Türkçe > Güncel
TORBEŞLER(POMAKLAR)KİMLİK SAVAŞINDA.
AlperenKIRIM:
--- Quote from: daylek on May 13, 2009, 12:16 ---(Tabi bazı bölgelerde ki "Bulgar dölü" gibi hakaretleri çok farklı bir alanda değerlendirirsek) !!!!!!!!!!!
--- End quote ---
:D siz birakin pomaklara bulgar denmesini , bugun turkiyede halktan, gaztecilerden, medyadan, ilim bilim adamlarindan v.s. bulgaristandaki turklere bulgar diyen kac kisi var biliyomusunuz? kac gazete yazisi gosterebilirim size biliyomusunuz? birde az okumus kesim var onlarda bize bulgar turku derler , mesela almanyada ulkucu milliyetci kesim bize bulgar turku derler.
neyse bu konuya girmiyeyim
daylek:
"insanoğlu tarif edemediğinden korkar. bu yüzden insanlık sizden bir dininiz, bir ırkınız, bir milliyetiniz, bir cinsiyetiniz ve bir isminiz olmasını ister. kategorize edilemeyen insan tehlikelidir. en kanlı düşmandan daha tehlikeli ve korkunç olan şey tarif edilemeyendir. çünkü bu durum, "ben" ve "ötekini" ayırt eden sistemi tehdit eder..................................
(ece temelkuran) dan
pomakların yaşadığı, belkide en büyük sıkıntının tanımlamasıdır bu bana göre. İki ara bir dere olamazsın yada olduğun gibi de olamazsın bir tanımlaman olmak zorunda ya O' sun ya da Bu' sun ikisinin karışımı olamazsın, olursan belirsizlik olursun seni hem O hem Bu kabul etmez çünkü farklısın, çünkü hangisinin tarafı olacağını kestiremezler bu da bir tehtit unsurudur yani arkadaşlar her iki yada üç tarafta Pomakları bir tehtit unsuru olarak görmekte. Birazcık sesini yükseltme yada kendini tanımlama yoluna gittiğinde "Sen sus Bulgar dölü" yada bilmem ne tanımlamaları yapılıp aşağılama eğlimlerini girilerek insanlar susturulmaya çalılşılır ve bunu başarmışlardır evet aşağılanarak Pomaklar susturulmuştur...
Çünkü cevapları bulamayan insanlar bulamadığı cevapların yerine ya saldırgan tutumları yada hakaretleri oturtur...
Ve Alperen Kırım aynen dediğiniz gibi garip ve çelişkili tanımlamalar vardır evet ve belkide bu yüzdendir ha! ne dersiniz .
(Şimdi birileri çıkıp ciyak ciyak sen ne diyosun Türkiye'de ne zaman böyle olmuştur, yok öyle bişey diye bağarmaya başlar :) nafila çaba hem benim ki hem sizin ki. Hal böyledir her yerde değildir belki ama çoğu yerde böyledir. )
AlperenKIRIM:
evet gayet mantikli
iste ben bu siteyi bu yuzden seviyorum :)
cunku bu site pomaklarin iletisim anahtarini kesfetmis , slogan haline getirmis. sadece "Pomak'iz" , iste anahtar bu.
bu anahtarla anavatanin bulgaristan kisminda her pomak kapisini acarsiniz , hatta ve hatta bulgar milliyetcisi olmus olanlarla bile bu anahtarla dialog kurabilirsiniz cunku "pomak turku" ters teper ama "pomak" gecer. ayni sekil turkiyedeki pomaklar icinde gecerlidir , kendini turk kabul edenlerle dialoga sadece "pomak" kelimesi ile gecilir "bulgar pomaklari" ters teper. cunku reel olan bu gercek olan bu ne kadar ordan burdan etkilenme olsa da bilinc altinda sadece "pomak" kalmis ise heryerde gecerli anahtardir.
simdi turkiye konusunda ben kirim tatar ornegini vereyim.
bakin simdi, turkiyede 3-4 milyon civari kirim kokenli insan var , taninanlari saymaya baslarsam sasirirsiniz adnan menderesten aziz nesine cuneyt arkindan sarkici akin'a ilhan mansiza sabri ulkere v.s.
size soru sorayim , hic televizyonda kirim tatarca birsey duydunuz mu? yada gazetede okudunuz mu? bizim turkiyede kac tane kirim tatarca soyleyen sarkicimiz var? diceksiniz dernekleriniz var peki bu dernekler bi halk oyunlarindan bi cigborek manti yapmaktan baska ne yaparlar? hic kirim tatar dili kurslari gordunuz mu? 18 mayis surgun yil donumu oldugunu 18 mayista turkiyede anlayabiliyomusunuz? veya bu dernekler kirimdaki bugunku durumu ne kadar yansitabiliyor?
birde bu 3-4 milyonu kirimdaki 300 bin ile karsilastiralim. arada daglar var. artik ana vatanda olmanin farkimidir nedir bilemiyorum.
turkiyeye gelen, geldigi yeri unutuyor kendi kimligini de unutuyor. evet kirim tatarlari turki soylu olduklari halde turkiyede asimile olmuslardir. oysa turkiyenin turke ihtiyaci yok yeterince var 70 milyonluk ulke asil kirimin kirim tatarlarina ihtiyaci var.
dusunelim bi turkiyede 3-4 milyon fazla turk olsa mi daha iyi yoksa stratejik olarak kibriz degerinde kirimda mi 3-4 milyon turk olsa daha mi iyi turkiye icin?
ee ayni sekil balkanlar icin de gecerli degil mi? balkanlarda ne kadar fazla turkiye yanlisi olmasi turkiye icin onemli degil mi? rodoplar balkanlarin anahtaridir orada etkili olan balkanlarda her zaman etkili olur. turkiyede 300 bin - 500 bin pomak var ya , turkiye ilim bilim adamlari onu bunu turk yapicaklarina turkiyedeki pomaklar ile rodoplardakiler arasinda baglanti kursun. balkanlardaki pomaklar ile turkiyedeki 300 - 500 bin pomak baglanti saglamicakta kim saglicak kuman turkleri mi?
saygilar
Kumuk:
Kırımda Tatar kaldı mı? Benim bildiğim Stalin onların hepsini dağıtmıştı Kırımda hiç bırakmamıştı. Biz istediğimiz kadar burada dilimizi kaşıyalım bir tarafımızı yırtalım. Gerçek şu ki:
Hepimiz Anadolu kazanına düşmüşük Türk aşuresine malzeme olmuşuk.
Pomağı da o ,Tatarı da o , Çerkezi de bilmem nesi de. Haa arasıra bizim gibi kazandan taşıp kendine gelenler de oluyor ama onları da 301 peçetesi ile siliveriyorlar. ;D Değişen birşey olmuyor Aşure pişmeye devam ediyor.
AlperenKIRIM:
--- Quote from: Kumuk on May 15, 2009, 01:19 ---Kırımda Tatar kaldı mı? Benim bildiğim Stalin onların hepsini dağıtmıştı Kırımda hiç bırakmamıştı.
--- End quote ---
siz 17 mayistan bir hafta rus ukrayna ve dunya medyasini takip edin. kirim tatarlar variz dicekler dunyaya hemde kirimdan :)
size bir resim gonderirim.
her seyin gerceyi orjinali ana vataninda :)
saygilar
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version