Български > Bестник
Турция по пътя към членство в ЕС
ibrahim65:
daczo имаш нужда от помощ брат най скоро постапи в някой диспапсер фантазията ти няма граници.
Kaplan:
--- Quote from: ibrahim65 on November 04, 2011, 00:53 ---Ако някой вижда в това базици то има проблеми със себеси.
--- End quote ---
Да Ибрахим! И не само аз мисля че се бъзикаш с нас, защото не съм видял някой да отговори на тези твои въпроси... Искрено мислиш ли, че това което искаш ще стане?
Не знам за теб, но аз съм твърдо за признаване на помашкият етнос но не и за по нататъшни прояви за отцепване, защото само можем да се върнем в 1912 г. нищо повече.
Да! Можем да имаме своят етнос своят байрак, своят фолклор и т.н. но не и държава. И знаеш ли защо? Защото 1/2 от помаците не се самоопределят за такива, защото сме пръснати навсякъде...
Защото ще ядем огънье тогава най-много от Турция защото най-много сме тама... После от България и Гърция и т.н.
Затова повече не ми се дискутира тази тема, защото някой добродушен чиляк ще влези във форумът ни и много лошо ще си помисли за нази...
ibrahim65:
Kaplan бей ако расаждавам като теб и тебеподобни одавна щях да стана някакъв джагал но никога да никога няма да се натягам че..........някои си щял да се незнамси какво тук в този сайт има правила аз никой не съм засегнал с това мое желание просто точно ясно и кратко искам да си да си да си ИМАМ държава и изобщо не ми дреме кой какво мисли за мен да брат ако мисля като тебеподобните щях да кажа за Левски че е бил лъд нали но защо бошнаците кюрдите косовяне и коий ли не още искат а аз да не искам какво ми липсва нищо причини колкото искаш но аз искам даже всичи по стари хора си знаят и границите нали...............
Не знам от къде да започна, но знам, че съм ПОМАК.
Да ПОМАК, гордост, слава начин на живот.
ПОМАК - гордост стига да знаеш да се гордееш с думата ПОМАК.
Да ПОМАК, тежест, стига да можеш да носиш тази тежест ПОМАК.
Да ПОМАК, тази единствена дума само от пет букви описваща толкова много.
Да, да аз съм ПОМАК в душата си, в сърцето си толкова дълбоко,
че е само за мен, само на мен, да на мен и никой друг.
ПОМАК толкова просто, толкова леко, че чуствам крилата си.
Обичам да наричам нещата със истинските имена.
Обичам да се определям, а не да ме определят.
Обичам хората до мен, а не над мен.
Обичам всички въпреки различията.
Но за да обичам всичко това, трябва да обичам себе си.
Но най вече коренът, а той е един и той е дълбок.
Клони може да кършите колкото си искате .
Но коренът е мой, само мой дълбоко в душата ми.
А когато нямам душа, нямам корен, нямам нищо.
Без душа не мога да обичам, не мога да живея.
Stanislav Stoianov:
Хубави и силни думи. Правото да вярваш в тях си е твое. Научи се малко на акъл обаче. Послушай Каплан. Току виж покрай добросъвестния чиляк, влязъл и някой недобросъвестен и да не вземеш да изгориш за сепаратистка пропаганда.
Приятели, няма смисъл според мен. Цялата държавна машина е в готовност да тушира и най-малкото съмнение за разединение на нацията. Това не е 19 век,в който можеш да хванеш пушката и да си направиш чета. Да не говорим че огромна част от вас си имат българско самосъзнание. Вариант като Косово и Босна е възможен само ако някоя велика сила реши да ни унищожи. Реши ли САЩ да прави помашки етнос, ще има помашки етнос...... Като Българин се надявам че нашите политици са достатъчно политически грамотни, за да поддържат традиционно добрите взаимоотношения и партньорство с тези , които унищожават държави.... Помислете кой унищожи Югославия, Ирак, Авганистан, Либия...? Тези в чийто лагер сме днес всички ние. Така че, не се надявайте на унищожаването на България.
Питам се, при условие че свободно се самовъзприемате и прокламирате че сте помаци ( никой не ви пречи за това), ние ви викаме помаци, въпреки че ви възприемаме като наши, защо искате да официализирате това нещо на държавно ниво? Не може ли на етнографско ниво? Примерно - група от България, представя помашки фолклор.... Макар че, честно казано аз не правя разлика между помашки и родопски фолклор.... Освен именната система и историята на песента.....
Питам се, ако един след друг някъде се представят родопски и след това помашки песни, някой от публиката ще може ли да направи разлика?
Каплан, за количеството на помаците с помашко съдържание си прав, ако се вземе броят им от Турция, Гърция и България. Но съотношението спрямо българите християни пак ще бъде 1:5. Аз за броя помаци с помашко съдържание само в България продължавам да твърдя че е маргинален.
jordanova:
Нашето право е в силата. Думата право е отвлечена, без реална стойност и с нищо недоказан смисъл. Тази дума не означава нищо друго освен: дайте ми това, което искам, за да получа доказателства, че към по-силен от вас.
Много актуално в днешно време! Източникът е едни протоколи, само толкова.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version