Türkçe > Güncel
TORBEŞLER(POMAKLAR)KİMLİK SAVAŞINDA.
daylek:
asimilasyon politikası uygulamak ve asimile olmak iki ayrı kavramdır! Herhangi bir topluluk asimilasyon politikası uygulanmadanda asimile olabilir. Buna gönüllü uyum sağlamada diyebiliriz. Ve Türkiye'de ki Pomaklar Bulgaristandan farklı olarak gönüllü olarak uyum sağlamışlardır. Türkiye Cumhuriyeti eli ile direk baskı söz konusu değildir. (Tabi bazı bölgelerde ki "Bulgar dölü" gibi hakaretleri çok farklı bir alanda değerlendirirsek) !!!!!!!!!!!
daylek:
--- Quote from: Toska on May 13, 2009, 12:10 ---Asimile olmamış olsaydın lütfen türkçe yazın demezdin ;)
--- End quote ---
:D :D :D :D
Тоска:
--- Quote ---(Tabi bazı bölgelerde ki "Bulgar dölü" gibi hakaretleri çok farklı bir alanda değerlendirirsek)
--- End quote ---
Tam isabet dilek. İşte özellikle trakyada kendini bilmez kişiler tarafından telaffuz edilen bu yakıştırmalarda pomak tanımının ve pomaklığın neden benimsenmek / benimsettirilmek istenmediğinin nedenlerinden bir tanesidir. Buna mahalle baskısı derler.
AlperenKIRIM:
--- Quote from: daylek on May 13, 2009, 12:16 ---asimilasyon politikası uygulamak ve asimile olmak iki ayrı kavramdır! Herhangi bir topluluk asimilasyon politikası uygulanmadanda asimile olabilir. Buna gönüllü uyum sağlamada diyebiliriz. Ve Türkiye'de ki Pomaklar Bulgaristandan farklı olarak gönüllü olarak uyum sağlamışlardır. Türkiye Cumhuriyeti eli ile direk baskı söz konusu değildir. (Tabi bazı bölgelerde ki "Bulgar dölü" gibi hakaretleri çok farklı bir alanda değerlendirirsek) !!!!!!!!!!!
--- End quote ---
tamam o zaman asimile sozumu geri aliyorum. gonullu olarak kendi degerlerini kaybederek turkiyeye uymak.
Тоска:
Dilek gönüllü asimilasyon = entegrasyondur. Bizimde bahsettiğimiz bu husustur. Fakat bu nasıl entegrasyon ben bunu anlayamıyorum. Düşünüyorum, düşünüyorum ama bir türlü akıl sır erdiremiyorum.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version