Български > Религия и мистика
10 полезни съвета за това как да бъдеш добър съпруг
havallar:
--- Quote from: PNK2003 on April 30, 2009, 20:11 ---Оффф, тук в този форум винаги ли нещата ще се обръщат на християни-мюсюлмани, ние-вие и т.н.? С никого и срещу никого не съм се събирал!!!
Публикуваното от мен се нарича ХУМОР!
Видях, че много е задълбал спора в погрешна посока и реших съвсем ДОБРОНАМЕРЕНО да разведря малко обстановката. Явно оставам неразбран и може би нежелан тук...
--- End quote ---
Ако е хумор го приемам,обичам хумора. ;D
havallar:
--- Quote from: PETER on April 30, 2009, 20:29 ---Ти Гелина, halikan, mirvam и себе си за зрители ли ги броиш.
Айде товоето си е твоя работа, ама другите може и да се засегнат. ;)
--- End quote ---
Ама вие сте го взели за мезе тоя човек.Оставето го и за утре да има сили. ;D
PNK2003:
Нашите дискусии тук често са на принципа на вечното противоречие без да се опитваме взаимно да се разбираме и уважаваме.
По-горе Мустафа е посочил линк към труда на Шериф Азим. Ще си позволя да публикувам част от неговите думи, в които е добре да вникнем:
Объркващо е защо религията, която е революционизирала положението на жената е набелязана и опетнена като такава, която подтиска жената. Това разбиране за Исляма е една от най-широко разпространените измислици по света днес. Този мит е увековечен от безспирния поток сензационални книги, статии, медийни представи и
холивудски филми. Неизбежният резултат на тези непрестанни подвеждащи образи е съвсем погрешно разбиране и страх от всичко свързано с Исляма. Това негативно изобразяване на Исляма в световните медии трябва да приключи, ако искаме да живеем в Свят без всякакъв вид дискриминация, предразсъдъци и погрешни схващания. Не-мюсюлманите трябва да осъзнаят разликата между мюсюлманската вяра и това което мюсюлманите вършат и ясния факт, че действията на мюсюлманите не представляват задължително Исляма. Да се окачестви положението на жената в днешния мюсюлмански свят като „ислямско“ е толкова далеч от истината, колкото и окачествяването на положението на жената в днешното западно общество като „юдео-християнско“. Чрез това разумно разбиране мюсюлманите и не-мюсюлманите трябва да започнат да общуват и дебатират, за да се отстранят всички погрешни разбирания, съмнения и опасения. Мирното бъдеще на обществото се нуждае от един такъв диалог.
fotakiev:
--- Quote from: PNK2003 on April 30, 2009, 21:20 ---Нашите дискусии тук често са на принципа на вечното противоречие без да се опитваме взаимно да се разбираме и уважаваме.
.............Чрез това разумно разбиране мюсюлманите и не-мюсюлманите трябва да започнат да общуват и дебатират, за да се отстранят всички погрешни разбирания, съмнения и опасения. Мирното бъдеще на обществото се нуждае от един такъв диалог.
--- End quote ---
Това е най-кoнструктивнoто предложение!
Регистриран съм на 7-ми март и досега не съм видял да има реален диалог ,за исляма или християнството.Всичко се приема за провокация или обида...
--- Quote from: mustafa_b on April 30, 2009, 19:58 ---fotakiev, пак не си в час. Тези, на които им е било забранено да бият жените си след 21.00 часа са същите "джентълмени" от "Закона на палеца", демек протестантите /Великобритания/.
И понеже пак започнахме "да си ги мерим", на теб специално ти препоръчвам следното четиво :
Жената в Исляма в сравнение с жената в юдео-християнската традиция
--- End quote ---
Мустафа_б,кога ще видим твоето лично мнение по някои подобен въпрос?Защо винаги изразяваш мнението според исляма как е или християнството как е....,имаш ли лично мнение да споделиш?Изобщо за Теб има ли нещо от исляма, което да подлежи на съмнение?
Аз никъде в постинга си не споменах за християнство.Изразих си личното мнение и възмощение.Защо реши ,че \"си ги мерим\"?
Казваш че не съм в час,но аз съм сигурен че добре Те разбрах.
Виж сега какво казваш, докато си в час:
--- Quote from: mustafa_b on April 29, 2009, 21:44 ---Ще се опитам да коментирам последния клип. Та същият този шейх в интервюто споменава, че "условията за боя" са следните :
1. Към "бой" се прибягва само в краен случай, когато дори и оттеглянето от съпружеското легло не е помогнало
2. Съпругата не трябва да се удря по главата и по гърдите
3. Не трябва да се оставят следи от синини или кръв
4. Да няма счупвания и други увреждания
5. "Боят" не трябва в никакъв случай да става в присъствието на децата.
6. Всяко действие извън тези "правила" се счита за престъпление пред Бога.
Накрая шейхът казва: "Мъжът трябва добре да знае, че съпругата му не е негова вещ и за всяко посегателство срещу нея ще отговаря пред Аллах. Дори и съпругата да му прости, крайната дума е на Господ."
Ха сега, разгледай внимателно тези "изисквания към боя" и май ще излезе, че такъв вид бой преставлява обикновено потупване по дупето.
--- End quote ---
--- Quote from: mustafa_b on April 29, 2009, 22:50 --- А, и още нещо - тези, които прилагат този закон, освен това са големи джентълмени. Не бият жените си след 21.00 ч , тъй като виковете пречат на съседите да спят.
--- End quote ---
mustafa_b:
--- Quote from: fotakiev on April 30, 2009, 22:20 ---Казваш че не съм в час,но аз съм сигурен че добре Те разбрах.
Виж сега какво казваш, докато си в час:
--- End quote ---
Това са два различни мои постинга, орязал си втория и си объркал контекста. В случая отговорях на въпрос на ПЕТЕР, който прояви интерес към "Закона на палеца" /"Rule of thumb"*/: http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1747.msg18470.html#msg18470
Не мисля, че е особено коректно да ме цитираш по този начин.
*
--- Quote --- University of Regina requested a reference for the story that the phrase "Rule of thumb" originates from a legal principle regulating wife-beating. Jim Mooney, University of Oregon, provided this citation: Thurman v. City of Torrington, 595 F.Supp. 1521, 1528 (D. Conn. 1984) ("In our own country a husband was permitted to beat his wife so long as he didn't use a switch any bigger around than his thumb. . . ."
--- End quote ---
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version