Български > Bестник
Турция по пътя към членство в ЕС
Stanislav Stoianov:
Кюрдите са към 27 000 000 души... Не може да ги сравняваш със двайсетина хиляди помаци с помашко самосъзнание. Мисля че някой беше пейстнал данните от преброяването...Май към 19 000 не се бяха определили. Не съм сигурен в цифрата и ще потърся. Но и 150 000 да са, не са 1/3 от населението на България. Но Кюрдистан си е турски проблем. Те да си го решават както намерят за добре...
jordanova:
Ибрахим, като вярващ трябва да знаеш,че всичко е по волята Божия. По божиите планове няма такава вероятност, никъде до сега не съм прочела някой да предскаже нещо подобно. Казано ли е, ще се сбъдне, независимо от всичко. Бъдещето на човечеството е не да се разкъсват държави, за да се появяват нови, а да се обединяват. Всичко, което ще се случва ще става независимо от нас.Специално за теб един сайт, пълен с пророчества. Не ги пренебрегвай, някой си е направил труда на едно място да събере толкова много информация. Не мога да ги преразказвам за тези, които не обичат да четат, защото ги прехвърлих само отгоре-отгоре, а някои са ми известни, защото съм ги чела в други източници.http://www.ivanstamenov.com/forum/index.php?action=printpage;topic=222.0
Seiko:
Tourist Advert for Turkey
След земетресението Турция отбелязва националния си празник
Турция, която беше разтърсена от опустошително земетресение преди седмица, днес има национален празник - на този ден преди 88 години Мустафа Кемал Ататюрк провъзгласява страната за независима парламентарна република.
Тази година парадите и тържествата бяха отменени заради пострадалите в катастрофалния трус с магнитуд 7,2 по Рихтер, което в неделя разтърси областта Ван. Така правителството на Реджеп Тайип Ердоган демонстрира солидарност с населението на засегнатата област.
Междувременно стана ясно, че бебето Азра, което оцеля по чудо от опустошителното земетресение, вече е в добро състояние и беше изписано от болницата заедно с майка си.
Детето беше открито под развалините 48 часа след труса. То обаче загуби баща си по време на бедствието. Сега Азра, която е едва на три седмици, се прибра вкъщи.
По последни данни загиналите са почти 600, над 2600 бяха ранени, общо от труса бяха засегнати близо 700 000, а мнозина не смеят да се върнат в домовете си.
В Ерджиш, който пострада най-много труса, продължават спасителните действия. Много европейски държави оказаха помощ на пострадалите
Subeyi Kurt:
23.11.11 Novinar
Така например гърците смятат родината ни за сборище на умствено изостанали, а Европейския съюз – за блок от скъперници и работохолици. За "византийците" Турция е тяхна източна провинция.
Германците пък виждат България единствено като източник на евтина ракия (шнапс), докато италианците ни преценяват като добри детегледачки. Французите ни определят като бедни диваци. За американците, редом с румънците, ние сме роднини на Дракула. ;D
----------------------------------------------------------
Hayde chestito da vi e noviya vi evropeyski emidj. :) Doskoro beshe toaletna no se e promenil :D Az pyk iskam da popitam, kakvo li moje da dade na Turciya edin takyv skapan sayuz ;)
Kaplan:
--- Quote from: Stanislav Stoianov on October 26, 2011, 23:28 ---
--- End quote ---
Станиславе не се хващай на бъзиците на Ибрахим. Лично аз те уверявам, че ако се признае самостоятелен етнос "помаци" ще бъда много зарадван, но с всякакви по нататъшни опити за създаване на "помакистан" ще бъда крайно несъгласен и за сега слава богу не е завял такъв вятър. Не бъди наивен и не пиши бош лаф колко са помаците щото със сигурност са равни на броят на българите ;) къде сме станали прави турци, къде албанци, другаде македонци, българи та чак и елини. За това колко сме и колко не сме не е нужно да говорим. За създаване на т. нар. помашка държава само мога да ви дам пример с Косово, в близкото бъдеще чакаме и Войводина... Виждате какви са последиците там. Та затова - НЕ благодаря, не искам нова държава на Балканите, не искам нов бастион на безработицата и беднотията. Не искам да сме от онези сепаратисти като ПКК, ЕТА, Ал-Кайда... заклеймени от целият свят. Подобни спорове за или против "помакистан" ме ядосват и потвърждават все още на колко ниско ниво сме ние "балканлиите"..
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version