Български > Религия и мистика

Случайно чудо или чудо със случайности?

<< < (15/19) > >>

gece yolcusu:

--- Quote from: PETER on January 05, 2010, 21:02 ---
Затова и ВСИЧКИТЕ ЧУДЕСА СА ЧОВЕШКИ ТВОРЕНИЯ.

--- End quote ---

Петер,
Зрението е чудо на зрителния анализатор, слуха на слуховия, продължаваме с тактилния за допир, вестибуларния за равновесие, после вкус и обоняние, които изпращат своите сигнали до главния анализатор - мозъка, за да сформира възприетията ни за околния свят.
След като човек не може да създаде нито един от тези анализатори, логично, че функцийте произтичащи от тях не са негово творение.Следователно и чудесата описани от момичето също не са човешко творение - та не знам кой се е хванал на въдицата - аз или ти. ;)

abc:
Съгласен съм. Аз не мога да сглобя Ферари в къщи и по тази причина го намирам за чудо.

PETER:

--- Quote from: gece yolcusu on January 06, 2010, 10:55 ---Петер,
Зрението е чудо на зрителния анализатор, слуха на слуховия, продължаваме с тактилния за допир, вестибуларния за равновесие, после вкус и обоняние, които изпращат своите сигнали до главния анализатор - мозъка, за да сформира възприетията ни за околния свят.
След като човек не може да създаде нито един от тези анализатори, логично, че функцийте произтичащи от тях не са негово творение.Следователно и чудесата описани от момичето също не са човешко творение - та не знам кой се е хванал на въдицата - аз или ти. ;)

--- End quote ---

А дали не може?  :)

Американски и германски учени създадоха изкуствени очи, с които незрящите могат да виждат.
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-04-22&article=230252
Изкуствени уши връщат слуха
http://paper.standartnews.com/archive/2002/06/10/future/index.htm
и т.н.
Един ден хората ще обяснят и ще създадат изкуствен разум.
И ще спрем да се чудим на такива обикновени неща каквито са зрението, слуха и разума.

Т.е. за да е едно нещо чудо, то трябва да не е обяснено или да има някой който да не знае обяснението и да продължава да се чуди. Такъв като тебе. ;)

Затова образованието и науката побеждават религията.
Защото хората започват да знаят и затова спират да се чудят на фокусите на религиозните шарлатани.
Като оня фокус с крачето на бебето. :)

gece yolcusu:
PETER
в посочените от теб линкове, става въпрос за лечение на база на съществуващи такива сетивни органи.В единия случай имаме болно око на което е поставен имплант зад ретината, улавящ насочени от специални очила светлинни снопове.Но забележи окото присъства.В другия случай за слуха, също имаме инплант, който предаставя слуховата информация във вътрешното ухо, което също е налице - същестува си.Да, това е вид лечение, което не се забранява от религията, напротив насърчава се.Тъй, че не ми говори за инплантанти - арабите са премахвали перде и слагали искуствени лещи ехееееее - много отдавна.В нашия случай става въпрос дали може да се създаде изкуствен орган на сетивата или не, а не приспособления за подобряване или връщане на функцията на съществуващите си органи. ;)

PETER:
Гече, я пак прочети статиите.

Говори се за напълно слепи и напълно глухи хора.
А това че изкуствените очи и уши се поставят на мястото на естествените е засега.
Нищо не пречи да се поставят и на други места.
Като оная художничка, дето поискала уеб-камера вместо изкуствено око.
Сигурно ще поиска и функция събуждане, ако движещ обект се засече от камерата.  :)
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=305709

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version