Български > Дискусии

РАВНОСМЕТКА. POMAK.EU - НАКЪДЕ ОТИВАМЕ?

<< < (22/46) > >>

Nazmi:
  Исмет,отговарям ти най-искрено понеже като Админ минава и през мен- Метката НИКОГА НЕ е бил блокиран,дори и когато не пишеше временно профила му беше отворен и когато искаше можеше да пише,попитай него! За Чечлията имаше момент за едно кратко време Бан имаше причини,но отдавна може да си пише тук

Kumuk:
Браво Исмет. Сигурно си забелязал от доста време не бях се включвал във форума. Затова не можах да проследя какво стана  на 24.04 в Маниса. Разтаршувах се из форума защото ме интересуваше представлението на една Горда Помакиня идеалистка до мозака на костите си хаиди да и кажа и името: Скъпата за мене Daylek. Знаеш ли какво ми направи впечатление. Кое беше наи голямото събитийе и културно мероприятие за тази година на Помаците? Разбира се СЪБОРА В KARAAÇ MANİSA. Забележете Дами и Господа: никои от опонентите на така наречените ''радикални'' Помаци тук не е написал и един пост под темите за събора. Никои не го е интересува какво е станало там какво е вълнувало Помаците. Може да съм пропуснал някого но г-н Добрев ваш пост наистина не видях. Г-н Добрев а това което ще цитирам сега от поста ви ме нарани наи много:'' Референциите на съучениците ми християни обаче не бяха толкова премерени и често чувах етикета “помаци” зареден с известна доза негитивизъм. И до ден днешен това се възприема като обида в родния ми край и хората не възприемат с лекота този етикет. Това бе название привнесено отвън, название с което ни наричаха, когато изразяваха негативно отношение към нас, етикет поставен ни от българите християни.''  Аз никога не съм се срамувал да се нарека Помак и не познавам Помаци които да се срамуват и да възприемат като обида когато някои ги нарече Помак. Мога да напиша още много неща но ще спра до тук. Само искам да знаете че исках да отворя една тема ''Има ли нужда Исляма от Ренесанc и Реформа и Може ли да се направи реформа в Ислямския свят'' но точно заради някои хора тук се отказах. Както и да е да сте живи и здрави всичките. Каквото си мислите за нас Аллах да ви го даде два пъти повечне. Лека нощ.

Nazmi:
Ето и за Chechlyiata- profila mu,kazvai mu da pishe  ;) http://www.pomak.eu/board/index.php?action=profile;u=2208

Metka:
Кумик, твоя грешка е че не си бил там.
Защото това бе празник не просто на помаците в Турция. Това бе триумф на помашка фолклорна експанзия.
Но кажеш ли "а", после трябва да кажеш и б, в, г и така нататак.
Затова бе нужно да преведеш текста на Daylek  за този събор и да го дадеш да го прочетеме на български.
Грехота е да се измъчваме така..
Това ще разведри и разкара задушаващата клюкарска атмосфера и клюкарското любопитсво

Kumuk:

--- Quote from: Metka on May 13, 2009, 00:48 ---Кумик, твоя грешка е че не си бил там.
Защото това бе празник не просто на помаците в Турция. Това бе триумф на помашка фолклорна експанзия.
Но кажеш ли "а", после трябва да кажеш и б, в, г и така нататак.
Затова бе нужно да преведеш текста на Daylek  за този събор и да го дадеш да го прочетеме на български.
Грехота е да се измъчваме така..
Това ще разведри и разкара задушаващата клюкарска атмосфера и клюкарското любопитсво

--- End quote ---

Извинявам се но наистина имам проблем с времето. Но все пак ще се опитам да преведа текста до края на тази седмица. А за това че е грешка че не съм бил там; Прав си но сигурно предполагаш че съм нямал физическата възможност иначе виж гризе ме съвеста че не съм бил там чак не мога да заспа и пак седнах пред компютара.  ;D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version