Български > Bестник

Турция по пътя към членство в ЕС

<< < (115/283) > >>

Rasate:

--- Quote from: ibrahim65 on March 17, 2011, 23:45 ---Здравеите  малко или много и аз искам да си кажа мнението много  незнам в деиствително но знам че всички камани са разместени знам че всички помаци са в едно очакване на някъв лъч на няква сила ще ги потупа по рамото и ще им каже да вие сте помаци вие не сте виновни за нищо.Също знам че върху гърба на помаците са е играело и се играе голями игри гогато човек погледне назат целият настръхва.Как може човек открито да си каже мнението които е живял в смесен район които е служил в България тои знае за какво говоря.Открито да ви кажа от тази конференция не очаквам нещо кои знае какво Rahmie казва да оставим всички спокоино да си кажат мнението спорет мен това е не възможно ето и в този уж помашки саит е пълно с българи те ни опредилат те ни насочват те ни опрекват.Но тук пак е добре мога да ви напомня за случилото се в Лъжница то се исписаха такива неща че не е за говорене.Искам да задам един въпрос защо в училищата в България не се изучава за възродителния процес говори се само за турците а за помаците нито дума.Тои е лесно джанъм да си кажим мнението но това на кои какво ще помогне по важното е да помислим този саит какво може да ни помогне. :-*

--- End quote ---

За да се учи в учебниците по история-трябва да минат повече от 50 години-затова за възродителният процес от 80 години е рано-но за ученето на тези през 1912 година и пр. е време.Де не кажа голяма дума ама тези са извършвани май само върху помаците от криво разбран патриотизъм и родолюбие-не може да биеш един човек ,а после да го караш да те обича.

Пак казвам за да си българин не е нужно да си православен,нито пък да си религиозен,българите са общността от хора с еднакъв корен,подобни обичай,еднакво светоусещане и най-важното качество за да си българин- е да обичаш родината си-това е мястото,където си роден,тревичките по които си стъпвал бос на пролет,дърветата,които са ти пазели сянка по обед,заобикалящите те хора-роднини,приятели,любови-а държавата -това е административният и понякога репресивен апарат.

Ето аз обичам родината си,но в момента ненавиждам държавата-защото продължава да се управлява от една безродна клика подиграваща се със всички нас. >:(

Ден и с ден едно гласче вътре в мен жално ми натяква-ех божке колко лесно се лъже българинът,само колко лесно се лъже. :(

Kaplan:

--- Quote from: Rasate on March 18, 2011, 11:37 ---За да се учи в учебниците по история-трябва да минат повече от 50 години-затова за възродителният процес от 80 години е рано-но за ученето на тези през 1912 година и пр. е време...

--- End quote ---

В училище никога няма да се допусне изучаването на това срамно петно в българската история. Всяка държава пише в учебниците си по история, това което иска.  Нима има някой, който мисли, че след еди колко си години в учебниците по история ще учиме какво са правили ''великите'' българи и ''патриотичната'' организация (партия) ВМРО в Родопите по времето на Балканската война?! Или някога ще учиме какви безчинства са правили българската армия по време на втората световна в Гърция? Това никога няма да се учи по история, защото историците се опитват да скрият и дори да изтрият това мръсно петно.  Ние учим, че българската армия е освободила братята от егейска и вардарска македония, но не знаеме за 29-ти неврокопски-касапски полк един от ''освободителите'' на македонските българи. Не знаем и за десетките избити ''небългари'' врагове на отечеството. Така и в гръцките учебници предполагам не се споменава за геноцида, който извършват гърците в Чеча, но това е тя... историята!
Учи се това което е в интерес на държавата.

Hat:
Аз сьщо дьлбоко се сьмнявам някога този материал да попадне в учебниците по история.Сьвсем до скоро искаха да ни изтрият от лицето на страната ни.Потомците на тези,които се гавреха с дедите и бащите ни сега пишат най новата история на Бьлгария и те решават,какво и колко да се изучава в учебниците по история.Една от главните причини да искаме признаване на помашки етнос е именно тази да покажем пред света,че ни има и никога повече няма да тьрпим униженията на които са били подлагани дедите ни.

ibrahim65:
До създателите на POMAK.EU  искам от все сърце да окажа голяма благодарност за това че създадохте този саит.Тук намерих себе си намерих корените си намерих гордоста тежеста но наи вече намерих себе си за което ви благодаря да ми сте живи  и здрави хубаво че ви има.Успях да надникна доста дълбоко видях че не съм сам има много адна час горда адна час объркана но ги има като мен една кръв скрили в себеси топлината мъката гордоста дори происхода си но ги има тук в саита.Искам да благодаря и на всички тези нората които намериха сили и смелост и писаха всички тези неща които успяха да хвърлят голяма светлина върху думата ПОМАК за някои без значение за някои срам за някои омраза за някои гордост но за мен това е всъщноста на живота ми .Да сте живи и здрави хубаво че ви има .

Hadj:
  Сила Салин -първата туркиня която се снима гола на кориците на "Плейбой".Та кой каза че Тюркия не напредва по пътя към Европа,даже изпреварва някай неразкрепостени европейки!!!!!!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version