Türkçe > Güncel

TORBEŞLER(POMAKLAR)KİMLİK SAVAŞINDA.

<< < (17/20) > >>

AlperenKIRIM:

--- Quote from: Toska on May 17, 2009, 11:32 ---Vıv tazi tema stava vıpros da se obsıjda vıprosa za pomatsite , neznam kolko pravilo bi bilo ako se obsıjdat sıs drugi etniçeski grupi kato se znayat nay-veçe çuvstvitelnosta po tozi vıpros na nikoy strani i kakva şte polzata ot vsiçko tova za nas. İma mnogo temi za obsıjdane no az nemoga da kaja vsiçko koeto me vılnuva. Poradi zakonite svırzani sıs svobodata na izrazyavane. Misliya çe kumuk mnogo dobre razbira kakvo iskam da kaja. Napoçno pişa sıs turskiyat pomaşki za da me razberete pravilno.

Pomak türkçesi ile yazdığım için özür dilerim!

--- End quote ---

breh orhun anitlarindaki yazilar gibi

Kumuk:
Ömer Sefa bey yazdıklarınızın %90 ile hemfikirim diyelim. Peki bu yazdıklarınızın Pomaklarla ne gibi alakası var. Biz burada kendi çelişikilerimizi, kendi içimizdeki gelgitlere cevap arıyoruz , kendi benliğimizi arıyoruz kısacası. Bu yazdıklarınız bu sorulara ne gibi katkı sağlar. Bir anda kendimi kaptırdım özür dilerim. Türklük, Türkçülük ve Atatürkçülük üzerine yazabileceğim binlerce şey var ama sanırım burası yeri değil. Ben kendi adıma şunu söyleyebilirim: Atatürk Milliyetçiliği etrafında birleşmeye kendi özümü kaybetmeden her zaman vardım, varım ve var olacağım. Bu konu benim için burada kapanmıştır. Hepinize Saygılar sunarım.

merkur:
vallah kumuk kardeşim helal olsun sana burası su veya bu milletin tartısılıp irdelenecek yer olmadıgını düşünerek yazdıklarına tamamen katılıyorum,burdaki yazıların biz pomaklarla hiç ilgisi yok neden bu kadar soguk catısmalara girip sanki pomaklara farklı bir kimlik kazndırılmaya calısılıyormus havası yaratılıyor .ayrıca nacizane ben bir konuyu da anlamıs değilim evet benım kimliğimde tc yazıyor ama ben kırk babam 60 babaannem 92 büyük annem 117 yasına kadar yasamıs ben kendimi bildim bileli onlardan duydugum pomak oldugumuz dur atalarım geldiklerinde hiç kimse baslarına silah dayayıp sen bundan sonra türk sün dememiş bu kesinlikle yalan daha düne kadar köyümün adı prafçaydı neden sizin köyünüz prafca diye soranda olmadı .
Evet yasanmıs kötü olaylar var yok değil ama bu tamamen kendini bilmez insanların bizleri iyi tanımamasından kaynaklanıyor ve zaman içerisinde bunlarıda aşacagımıza inanıyor ve aşıyoruz da bir kac kendini bilmezin sucunu tc ye yıkmamız haksızlık olur pomak pomak sa nerde yasarsa yasasın pomaktır yasadıgı ülkeyi benımsemeside gayet dogaldır önemli olan pomak oldugunu unutmamak ve benliğine sahip cıkmaktır ,pomak türkçesini kullandım diye özür dilenmesi beni derinden rencide edip üzmüştür vesselam saygı ve sevgilerimle.....

erol.elis:
 Ynt: TORBEŞLER(POMAKLAR)KİMLİK SAVAŞINDA.
« Yanıtla #65 : Mayıs 13, 2009, 05:09:37 ÖS » 

--------------------------------------------------------------------------------
Alıntı sahibi: daylek üzerinde Mayıs 13, 2009, 12:16:38 ÖS
(Tabi bazı bölgelerde ki "Bulgar dölü" gibi hakaretleri çok farklı bir alanda değerlendirirsek) !!!!!!!!!!!

siz birakin pomaklara bulgar denmesini , bugun turkiyede halktan, gaztecilerden, medyadan, ilim bilim adamlarindan v.s. bulgaristandaki turklere bulgar diyen kac kisi var biliyomusunuz? kac gazete yazisi gosterebilirim size biliyomusunuz? birde az okumus kesim var onlarda bize bulgar turku derler , mesela almanyada ulkucu milliyetci kesim bize bulgar turku derler.

