Български > Bестник
Турция по пътя към членство в ЕС
KaraIbrahim:
Ботев,в България от 130 години насам управлението е българско,а не османско.А чипровкия край става все по-беден и по-беден.Това на османската държава ли се дължи?
И понеже все "турското робство" ви е виновно за това,че сте лузъри,да ви посоча един надпис.Има го в манастира "Св.Троица" край В.Търново.И гласи следното:
"...Обнови ся основание в лято Христово 1847 априля: 9 день майстор Никола Йованович от с. Дряново..."
От този надпис стават ясни поне две неща:че по времето на Османската империя манастири са се строили и второто е,че всеки,който може да прави нещо,го е правил.Държавата не му е пречела.
Въпросният майстор Никола в наши дни е известен повече с името Кольо Фичето.За неговия творчески дух пречки и прегради не е имало и на него "турското робство" не е било пречка да твори. Нещо повече - бил е на почит повече сред осмонлиите,отколкото сред българите.
А чипровските килими са били най-известни именно през онова време.Докато в днешно време хубавият ви край тъне в забрава.
Svetlina:
--- Quote from: KaraIbrahim on March 24, 2012, 01:41 --- Ботев,в България от 130 години насам управлението е българско,а не османско.А чипровкия край става все по-беден и по-беден.Това на османската държава ли се дължи?
И понеже все "турското робство" ви е виновно за това,че сте лузъри,да ви посоча един надпис.Има го в манастира "Св.Троица" край В.Търново.И гласи следното:
"...Обнови ся основание в лято Христово 1847 априля: 9 день майстор Никола Йованович от с. Дряново..."
От този надпис стават ясни поне две неща:че по времето на Османската империя манастири са се строили и второто е,че всеки,който може да прави нещо,го е правил.Държавата не му е пречела.
...............
А чипровските килими са били най-известни именно през онова време.Докато в днешно време хубавият ви край тъне в забрава.
--- End quote ---
И колко пъти са плащали за правото да построят християнски храм?
А ни кажи и колко "доброволно приели исляма" друговерци са работили, за да преустроят църквите в джамии.
Svetlina:
--- Quote from: TURANIA on March 20, 2012, 00:09 ---Много си заблудена ;D Ето ти само един пример къде строят турските строителни компании,където българските некадърници изобщо не могат да се класират:
TAV insaat - В момента строи в Дубаи хотел Marina-101 , 425 метров 101 етажен небостъргач
--- End quote ---
Е, не знаех, че повече разбираш от строителните инженери, да не говорим, че връзките, които съм ти дала са преведени от турски.. Ама така, като си заслепен и ти е нисък хоризонта, а носа високо.
KaraIbrahim:
Има един основен принцип в правото - не задавай въпроси,чийто отговор не знаеш ти самият.Вярвам,че ме разбираш каво искам да кажа.
Ако не съм прав,дай да видим - колко пъти са плащали,колко ислямизирани са работили за преустрояването на черкви в джамии.Защото дотук ми става ясно само,че ги плещиш едно към гьотере.Пък може и да хване дикиш ;)
ibrahim65:
Във Тракия
ескипски турци
400 г. хунларски турци
500 г. аварларски турци
900 г. печенекски турци
1100 г. кумански турци
BATI TRAKYAM.....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page