Български > Bестник

Турция по пътя към членство в ЕС

<< < (119/283) > >>

Hat:

--- Quote from: Svetlina on July 23, 2011, 22:08 ---След Втората Световна война Турция непрекъснато получава изгодни заеми и инвестиции, на което се дължи и двуцифрения й икономически растеж:

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/yasar/2011/03/31/turkiye-abden-ne-kadar-yardim-aldi

--- End quote ---
Можеш да бьдеш абсолютно сигурна,че този двуцифрен икономически растеж не се дьлжи само и единствено на тези изгодни заеми и инвестиции а преди всичко на добро управление,кьртовски труд и осьзната необходимост за все по добьр начин на живеене.

Svetlina:
Сигурна съм, че се работи много и в различни отношения в Турция, Хат, особено като се имат предвид убежденията и съкрушителната победа на Ердоган: “Джамиите са нашите казарми, куполите им са нашите каски, минаретата са нашите байонети, вярващите са нашите войници.”

Затова и печените чушки в "Лидл" поевтиняха - шегувам се - благодарение на Десетките милиарди изсипани в Турция през последните 5 години от 4-5 международни организации.

tersid:
Драга Светлина  ,спри да се шегуваш ,защото не ти иде отраки ,отделно мисленето ти е несвързано и все те мята на една страна,което пък значи ,че луксовете ти или ватовете ли, са ти намалели и има вероятност скоро да сменяш крушката.
И за да не останеш с вчепетеление, че те подценявам ,ще ти кажа нещо което да си го напишеш с тюркоазени букви ,които са алфата и омегата за инвестициите:
Инвестиции се правят там кадето има възвръщаемост,колкото по бърза ,толкова по добре.
Що се касае за печените пиперки в Лидл , едва ли са турски, но щом ти харесват ,стискай очите ,яж и не обиждай храната.

Svetlina:
Терсиде, май ти става неприятно от истината, че в Турция спечели една ислямска партия, или не си разбрал посланието на министър-председателят й, което е без значение.

А като престанат да наливат инвестиции и да получават милиарди за пред-съединителни процеси (за които се мълчи), от МВФ и Eib какво ще се случи?! Този въпрос задават икономистите, въз основа на направените от тях разбори през последните 10 години.

А що се отнася до печените чушки в "Лидл", ще ти повторя - произведени са в Турция, ако не вярваш - провери.

tersid:
Като ти казвам ,да смениш ламбата и да не стоиш на тъмно,ше ми верваш,инак ше има да се пулиш още много дур ти светне .Сега слушай!!
 В Турция ислямска партия никога не е печелила изборите.Що се отнася до Ердоган мога да кажа ,че не той е измислил цитираните от теб думи-"Джамиите са нашите казарми, куполите - нашите шлемове, минаретата - нашите байонети, а вярващите - наши войници."
По фтория вапрос ,мисля ,че ти одговорих за алфата и омегата за инвестициите и фондовете ,като умишлено не ти казах бетата и гамата, които гласят ,че големи  инвестиции  се правят само там където има много калабалък демек народ ,а там дето е останал лош матриял както казва батко ,нема сми.
Що се отнася до турските чушки и аз не ги харесвам , но съм разрешил проблема генерално досущ като Генерало ,като си садя помашки ,но тъй като бащинията ми е под българска юрисдикция ,нека да бъдат и български.
И мноо та мола шинди ,дотук  беше на вересия.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version