остане за вас, и без това му скърцат дъските. То бива ревност, злоба и завиждане ама вашето-булгарското си е бамбашка- Ганйо-Вутевско ;)
--- End quote ---
Чак злоба и завист, айде холан...кой го казва... Аз не се натискам за членство в Турция, нали?
Всяка жаба да си знае гьола.
Даже и когато се е намърдала в чужд гьол и се прави на разсеяна за смачканите и прогонени преди (пък и неотдавна) други жабчета.
Сопри се!
gece yolcusu:
--- Quote from: shaban on April 23, 2009, 16:45 --- За Турция ,членството в ЕС никога не е било приоритет, най малко заради факта ,че Турция има около 10 милионна емиграция в страните от ЕС,турската икономика е в челната двадесеторка на най развитите икономики в света и се движи на изцяло пазарен принцип,търговското салдо е положително ,тоест износът на стоки значително превишава вноса,географското положение на Турция предразполага силно развитие на икономиката и е от военностратегическо значение от най високо ниво ,както за югоизточна Европа така и за Близкия Изток.
Така ,че Турция е достатъчно напреднала за влизане в ЕС , остава само да се пожелае и членството е факт, е някой ще каже - човешките права,но това ще бъде абсолютно неоснователно,защото страната отдавна е решила тези въпроси и теоретично и практично.
Факта ,че Турция е най добранамерения съсед на България,че е първостепенен стратегически търговски и капиталов партньор на България и т. н може само да ни радва и да пожелаем скорошно влизане,нищо по малко ,може само повече.Достатъчно е да се спомене ,че България от години е с отрицателно външно търговско салдо и че това салдо се нормализира донякъде единствено от търговията с Турция, тоест в търг. баланс между двете страни износът на България за Турция е по голям от вноса.
Или казано с други думи ,Турция отдавна е изпълнила условията за влизане в ЕС ,просто досега това не е било на дневен ред .
България и всички български граждани ,само може да спечелят от добрите двустранни отношения и от участието на Турция в ЕС, и затова винаги съм се учудвал на мисленето на някои ограничени хора ,които надават вой и са против членството на Турция в ЕС,все едно че са главни разпоредители, ама карай,керванът си върви.
--- End quote ---
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version