Български > Bестник
Турция по пътя към членство в ЕС
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Rasate on October 10, 2011, 14:56 ---България беше тигър браток-но в резултат на усилията на САЩ и съюзниците им-продажните български политици всичко това беше унищожено.
До 1985 година сме на 10 място в света по експорт и брутен вътрешен продукт-продавали сме на всякъде от Европа през Азия,Африка и Южна Америка.Градили сме заводи-във Венецуела,Чили,Парагвай,Либия,Сирия и Ливан,Ангола,Нигер,Зимбабве и т.н.
И какво стана- всичко се унищожи за някакви си 5 години.
Ти за какво мислиш,че ЦРУ и Турските служби ни натопиха за атентата срещу папата -за да ни изгонят от католическият свят-Европа и Южна Америка.
Сега,където продаваше България-продават Турция,Гърция и Испания.До 90 години Турция мечтаеше за Африка,сега продава там.
Разгледай добре икономическите показатели през онзи период и ги сравни,но колелото се върти-как България беше запратена на дъното,така може това да се случи и с Турция.
И все пак мисля,че назрява огромна икономическа война-САЩ и съюзници срещу Китай и азиатският басейн,и тази война ще е определяща за по нататъшното развитие на верният съюзник на САЩ,Турция. ;) :)
Поздрави.
--- End quote ---
Ти за какво мислиш,че ЦРУ и Турските служби ни натопиха за атентата срещу папата -за да ни изгонят от католическият свят-Европа и Южна Америка.
Prichinata e che Bg beshe 16 vyarna republika na Rusiya. ;D
Разгледай добре икономическите показатели през онзи период и ги сравни,но колелото се върти-как България беше запратена на дъното,така може това да се случи и с Турция.
Ne razbrah dali tova e predskazanie ili tvoe jelanie ;)
Prichinata za falita na Bg tryabva da se potyrsi i v dyrjavnostta. Bil sym trudovak ( angariec) za dve godini kydeto 85% byaha turci i vsichki sys zanayata si po stroejite. Tehnite blizki pyk byaha po nivite za da pribirat rekoltata dokato nyakoi si pyrjeha gyubecite po moreto ;). 300 hilyadi ot tezi trudovaci si zaminaha sys sylzi na ochi bez da poglednat nazad. Tezi 300 000 rabotlivi i chestni hora vednaga stanaha chast ot edna razvivashta se dinamichna ikonomika. Moga da kaja samo che gospod nyama toyaga da udrya no nakazva po svoy si nachin.
Pozdravi!
erol.elis:
И което е най-показателно, тази Велика Икономика в Турция успя да оцени труда на десетки хиляди свои нови поданици (след 1989 година) че, даже ги пенсионира много млади. Например аз (роден съм на 18.05.1963) и жена ми (родена на 01.01.1968) сме вече пенсионери и получаваме общо 2.460 лири (1.004 Евро) пенсия. Родината ни България оценя 40 години трудов стаж на родителите ми за общата сума от 380 лв (195 Евро).
Kaplan:
--- Quote from: erol.elis on October 11, 2011, 19:52 ---И което е най-показателно, тази Велика Икономика в Турция успя да оцени труда на десетки хиляди свои нови поданици (след 1989 година) че, даже ги пенсионира много млади. Например аз (роден съм на 18.05.1963) и жена ми (родена на 01.01.1968) сме вече пенсионери и получаваме общо 2.460 лири (1.004 Евро) пенсия. Родината ни България оценя 40 години трудов стаж на родителите ми за общата сума от 380 лв (195 Евро).
--- End quote ---
Da erol vie ste edin ot hilqdite slu4ai na mlado pensionirani s visoka pensiq.
Rasate:
--- Quote from: erol.elis on October 11, 2011, 19:52 ---И което е най-показателно, тази Велика Икономика в Турция успя да оцени труда на десетки хиляди свои нови поданици (след 1989 година) че, даже ги пенсионира много млади. Например аз (роден съм на 18.05.1963) и жена ми (родена на 01.01.1968) сме вече пенсионери и получаваме общо 2.460 лири (1.004 Евро) пенсия. Родината ни България оценя 40 години трудов стаж на родителите ми за общата сума от 380 лв (195 Евро).
--- End quote ---
Erol-няма как да сравняваш сегашното положениена двете държави-българската икономика е на дъното,а турсктата в разцвет.Държавата ни беше ограбена тотално,над 2 000 000се изселиха в чужбина,имаме огромно не произвеждащо малцинство(ромите) и всичко това рефлектира върху пенсиите-няма как 2 милиона работещи да издържат над 2 милиона пенсионери и още милион и повече социално слаби.
Ако държавата ни не бе ограбена и разпродадена на безценица мисля по икономически показатели да сме доста на пред-но уви за да забогатее "елитът" трябваше да има криза-за да може да се краде.Покажи ми един осъден забогатял незаконно-или нещо по-лесно покажи ми в България един забогатял от честен бизнес.Аз мисля,че няма такъв човек.
Поздрави.
Subeyi Kurt:
Turciya masovo investira daje po Afrika no zashto li bylgarite oshte razdelyat kapitala i se plashat ot turskiya. Predi dve-tri godini T.Erdogan se izkaza otnosno izraelskite investicii v TR che kapitala nyama etnos ili religiya. Vreme e i bylgarite da go razberat veche. Arabite i Izraelcite si tyrguvat zashtoto pechelyat. Ksenofobiyata v BG e kato gangrena i postoyanno ya grize. V koy vek jiveem no na kakvo sme svideteli. ;D
Za mizeriyata sa si vinovni samite mizeruvashti ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version