Български > Религия и мистика
Случайно чудо или чудо със случайности?
abc:
Изкуствените сърца не са се провалили, напротив. Стават все по-надеждни и е пирова твоята радост за провала им, защото тези дето ги ползват ценят всяка секунда живот, която дължат на тях. Изкуствените сърца стават по.компактни и по-дълготрайни. А донорството е решение също за тези отчаяни хора, което е по-добро от машинките, но за жалост не е развито още. Хората с присадени органи са обречени цял живот да са на хапчета, на диети и непрекъснато да тръпнат от мисълта кога и дали органа ще бъде отхвърлен.
Понякога е по-добре да не се закачат непознати теми. Дето се вика бай бабо...
gece yolcusu:
--- Quote from: abc on January 06, 2010, 21:50 ---Изкуствените сърца не са се провалили, напротив. Стават все по-надеждни и е пирова твоята радост за провала им, защото тези дето ги ползват ценят всяка секунда живот, която дължат на тях. Изкуствените сърца стават по.компактни и по-дълготрайни. А донорството е решение също за тези отчаяни хора, което е по-добро от машинките, но за жалост не е развито още. Хората с присадени органи са обречени цял живот да са на хапчета, на диети и непрекъснато да тръпнат от мисълта кога и дали органа ще бъде отхвърлен.
Понякога е по-добре да не се закачат непознати теми. Дето се вика бай бабо...
--- End quote ---
abc
не се радвам, споко - но признай си, че успеха не е голям при изкуствените сърца.При донорство може да има риск от отхвърляне, но перспективите за по дълъг живот са далеч по-голями.Примери за донорство много, но за такива с изкуствени сърца не се сещам да съм чул нещо напоследък.Иначе, Аллах да дава здраве и живот на всички.
В този линк е и въпросното сърце посочено от Петер, което предстои да бъде изпробвано. В същата тази статия се опоменава, че досегашните опити с изкуствени сърца търпят провал - за съжаление.Лично съм песимист относно тези разработки.Едва ли орган, на който е изписано името на Аллах, може да бъде успешно подменен с изкуствен.Божа работа е.....
http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=10&id=16966
abc:
Успеха е огромен спрямо времето преди 10 години и скромен спрямо трансплантацията. Изкуствените сърца са скъпи и поради това екзотика по нашите ширини. Не знам дали си се замислял колко струва здравеопазването? Един ден на пациент в реанимация е средно 1 300 лв. например. Медицинските протези поради високите изисквания са много скъпи и не е по силите на хората както и на повечето болници.
Втори и последен път по тази тема казвам бай бабо, пък удавник за сламка се хваща. Имам обширни наблюдения.
И понеже не може да се пръдне без да се спомене името на Аллах да те попитам, що е допуснал брак и некачествена продукция под формата на увредени органи в творенията си? Да не е правил болните човеци в петък следобяд? И човека Х се е принудил да ходи по доктори, да мисли за операции, трансплантации и тн. Айде не ме пращай в 16 век!
gece yolcusu:
abc
Не ставай циничен.Твореца никога не допуска брак в творенията си.Причината е в нас самите. Ние самите не си пазим органите, после някой ни е крив.За вродените уродства и малформацй причината е в прадедите.Все някъде някой нещо не е правил както трябва, а после поколенията страдат.
П.С. И как без името на Аллах, та той е по близко отколкото си представяме.
Ади:
--- Quote from: abc on January 06, 2010, 23:30 ---Успеха е огромен спрямо времето преди 10 години и скромен спрямо трансплантацията. Изкуствените сърца са скъпи и поради това екзотика по нашите ширини. Не знам дали си се замислял колко струва здравеопазването? Един ден на пациент в реанимация е средно 1 300 лв. например. Медицинските протези поради високите изисквания са много скъпи и не е по силите на хората както и на повечето болници.
Втори и последен път по тази тема казвам бай бабо, пък удавник за сламка се хваща. Имам обширни наблюдения.
И понеже не може да се пръдне без да се спомене името на Аллах да те попитам, що е допуснал брак и некачествена продукция под формата на увредени органи в творенията си? Да не е правил болните човеци в петък следобяд? И човека Х се е принудил да ходи по доктори, да мисли за операции, трансплантации и тн. Айде не ме пращай в 16 век!
--- End quote ---
Пророка Мухамед ( сас) описва живота ни на Земята като престоя на пътник спрял се под сянката на едно дърво по обяд ....за вярващите ''престоя под сянката на дървото'' е изпитание абц... за болния и за здравия , за болния дали ще бъде търпелив и уповаващ се на Аллах , за здравия човек дали ще се замисли върху това, колко съвършен е създаден , и че такова съвършентсво предполага наличието Велик Архитект- Творец... дали ще Му благодари за двете си ръце , двете очи които има изобщо за това ,че е създаден ;)
колкото до медицината преди 1400 години мюсюлманите са знаели ,че ще дойде време в което Даджал ще може да възкресява мъртвите , смъртта ще бъде лечима, това ще е време , в коеот много малко хора ще вярват в Бог , но Той ни обича и ни предупреждава за тези дни , така че напредъка в медицината само затвърждава нашата вяра и потвърждава думите на един неграмотен арабин , който не е можел да чете и пише...
Sufi Music (Sukun) докато четеш ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version