neyse bu konuya girmiyeyim 

Мисля, че най-големият проблем за Помаците е самоопределението - Кои са?
Аз съм турчин, роден в България и гражданин на Турция. Винаги съм се гордял с това.
Много от моите приятели в България са помаци, но за съжаление 99% използват български имена и една голяма част от тях (особено младите) се срамуват да се самоопределят като ПОМАК.
Защо? Вярвам, че  имата много основания да се гордеят с това определение POMAK.
Друг въпрос е, че непременно трябва да се адаптират в средата която се намират, но това не трябва да обезличава самоличноста на човека.
Аз също не веднъж в Турция съм попадал в среди, които са определяли нас (турците от България) като българи, но винаги с гордост съм отстоявал позициите си - Bulgaristan doğumlu, Türk soylu ve Elhаmdüllah müslüman!
Вярвам, че всеки помак също трябва да се гордее, че е ПОМАК и отстоява идеите и културните си особености.
Поздрави на всички
Ерол

Bana göre, Pomaklar için en büyük sorun aidiyet tanımlanmasıdır – Kimiz biz?
Ben bir türkümö doğum yerim Bulgaristan ve Türküye vatandaşıyım. Her zaman bununla gurur duydum. Bulgaristanda arkadaşlarımın arasında çok pomak var, fakat maalesef  99% bulgarca isim kullanmaktadır ve büyük bir kısmı (özellikle gençler) kendilerini POMAK olarak tanımlamaktan utanıyorlar.
Neden? İnanıyorum ki, kendilerini POMAK olarak tanımlamak ve gurur duymaları için çok sebepler vardır.
Bulunmuş oldukları ortamlara uyum sağlamaları ayrı bir konudur, fakat bu durum şahsi kişiliklerini asla silmemelidir.
Bende Türkiyede defalarca bulunduğum ortamlarda bizleri (Bulgaristan türklerini) bulgar olarak tanımlara şahit oldum, fakat her zaman düşüncelerimi gururla ifade ettim - Bulgaristan doğumlu, Türk soylu ve Elhаmdüllah müslüman!
Inanıyorum ki, her POMAK kımliği ile gurur duymalı ve fikirleri ile kültürünü savunmalıdır.
Herkese selamlar,
Erol

merkur:
ispat ediniz lutfen biz asimile edilmedik edilmiyeceğiz bu böyle biline .
gelelim bg den tr ye göç edip türkiyede yasayan siz soydaşlarımız bende binlercesini tanıyorum,bg hükümeti  orda yaşayan türkleri bulgarlastırmaya başladıgı zaman siz soydaşlarımıza sahip çıkan tek ülke türkiyedir,orada yaşananlara karşı çıkan tek ülke türkiyedir makedonyada, kosovada,bosnada,katledilen türklere yapılanları kınayan ve oradaki soydaşlara sahip cıkan ülke yine türkiyedir bugün hala orada türk askeri bulunmaktadır ,ve bütün bular yakın tarihte yaşanmışken nasıl oluyorda bu kadar türkiye düşmanı oluyoruz anlam veremiyorum sokakta kendini bilmez bir kaç kişi yüzünden bunu tc hükümetine mal etmek anlamsız ve kifayetsizliktir.
bugün türkiyedede değişim var ve bu değişim sadece şu veya bu millet değil tüm etnik kökenlerde vardır türkiyede de isimler türk ismi olmaktan cıkmakta farklı isimler kullanılmaktadır mesela yasmin,melisa,keyda,gibi gibi bir sürü isim sayabilirim buda okadar mühim olmasa gerek önemli olan insanın özünü bilmesi ve ona sahip cıkması değilmidir.
SİZE ŞUNUDA ACIKCA SÖYLÜYORUM BEN BU SİTEYE GİRMEYE BASLAMADAN ÖNCE POMAK TIM AMA ŞİMDİ KENDİME BENNEYİM DİYE SORAR OLDUM .sizde lutfen size kucak acan size yer yurt veren bir ülkeyi bu kadar kötülemyin sonucta bu ülkenin ekmegini yiyor bu ülkenin suyunu içiyoruz etnik kökenlere ayrım yapmayan her türlü cıkarlarını dilini dinini kültürünü bu ülkede rahatca yerine getiren bizler bu kadar nankör olmamalıyız diye düşünüyorum...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version